Skoda Fabia w Warszawie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Skoda Fabia w Warszawie

Postprzez Vana » środa 23 lutego 2011, 13:16

Luty powoli się kończy, a WORD Warszawa dumnie ogłosił, że od 1.03.2011 egzaminy będą przeprowadzane na nowych samochodach. Ale przez oprotestowanie poprzedniego przetargu Skodzie zostało bardzo mało czasu na dostarczenie tych aut - nie mówiąc już o przerobieniu ich na naukę jazdy, zainstalowanie kamer etc. Z tego co widzę, zmian samochodów w innych miastach nie udawało się zwykle zrealizować w terminie i wygląda na to, że Warszawa nie będzie tutaj wyjątkiem.
Dlatego chciałam zapytać - czy ktoś wie kiedy realistycznie można się spodziewać pierwszych egzaminów na Skodach? Zastanawiam się też, jak będzie wyglądał okres przejściowy - czy wszystkie Toyoty znikną i zamiast nich pojawią się Skody, czy może zamiana będzie stopniowa i przez jakiś czas egzaminy będą przeprowadzane na obu modelach samochodów?
Vana

Re: Skoda Fabia w Warszawie

Postprzez Nightwatcher » środa 23 lutego 2011, 16:02

Nie wiem po czym wnioskujesz, że nie zdążą?
WORD Warszawa cały czas utrzymuje, że od 1 marca egzaminy będą się odbywały na Skodach Fabia.
8 grudnia:
teoria: bez błędów
praktyka: łuk - NARA :(
5 stycznia: łuk - NARA :(
25 stycznia: plac (+), miasto (-) :(
16 lutego: ZDANY!!!!! :D
Nightwatcher

Postprzez Barabasz » środa 23 lutego 2011, 18:17

na śląsku zmiana odbyła sie ze sporym poslizgiem, różnym w różnych WORDach.
natomiast przesiadkę z byłych grande na obecne yarisy zrobili od razu, żadnego okresu przejściowego, typy: ma pani/pan do wyboru markę.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą predkością..."
Vittorio de Sica
Barabasz

Postprzez Vana » środa 23 lutego 2011, 19:02

Nie wiem, może zdąża na 1 marca... ale Skoda wygrała ten przetarg jakoś pod koniec stycznia - spodziewam się, ze sprowadzenie kilkudziesięciu samochodów w 5 tygodni nie jest zadaniem prostym - zwłaszcza, ze trzeba je jeszcze poprzerabiać na egzaminacyjne. Na tym głownie i na krążących plotkach ;) opieram swoje przypuszczenie, że mogą się nie wyrobić na czas. Póki co widzę, że szkoły jazdy ciągle używają Toyoty - dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam Skodę z Lką na dachu i to skłoniło mnie do napisania tego postu :)
Vana

Postprzez monis81 » czwartek 24 lutego 2011, 11:33

no właśnie, co będzie po 1 marca ?
mam egzamin 12 marca, wykupiłam dodatkowe godziny już na skodzie ale czy będę na niej zdawać nikt tego nie wie !!!
więc jak na razie trenuje na obydwu, szaleństwo.
monis81

Postprzez szerszon » poniedziałek 28 marca 2011, 15:04

Co za geniusz pozwolił wygrac przetarg "firmie" która ma problemy przez dwa miesiace dostarczyć samochód.
Organizacja i logistyka w skodzie leży i kwiczy.
Jak mozna startowac w przetargu, gdy wiadomo,ze "przymuszone" przez kursantów OSK będą chciały nabyć pojazdy, których nie ma. :eek2:
szerszon

Postprzez Pabloo HH » wtorek 29 marca 2011, 17:47

I co z tą Skodą ?
Pabloo HH

Postprzez wuwua1989 » sobota 02 kwietnia 2011, 00:06

szperając w internecie znalazłem coś takiego na egzamin przyda się na pewno

Škoda Fabia - samochód osobowy, produkowany od 1999 r. pod czeską marką Škoda przez koncern Volkswagena. Następca modelu Felicia. Fabia pierwszej generacji wytwarzana była w trzech wersjach nadwoziowych: podstawowej hatchback, a także kombi i sedan. W roku 2007 zaprezentowano model drugiej generacji, który wytwarzany jest tylko jako hatchback i kombi.
wuwua1989

Postprzez szerszon » piątek 10 czerwca 2011, 15:52

Cosik sie turbinki w skodach buntują na kursantów ( także egzaminacyjnych :D )
18 000 przebiegu i do wymiany. :hmm:
szerszon

Powrót do Egzamin na prawo jazdy