pytania z nowych testów na prawo jazdy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: pytania z nowych testów na prawo jazdy

Postprzez abarth » niedziela 30 stycznia 2011, 17:30

nie rób tych testów bo polegniesz na egzaminie, jakieś lewe są i tyle, na portalu tutaj masz link do najnowszych testów on-line
scorpio dla mnie to nie jest takie oczywiste, szczegolnie w przypadku znaku gdzie to ja mam pierwszeństwo i tak naprawde po mojej stronie drogi nic sie nie zmienia, nic nie jest zwężone i jadę "Swoje"....
ale ok :-)
tak jest i już.

post edytowany przez moderatora/usunięto link
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Postprzez michooo » niedziela 30 stycznia 2011, 17:34

Ja też dostałem "Agatkę" przy zdawaniu teorii sprzed zmian, ale w tamtej wersji wszystko było ok. Był chyba 1 błąd w odp na który zwrócił nam uwagę instruktor.
Ale uczyłem się z testów grupyImage.

Na forum masz mnóstwo linków do nowych pytań, a ten kosmiczny zestaw odłóż na półkę. Może to jakaś wersja beta ;P
michooo

Postprzez scorpio44 » niedziela 30 stycznia 2011, 18:40

abarth napisał(a):w przypadku znaku gdzie to ja mam pierwszeństwo i tak naprawde po mojej stronie drogi nic sie nie zmienia, nic nie jest zwężone i jadę "Swoje"....

Ale tam nie ma mowy o "zwężeniu Twojej połowy jezdni", "zwężeniu tej część jezdni, po której Ty w danym kierunku jedziesz" itd. Tam jest mowa o zwężonym odcinku drogi. A znaki te umieszcza się tylko w tych właśnie sytuacjach - jeżeli zaszła konieczność ich zastosowania, to znaczy, że droga się zwęziła i nie ma możliwości przejechania obok siebie dwóch samochodów. Wszystko.
scorpio44

Postprzez grzegorzewski » poniedziałek 31 stycznia 2011, 02:20

Kupiłem za 15zł tą płytę i jest w niej multum błędów. Mało tego nauczyłem się błędnych odpowiedzi. Dziś ściągnąłem za darmo darmowy (legalny) program i wszystko jest ok. Jednym słowem to jest chore.

Ponieważ gorycz przepełnia mą duszę powiem ponadto, że jestem osobą niepełnosprawną i za kurs prawa jazdy płacę 1900zł kiedy sprawni ludzie zwani normalnymi płacą 980zł i mają zestaw pomocy naukowych gratis (ku.wa!), ale to nie wszystko ponieważ WORDy nie mają samochodów przystosowanych dla osób niepełnosprawnych i muszę wypożyczyć samochód od ośrodka szkolenia za 260zł (ku.wa, ku.wa, ku.wa!!!). Powiedzcie tak szczerze. Czy to nie jest chore?
grzegorzewski

Postprzez bobpl » poniedziałek 31 stycznia 2011, 08:53

@up - takie rzeczy tylko w Polsce, niestety. Nie ma u nas równouprawnienia, co mnie osobiscie też wkurza ostro.
Chociazby pare tematów temu było o miejscach dla niepełnosprawnych - jak mnie wkurzają 'dresy' albo inne barany, które sobie tam staną bo mają 10 metrów bliżej do marketu - a miejsca te są odpowiednio szersze aby mogła się tam poruszac osoba na wózku nawet. A potem transport prawdziwej osoby niepełnosprawnej jest mocno utrudniony - bo muszę kombinować jak stanąć, zeby babcię wysadzic, zostawić ją na chwile, zaparkować i wrócić do niej.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez abarth » środa 09 lutego 2011, 20:38

nie chce śmiecić nowymi tematami, ten pasuje do sprawy
mam pytanie w testach :

Obrazek

czemu prawidłową odpowiedzią jest też B i C? wydawalo mi sie ze na obszarze zabudowanym nie mozna uzywac klaksonu, co do mrygania światłami to akurat nie mam "ale" choc nie do końca rozumiem czemu to prawidłowa odpowiedź
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Postprzez scorpio44 » środa 09 lutego 2011, 20:50

W tej sytuacji chodzi o to, że żółty zajeżdża czerwonemu drogę, czyli w zamyśle autora pytania jest bezpośrednie zagrożenie bezpieczeństwa, a w takiej sytuacji można użyć sygnału i świetlnego, i dźwiękowego (również na obszarze zabudowanym). Mówię, że w zamyśle autora, bo w rzeczywistości to są rzeczy bardzo względne i tak naprawdę każdą sytuację należałoby rozpatrywać indywidualnie...
scorpio44

Postprzez paladiss » środa 09 lutego 2011, 20:57

czemu prawidłową odpowiedzią jest też B i C? wydawalo mi sie ze na obszarze zabudowanym nie mozna uzywac klaksonu, co do mrygania światłami to akurat nie mam "ale" choc nie do końca rozumiem czemu to prawidłowa odpowiedź

Czemu "B"
Kierujący 1 widząc że kierujący 2 zajeździe mu drogę (wymusza) oszczega go o tym by np. zaprzestał wykonywania tego manewru.
Czemu "C"
To samo co w "B" lecz sygnał dźwiękowy według mnie jest bardziej skuteczny.

ps. Ojj szybszy byłeś scorpio44 .
Prawo jazdy kat. A,B,C,E,T ;D
paladiss

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy