Pytanie o kurs. Bardzo ważne!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie o kurs. Bardzo ważne!

Postprzez majka216 » poniedziałek 10 stycznia 2011, 22:04

Cześć, jestem tu nowa i jeśli był już taki temat to przepraszam. Mam problem i mam nadzieję, że pomożecie ; ) Otóż zrobiłam kurs prawka ponad rok temu, ale nie zdałam wewnętrznego, tzn. nie podeszłam do niego i nie odebrałam od tamtej pory moich papierów. I tu rodzi się pytanie: czy ten kurs jest jeszcze ważny i czy w związku z tym mogłabym zdać wewnętrzny i odebrać papiery? Myślicie, że dokumenty są tak długo trzymane w ośrodku? W najbliższym czasie mam zamiar się tam wybrać, ale nie wiem czy jest sens ; (. Bardzo proszę osoby orientujące się w sytuacji o odpowiedź.
majka216

Re: Pytanie o kurs. Bardzo ważne!

Postprzez dylek » poniedziałek 10 stycznia 2011, 22:21

§ 11. 1. Książkę ewidencji osób szkolonych:
1) przechowuje się przez okres 10 lat od daty dokonania w niej ostatniego wpisu;
2) przekazuje się właściwemu organowi prowadzącemu nadzór, w celu archiwizacji, niezwłocznie po:
a) rezygnacji z prowadzenia szkolenia kierowców,
b) wydaniu decyzji o zakazie prowadzenia ośrodka szkolenia kierowców.
2. Karty przeprowadzonych zajęć osób wpisanych do książki ewidencji osób szkolonych oraz kopie kart osób, które przerwały szkolenie, przechowuje się przez okres 24 miesięcy od dnia dokonania w nich ostatniego wpisu. Po upływie tego okresu karty i ich kopie podlegają zniszczeniu.
3. Przed zniszczeniem karty lub kopii karty ilość godzin przeprowadzonych zajęć teoretycznych i praktycznych wpisuje się odpowiednio do książki ewidencji osób szkolonych.
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Re: Pytanie o kurs. Bardzo ważne!

Postprzez majka216 » poniedziałek 10 stycznia 2011, 22:26

czyli jak przerwałam kurs w październiku 2009 to mam czas do października 2011 na zdanie wewnętrznego?
Dzięki za szybką odpowiedź, trochę się uspokoiłam.
majka216

Powrót do Luźna gadka