Moim zdaniem i mojego nauczyciela egzamin powinien być zdany

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Moim zdaniem i mojego nauczyciela egzamin powinien być z

Postprzez alice_b » sobota 05 marca 2011, 22:24

skoro ciężarówka zasłaniała widoki to ja bym poczekała aż przejedzie i dopiero ruszyła jeżeli nic by nie stało na przeszkodzie.
Zdałam egzamin 14 kwietnia 2011 roku !
alice_b

Postprzez Mac122 » czwartek 10 marca 2011, 14:54

bobpl napisał(a):skoro czekasz az cala ciezarowka sie schowa, to co sie dziwisz. Jakbys jechal odrazu jak skreca to gosc nie mialby podstaw, bo auta jadacego za ciezarowka by nie widzial.
A kamera nie nagrywa sytuacji z boku, takze auta za ciezarowka nie pokaze.

Bingo:) Reakcja się liczy. Trza jechać płynnie i zdecydowanie wjeżdżając na "rondo" Jak widzisz, że kolo zjeżdża z ronda to ciśniesz to z buta i po sprawie. Właśnie tu potrzebna pewność siebie. Jak ruszasz, gdy już kolo prawie zjechał to jest za późno na manewr. Zasada ograniczonego zaufania jest ważna
Mac122

Postprzez bobpl » czwartek 10 marca 2011, 22:39

kopan napisał(a):Egzaminowany stwierdził że czekał aż ciężarówka przynajmniej kołami wjedzie w tę uliczkę bo jego zdaniem egzaminator mógłby mu zarzucić nie zastosowanie się do zasady ograniczonego zaufania.

wiesz co, w takiej sytuacji ja tez bym wolal poczekac. Moze nie az wjedzie kolami - ale jak sie zacznie 'skladac' do skretu to dopiero bym ruszal. Bo raz na rondzie bym sie wladowal pod skode, bo kobita se zrobila kolko z wlaczonym prawym kierunkiem...
Mac122 napisał(a):Bingo:) Reakcja się liczy. Trza jechać płynnie i zdecydowanie wjeżdżając na "rondo" Jak widzisz, że kolo zjeżdża z ronda to ciśniesz to z buta i po sprawie. Właśnie tu potrzebna pewność siebie. Jak ruszasz, gdy już kolo prawie zjechał to jest za późno na manewr. Zasada ograniczonego zaufania jest ważna

no dokładnie. Jak widze ze sie sklada albo juz jest zderzakiem poza rondem to rura. A nie czekam 'a bo moze nagle zawróci'.
alice_b napisał(a):skoro ciężarówka zasłaniała widoki to ja bym poczekała aż przejedzie i dopiero ruszyła jeżeli nic by nie stało na przeszkodzie.

warto jest wykorzystywac okazje, bo rondo to miejsce, gdzie predkosci >30km/h nie wystepuja. A ciezarowka zjezdzac bedzie pare sekund, w ciagu których my zdazymy wskoczyc na rondo a byc moze i z niego zjechac. Bo przez takie stanie i czekanie potem sie korki robią.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez danielwojtas » piątek 11 marca 2011, 21:11

slayergt napisał(a):Tak mnie wkurzyliście że: Proszę obserwować ten temat jak za jakiś miesiąc zdam prawo jazdy pojadę na to rondo i zrobię zdjęcie to zaczniecie się wszyscy śmiać.Bo założę się że takiego ronda niewidzieliśćie.

Nie popłacz się.
Jeździsz 5 lat bez prawka a teraz chcesz zrobić fotki dopiero jak prawo jazdy zdasz? coś kręcisz.
Po 5 latach robisz takie gafy i jeszcze masz pretensje do egzaminatora? i jeszcze B :D
A dobrze jedzącego kierowcy nie dziwi żadne rondo
A, B, BE, C, CE, D, DE - wsio za 1 razem
danielwojtas

Postprzez bobpl » sobota 12 marca 2011, 00:44

danielwojtas napisał(a):A dobrze jedzącego kierowcy nie dziwi żadne rondo

serio?
bobpl

Postprzez mattis » sobota 12 marca 2011, 12:22

Są ronda które są naprawdę głupie.Np takie z pasami jadąc prosto pasem zewnętrznym muszę przepuszczać tych co smigają wewnętrznym a chcą opuścić skrzyżowanie to jest bezsens. I cały czas mnie to dziwi :P
"dobra wiadomość jest taka, że lądujemy a zła, że awaryjnie"
mattis

Postprzez rusel » niedziela 13 marca 2011, 01:02

Są ronda które są naprawdę głupie.Np takie z pasami jadąc prosto pasem zewnętrznym muszę przepuszczać tych co smigają wewnętrznym a chcą opuścić skrzyżowanie to jest bezsens. I cały czas mnie to dziwi

dlaczego musisz?
rusel

Postprzez bobpl » niedziela 13 marca 2011, 01:04

@up - to nie ronda są głupie. Głupcami są osoby, które ustalają pierwszenstwo na danym skrzyzowaniu.
Ja sie bynajmniej spotkalem z sytuacja, gdzie droga nadrzędna jest malo uczęszczana droga laczaca 2 dzielnice. Zas podporządkowana jest 2-pasmówka, przelotowa centrum - jakas dzielnia. Bezsens wg mnie, bo na stopie kazdy powinien stanac. A w praktyce malo kto w ogole zwalnia -.-
bobpl

Postprzez jasiek23 » poniedziałek 14 marca 2011, 13:23

Ja doskonale znam to "rondo" :? Wielki, okrągły kawał jakiegoś tworzywa położony na środek skrzyżowania :) Z mojego punktu widzenia można było przejechać w momencie kiedy ta ciężarówka zaczęła już migać w prawo (biorąc pod uwagę ilość miejsca na tym "rondzie" to i tak musiała konkretnie zwolnić przed wjazdem na nie)
jasiek23

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy