Pytanie do egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie do egzaminu

Postprzez oOMGo » środa 26 stycznia 2011, 14:22

Witam mam pytanie...
Dzisiaj miałem egzamin na prawo jazdy egzaminator podjechał mi na łuk, wsiadłem przygotowałem się do jazdy
i ruszam nagle egzaminator mówi, abym cofnął i mam 1 błąd potem kazał mi pomyśleć co źle było nie wiedziałem co myślałem, że chodzi mu oto, że ruszam bez gazu ... Ale to nie było to.

Jak już mnie oblał powiedział, że przed ruszeniem na wprost nie obróciłem głowy do tyłu... ( Popatrzyłem tylko w lewo i w prawo nikt mnie nie uczył, abym patrzył do tyłu ... ).

Więc to jest błąd czy nie ? Po co, gdy ruszam po łuku mam patrzeć do tyłu :wow:
oOMGo

Re: Pytanie do egzaminu

Postprzez marcin_akle » środa 26 stycznia 2011, 14:46

Nie mam pojęcia dlaczego za takie coś Cię oblał.
Jak ruszałeś do przodu dobrze myślę? - Ja w ogóle się nigdzie nie oglądałem tylko na wprost i było OK. Powinien po pierwszym złym razie powiedzieć co nie tak zrobiłeś! :x :shock:
marcin_akle

Postprzez oOMGo » środa 26 stycznia 2011, 15:12

Ruszyłem elegancko poszło przejechałem z 20 cm i on do mnie STOP proszę wrócić i pomyśleć co jest nie tak.
Wróciłem sprawdziłem wszystko czy mam drzwi domknięte itp i znowu ruszam, a on do mnie, że oblałem ... Pytałem brata i jego dziewczyny bo też zdawali nie dawno i mówili, że się nie rozglądali.

Na karcie egzaminacyjnej napisał mi, że nie upewniłem się o możliwości jazdy :help:
oOMGo

Postprzez wawa » środa 26 stycznia 2011, 17:23

No właśnie masz napisane za co cie oblał. Pamiętaj zawsze przed ruszeniem musisz upewnić sie o możliwości jazdy (rozejrzeć sie dookoła , spojrzeć w lusterka i dopiero ruszac. Zrobiłes 2 razy ten sam błąd i stąd negatyw.
jeśli "a" oznacza szczęście to:
a=x+y+z

x- to praca
y- to rozrywka
z- umiejętność trzymania języka za zębami

Albert Einstein
wawa

Postprzez oOMGo » środa 26 stycznia 2011, 17:43

Tylko po co, gdy jadę na wprost obracać głowę do tyłu ? Skoro w lusterku wszystko widać.
oOMGo

Postprzez marcin_akle » środa 26 stycznia 2011, 17:55

oOMGo napisał(a):Tylko po co, gdy jadę na wprost obracać głowę do tyłu ? Skoro w lusterku wszystko widać.

Dokładnie ja w ogóle się nie oglądałem i było OK. Ciebie powinien poinformować o pierwszym popełnionym błędzie, nie wiem dlaczego tego nie zrobił :roll: A nawet zapomniałem włączyć mijania (lub pozostawić bez) i jechałem na pozycjach na łuku to kazał mi cofnąć i od nowa ale mi nie wpisał błędu!!
marcin_akle

Postprzez cman » środa 26 stycznia 2011, 18:12

Trudno, żeby wpisał jako błąd coś, co nie jest błędem, ale ciekawe z jakiego powodu w takim razie kazał Ci powtarzać...
cman

Postprzez marcin_akle » środa 26 stycznia 2011, 19:03

cman napisał(a):Trudno, żeby wpisał jako błąd coś, co nie jest błędem, ale ciekawe z jakiego powodu w takim razie kazał Ci powtarzać...

To odnośnie mojej sytuacji? Czy autora tematu? Jeśli do mnie to jedna uwaga!: na łuku na pozycjach nie jeździmy, mogą być wyłączone lub na mijania jechać. :wink:
marcin_akle

Postprzez oOMGo » środa 26 stycznia 2011, 19:06

Mówię miałem szybę uchyloną normalnie ruszyłem bo pozwolił normalnie zaliczył mi przygotowanie do jazdy ruszam nagle krzyknął proszę się zatrzymać to normalnie stanąłem i on do mnie proszę cofnąc około 20cm ( tyle gdzieś zajechałem do przodu ) . I do mnie wie pan o czym pan zapomniał, ja się tak patrze i mówię, że nie, a on to proszę chwile posiedzieć i pomyśleć sprawdziłem wszystko drzwi itp, światła kontrolek żadnych i ruszam ponownie tym razem z gazem, bo myślałem, że to było problemem. Znowu jadę, a on dziękuje koniec egzaminu...

Wsiadł i do mnie proszę pojechać tutaj w prawo zrobić lekki łuk i zaparkować mi między tymi 2 samochodami, no to zrobiłem jak chciał
( tutaj nie musiałem się rozglądać jak jechałem przez pasy ( według niego ) ?)
Zaparkowałem ,a on do mnie, że przy ruszaniu nie odwróciłem głowy do tyłu to mu mówię, że nigdy tak mi instruktor, ani nikt nie kazał.

Na koniec się spytał czy byłem jak egzaminator omawiał przebieg egzaminu, powiedziałem, że byłem to ten się spytał czy nie mówił, że mam głowę obrócić :hmm: :hmm: To mu odpowiadam, że powiedział tylko krok po kroku co będziemy robić i to wszystko, na co on odparł aha i wypisał mi kartę ... :wow:

Na jutro mam drugi termin ... Nie wiem czy warto się odwoływać .
oOMGo

Postprzez cman » środa 26 stycznia 2011, 19:33

marcin_akle napisał(a):To odnośnie mojej sytuacji? Czy autora tematu? Jeśli do mnie to jedna uwaga!: na łuku na pozycjach nie jeździmy, mogą być wyłączone lub na mijania jechać. :wink:

Odnośnie do Twojej. Więc dlaczego na łuku na pozycyjnych nie można jechać?
cman

Postprzez oOMGo » środa 26 stycznia 2011, 19:43

Może dlatego, że na pozycyjnych się nie jeździ :P
oOMGo

Postprzez piotrekbdg » środa 26 stycznia 2011, 19:48

Może dlatego, że na pozycyjnych się nie jeździ

Na drogach publicznych kolego.
piotrekbdg

Postprzez marcin_akle » środa 26 stycznia 2011, 19:49

oOMGo napisał(a):Może dlatego, że na pozycyjnych się nie jeździ :P

Dokładnie tak też mi egzaminator powiedział :)
marcin_akle

Postprzez oOMGo » środa 26 stycznia 2011, 19:51

W dodatku pozycyjne za dużo widoczności nie dają więc po co :hmm:

Ale mnie wkurzył ten egzaminator :? Może już bym zdał dzisiaj...
oOMGo

Postprzez marcin_akle » środa 26 stycznia 2011, 19:53

oOMGo napisał(a):W dodatku pozycyjne za dużo widoczności nie dają więc po co :hmm:

Ale mnie wkurzył ten egzaminator :? Może już bym zdał dzisiaj...

Olej to. Ciesz się, że nie musisz czekać na drugi tak długo 8)
marcin_akle

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy