el_ryba napisał(a):Od 14 lat na B1, synkowie bogatych rodziców będą się rozwozić, niedługo do przedszkola będą jeździć swoimi samochodami.
Masz z tym problem ? Jezeli tak, to pozostaje albo powrot do komuny albo emigracja - Bangladesz
kmis7 napisał(a):Rzuciłem okiem na artykuł i się przeraziłem... Dzieciaki 16 lat i będą piracić po drogach (z rodzicami

)? A już wkrótce będą to czternastolatki? Co się z tym światem dzieje, zamiast wykorzystać kartę rowerową/motorowerową to będą wozić się autami, a wydaje mi się, że do jazdy samochodem trzeba trochę dojrzeć.
Nastepny,
Mialem lat 16 jak zaczalem jezdzic jakos sam zyje i inni tez zyja, widac dzisiajsza mlodziesz jakas taka ulomna
kmis7 napisał(a):Zna ktoś cenę takiego samochodu ?
Zaczyna sie od bodajze niecalych 8 000,- € a konczy na prawie 13 000,- €
kmis7 napisał(a):Rzuciłem okiem na artykuł i się przeraziłem... Dzieciaki 16 lat i będą piracić po drogach (z rodzicami

)? A już wkrótce będą to czternastolatki? Co się z tym światem dzieje, zamiast wykorzystać kartę rowerową/motorowerową to będą wozić się autami, a wydaje mi się, że do jazdy samochodem trzeba trochę dojrzeć.
Nastepny,
We Wlostzech 14 latkowie jezdza bodajze juz od 5 - ciu lat, tam jakos wypadkow z tego wzgledu n ie przybylo, najsmieszniejsze, ze niema obowiazku szkolenia kierowcow, uczyc moze kazdy. ( fakt, ze sa tam szkoly nauki jazdy ale to zupelnie inna bajka ).
Mialem lat 16 jak zaczalem jezdzic jakos ia sam zyje i inni zyja, wiudac dzisiajsza mlodziesz jakas taka ulomna
kmis7 napisał(a):Zna ktoś cenę takiego samochodu ?
Zaczyna sie od bodajze niecalych 8 000,- € a konczy na prawie 13 000,- €
michooo napisał(a):IMO głupota. Wprowadźmy jeszcze B0,5 i B0 dla uczniów podstawówek. To nie jest wiek na robienie PJ.
Powuiedzial KTO ? Taki expert jak Ty ?
michooo napisał(a):Kiedyś zwykłe B wystarczało i nikt nie wymyślał co tu jeszcze udziwnić.
Kiedys na auto musialbys wydac od 69 000,- zl ( zarabialbys 2500 – 3000 ) zbieralbys wiec przez nastepne 25 lat a do pracy zasowalbys albo z buta albo autobusem, spytaj przy kazji swego dziadka.
Osobiscie gdyby to odemnie zalezalo wprowadzilbym kat b ( jazda z opiekujem ) od lat 16.
Im wczesniej tym lepiej.