Gra - Symulator Jazdy II

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Gra - Symulator Jazdy II

Postprzez netsatan » poniedziałek 07 lutego 2011, 00:30

Adrianeqq napisał(a):No kolego abarth, Twój pierwszy post mnie bardzo rozśmieszył. Trochę techniki i się gubisz ... Mam tą grę Symulator Jazdy 2 i mam kierownicę Logitech G25 i ... Kierownica współdziała idealnie z tą właśnie grą, zapewne Twoje pytanie zabrzmi tak:"No to jak mam niby to ustawić ?" TAK - Ustawienia > Sterowanie > Wybierasz sobie np. skręt w lewo ... Skręcasz kierownicą i jest ! Tak samo z innymi bajerami robisz po czym zatwierdzasz wszystko i grasz ... A co do tej nieudanej przejażdżki... Trzeba mieć trochę rozumu aby to przejść... Dziękuję to tyle, więcej się nie usłyszymy.

(Zarejestrowałem się po to bo jest mi smutno ludzi, takich ludzi, którzy piszą głupoty na forach. Basta !)

Gran Turismo 5 Rulezz :twisted:

Developer/wydawca? ;)
netsatan

Postprzez abarth » poniedziałek 07 lutego 2011, 10:14

abarth napisał(a):no. to kierownicę podłączyłam ale nie mam jak skalibrować jej pod windowsem bo menu jest po hiszpańsku :roll:

jakbyś przeczytał kilka postów więcej to nie musiałbyś się rejestrować....
ps. a mi żal ludzi/dzieci którzy rejestrują się tylko po to by komuś przysrać ... jakież to polskie....
(pominę już fakt braku umiejętności czytania ze zrozumieniem - twoim kolegą nie jestem, co najwyżej koleżanką, a i do tego daleko...)

ps. a z poloneza też można zrobić rajdówkę, tylko trzeba umić ;P ale to tak poza tematem :-)
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Postprzez joker1939 » środa 09 lutego 2011, 15:35

Witam, kilka dni temu kupiłem SJ2. Zainstalowałem, zaktualizowałem i ...szlag mnie trafia jak jeżdżę po mieście. Szczególnie gdy stoję przed skrzyżowaniem a od lewej skręca samochód, wyjeżdża na mój pas( lub gdy jadę na wprost a wyjeżdżajacy z lewej we mnie trafia), uderza we mnie, gra zostaje przerwana bo... uderzyłem w samochód, to samo jest gdy zatrzymuję się przed skrzyżowaniem, żeby pieszych przepuścić a w tył wjeżdża mi inny pojazd. Tylko u mnie się to zdarza czy to ta gra jest"niedorobiona". Też tak macie?

ps. z zadaniami na placyku nie mam problemów
pozdro
joker1939

Postprzez abarth » środa 09 lutego 2011, 16:39

czytałam w necie że sporo jest takich właśnie niedociągnięć. albo zatrzymujesz sie żeby pieszego puścić a on nie idzie, ty ruszasz a on ci pod maskę wchodzi... :roll:
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Postprzez cman » środa 09 lutego 2011, 16:44

abarth napisał(a):albo zatrzymujesz sie żeby pieszego puścić a on nie idzie, ty ruszasz a on ci pod maskę wchodzi... :roll:

To, to akurat 100% real, a nie niedociągnięcie ;-P.
cman

Postprzez joker1939 » sobota 12 marca 2011, 13:27

Witam, jeszcze jedna sprawa. Od niedawna mam kiere logitech formula gp(wiem, że staroć ). Problem jest taki, że w ogóle nie da się na niej grać SJ2. Kierownica w tej grze jest bardzo "czuła" tzn. na prostych nie mogę utrzymać samochodu w linii prostej, gdyż delikatny ruch powoduje jazdę zygzakiem co najczęściej skutkuje zakończenie jazdy np. na poboczu. Próbowałem ustawiać czułość, strefę martwą w logitech profiler ale chyba z tą grą nie działa (w innych grach nie ma problemu np. live for speed). Czy wie ktoś jak SJ2 można ustawić choćby strefę martwą? Z góry dzięki za pomoc.
joker1939

Postprzez lith » sobota 12 marca 2011, 14:07

@joker1939
Dalej męczysz ten niedorobiony 'symulator'? Przecież na tym się jeździ 10 razy ciężej niż w rzeczywistości. W dodatku to jedna wielka niedoróba i nic nie działa jak powinno. Fizyka leży, sztuczna inteligencja leży, realizm leży... rzeczywiście lepiej się uczyć na gta, albo nfs ;p
lith

Postprzez bobpl » niedziela 13 marca 2011, 01:08

lith napisał(a):W dodatku to jedna wielka niedoróba i nic nie działa jak powinno.

mi się akurat podobało pare rzeczy, np:
abarth napisał(a):zatrzymujesz sie żeby pieszego puścić a on nie idzie, ty ruszasz a on ci pod maskę wchodzi

no normalnie 'z zycia wziete' :)
joker1939 napisał(a):Szczególnie gdy stoję przed skrzyżowaniem a od lewej skręca samochód, wyjeżdża na mój pas

to tez mnie ostatnio nie dziwi na wiekszych krzyzowkach gdy zahaczaja przodem o nasz pas :P
joker1939 napisał(a):lub gdy jadę na wprost a wyjeżdżajacy z lewej we mnie trafia

nie zachowalismy szczegolnej ostroznosci ! :D

ten symulator nas przygotowywuje na prawdziwe wrazenia na drogach!

A tak serio - dajcie sobie siana, pograjcie w nfs'a jakiegos starego i dobrego, np porsche. A nie meczycie 'symulatory' gdzie auto reaguje jak ruski traktor z 1 pedałem i 2 guzikami.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka