przez alice_b » sobota 05 marca 2011, 22:24
przez Mac122 » czwartek 10 marca 2011, 14:54
bobpl napisał(a):skoro czekasz az cala ciezarowka sie schowa, to co sie dziwisz. Jakbys jechal odrazu jak skreca to gosc nie mialby podstaw, bo auta jadacego za ciezarowka by nie widzial.
A kamera nie nagrywa sytuacji z boku, takze auta za ciezarowka nie pokaze.
przez bobpl » czwartek 10 marca 2011, 22:39
kopan napisał(a):Egzaminowany stwierdził że czekał aż ciężarówka przynajmniej kołami wjedzie w tę uliczkę bo jego zdaniem egzaminator mógłby mu zarzucić nie zastosowanie się do zasady ograniczonego zaufania.
Mac122 napisał(a):Bingo:) Reakcja się liczy. Trza jechać płynnie i zdecydowanie wjeżdżając na "rondo" Jak widzisz, że kolo zjeżdża z ronda to ciśniesz to z buta i po sprawie. Właśnie tu potrzebna pewność siebie. Jak ruszasz, gdy już kolo prawie zjechał to jest za późno na manewr. Zasada ograniczonego zaufania jest ważna
alice_b napisał(a):skoro ciężarówka zasłaniała widoki to ja bym poczekała aż przejedzie i dopiero ruszyła jeżeli nic by nie stało na przeszkodzie.
przez danielwojtas » piątek 11 marca 2011, 21:11
slayergt napisał(a):Tak mnie wkurzyliście że: Proszę obserwować ten temat jak za jakiś miesiąc zdam prawo jazdy pojadę na to rondo i zrobię zdjęcie to zaczniecie się wszyscy śmiać.Bo założę się że takiego ronda niewidzieliśćie.
przez bobpl » sobota 12 marca 2011, 00:44
przez mattis » sobota 12 marca 2011, 12:22
przez rusel » niedziela 13 marca 2011, 01:02
Są ronda które są naprawdę głupie.Np takie z pasami jadąc prosto pasem zewnętrznym muszę przepuszczać tych co smigają wewnętrznym a chcą opuścić skrzyżowanie to jest bezsens. I cały czas mnie to dziwi
przez bobpl » niedziela 13 marca 2011, 01:04
przez jasiek23 » poniedziałek 14 marca 2011, 13:23