Kilka pytań odnośnie OC.

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Kilka pytań odnośnie OC.

Postprzez lith » poniedziałek 24 stycznia 2011, 13:31

tom9 napisał(a):qwer0 zdradź jaka to firma takie korzystne warunki daje.

Ja mam w PZU OC za 320. Z tym, że jest to pewnie zaniżone, bo brałem w zestawie z AC.
Oczywiście ze zwyżkami za wiek i zniżkodającym współ.
lith

Postprzez qwer0 » poniedziałek 24 stycznia 2011, 13:37

Jaka pojemnosc?
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez lith » poniedziałek 24 stycznia 2011, 21:23

1.2, czyli odpowiednio mniej :)
lith

Postprzez qwer0 » wtorek 25 stycznia 2011, 13:10

no to robi duza roznice...
Dla pojemnosci 1100-1300ccm
265zl ze znizka 60%
331zl ze znizka oraz zaznaczeniem, ze ma sie mniej niz 25lat lub prawko krocej niz 2 lata

Tak wylicza kupujac przez neta, jak pojdziesz do agenta, to moze jeszcze troche z tego zbic :P
No i kwestia, ze jest to wyliczone w przypadku zawierania umowy pierwszy raz, jak kontynuujesz ubezpieczeniem, masz ubezpieczonych wiecej samochodow lub za ubezpieczenie chaty daja 5-10% znizki itp to cena bedzie nizsza.

No ale jak masz w PZU za 320zeta to w ogole nie oplaca sie zmieniac :wink:
Aczkolwiek na pewno jest tak jak mowisz, ze masz taniej ze wzgledu na AC, bo moj qmpel za punciaka 1.2 placil u nich ponad 4 stowki.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez lith » wtorek 25 stycznia 2011, 22:48

Znalazłem moją kartkę ze wszystkim rozpisanym i tak na OC mam 60% zniżki tej zwykłej, 10% zniżki za to, że z AC, 5% zniżki za kontynuację i 50% zwyżki za wiek. Za AC mam 10% zwyżki za wariant serwisowy przy samochodzie 3+ lat, 50% zwyżki za wiek, zniżek: 5% za kontynuację i 60% za jazdę.
AC na bez wkładu własnego na oryginalnych częściach mam za 560.

W sumie przy przedłużaniu nawet nie szukałem alternatywy, bo przypomniałem sobie praktycznie ostatniego dnia ubezpieczenia wieczorem ;p, a na drugi dzień rano samochód był mi potrzebny. Ale chyba jest nieźle.
lith

Postprzez bobpl » sobota 29 stycznia 2011, 03:18

zapytam kolegów jaka jest maxymalna mozliwa zniżka.
Mam ojca, emeryta policjanta, aktualnie w słuzbie zdrowia pracuje. 60% bazowej znizki ma.
Jakies bonusy sie w to wliczaja jeszcze? Bo wiem, ze placi grosze za OC i mysle czy lepiej rejestrowac na niego samego czy go wziac na wspolwlasciciela.
Ma ktos info jakie dokładnie % i komu przysluguja oraz jaka jest max znizka?
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez qwer0 » sobota 29 stycznia 2011, 09:47

zapytam kolegów jaka jest maxymalna mozliwa zniżka.
Mam ojca, emeryta policjanta, aktualnie w słuzbie zdrowia pracuje. 60% bazowej znizki ma.
Jakies bonusy sie w to wliczaja jeszcze? Bo wiem, ze placi grosze za OC i mysle czy lepiej rejestrowac na niego samego czy go wziac na wspolwlasciciela.

Za bezszkodowosc max jest zazwyczaj 60%.
Czasem doliczaja tez inne, ale to juz nie ma znaczenia, czy ta osoba jest emerytowany policjant, ktory jest ojcem i pracuje w sluzbie zdrowia :P
Inne znizki to jw, tj. za wykupienie AC, za kontynuacje ubezpieczenia, za diesla, za oplacenie w jednej racie, tj. za caly rok z gory, za ubezpieczenie floty pojazdow, za wykupienie dodatkowych ubezpieczen itd...
qwer0

Postprzez el_ryba » sobota 29 stycznia 2011, 11:40

bobpl napisał(a):zapytam kolegów jaka jest maxymalna mozliwa zniżka.

Jak emerytowany to już nie ma nic do rzeczy, ale kiedyś jak ojciec jeszcze pracował w policji zawsze mielismy OC i AC w PZU i wtedy to wychodziło dosłownie grosze. Teraz czy pracuje czy nie to nie ma różnicy :P Ale i tak ubezpieczaj na niego, albo wrzuć go jako współwłaściciela :P
B- 16.05.2008// C- 03.12.2010// C+E- 03.01.2011// D- 20.05.2011
el_ryba

Postprzez mti91 » poniedziałek 07 marca 2011, 22:09

Witam :)

Podepnę się pod ten wątek, być może takie pytanie już było zadane ale:

1) Czy istnieje jakieś TU, które honoruje zniżki współwłaściciela, a przy ewentualnym wypadku ten wspówłasciciel traci zniżki tylko na 1 pojazd(w którym doszło do szkody?)

Kiedyś wydawało mi się, że któraś ubezpieczalnia to oferowała, ale pewnie się coś zmieniło przez ten czas.. Najtańsze ubezpieczenie jakie mi wyszło to w HDI = 1300 zł (punto '98, prawko od 1,5r, zwyżka za wiek). Zastanawiałem się jeszcze czy w TUW'ach nie będzie taniej. Siostra ma sporo zniżek, ale obawia się oczywiście o ich utratę i teraz muszę kombinować ;p z góry dzięki za pomoc serdecznym Userom (;
[size=75]20.10.2009 <3
ZDANE:D i to się liczy, nie za którym razem!
(10/26/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(10/29/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
: ))))[/size]Oj, dużo się od tego czasu zmieniło :)) I <3 Punto:D
mti91

Postprzez annubis17 » poniedziałek 07 marca 2011, 22:36

Allianz ma takie że honoruje zniżki jeżeli chcesz się "podpiąć" pod czyjeś OC. I jeżeli Ty spowodujesz kolizje to osoba ze zniżkami ich nie traci
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez qwer0 » wtorek 08 marca 2011, 09:48

1) Czy istnieje jakieś TU, które honoruje zniżki współwłaściciela, a przy ewentualnym wypadku ten wspówłasciciel traci zniżki tylko na 1 pojazd(w którym doszło do szkody?)

A w HDI tak przypadkiem nie jest? Ze tracisz znizke tylko na konkretny pojazd?
Sprawdz. A jak nie tam, to na pewno jest tak w jakiejs innej firmie. Trzeba podzwonic i popytac.
qwer0

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne