PL kategoria B i NO kategoria A

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

PL kategoria B i NO kategoria A

Postprzez Q.r.a.k. » środa 06 kwietnia 2011, 17:15

Witam

W trakcie przebywania na terenie Norwegii posiadając cały czas polskie(gdyż nie jest wymagana wymiana do 5 lat przebywania) prawo jazdy kat. B, zdałem w norweskiej szkole egzamin na kat A. Został mi wyrobiony osobny "norweski" dokument uprawniający na kat A. i pytanie czy po powrocie do Polski będę mógł te kategorie wyrobić na jednym dokumencie i ewentualnie jakie wiążą się z tym minusy typu "utrata bezterminowego prawa jazdy" chodź czytałem że to już nie problem.

PS: I mam duży problem z wypisaniem wniosku o wymianie prawo jazdy

Pozdrawiam :)
Q.r.a.k.

Re: PL kategoria B i NO kategoria A

Postprzez BOLEKlodz » czwartek 07 kwietnia 2011, 20:50

Z tego, co wiem, to będziesz mógł wyrobić polskie, tylko przy A będziesz miał adnotację z terminem ważności.
BOLEKlodz

Postprzez Q.r.a.k. » piątek 08 kwietnia 2011, 19:12

Termin ważności nie obejmie kat B?

PS: Orientuje się ktoś czy posiadając polskie prawo jazdy kat B mogę zrobić prawo jazdy kat B+E na Litwie ?
Q.r.a.k.

Postprzez ks-rider » piątek 08 kwietnia 2011, 19:18

BOLEKlodz napisał(a):Z tego, co wiem, to będziesz mógł wyrobić polskie, tylko przy A będziesz miał adnotację z terminem ważności.

Watpie w to aby norweskie PJ kat A bylo wydawane czasowo. Kreje EU wydaja kat. A i B bezterminowo.

Laski nie robia, polski urzad komunikacji zabierze Ci norweskie PJ kat. A, zostanie wyrobione polskie PJ kat. A + B. PJ kat. A zostanie odeslane do Norwegi.

:wink:
ks-rider

Powrót do Luźna gadka