jakie cb?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

jakie cb?

Postprzez czubaka87 » sobota 23 kwietnia 2011, 14:08

witam. chcę sobie kupić cb i nie wiem czym się kierować przy wyborze.

zamierzam przeznaczyć na nie tak +/- 250 zł. chodzi mi głównie oto żeby było w miarę proste w obsłudze, no i tak w miarę działało oczywiście :D

myślałem nad zestawem TTI 771 i antena hustler IC 100. wie ktoś może jakby to działało???

jakby ktoś miał jakieś inne propozycje w tej cenie to oczywiście będę wdzięczny za podzielenie się nimi :) .
...
czubaka87

Re: jakie cb?

Postprzez qwer0 » sobota 23 kwietnia 2011, 14:58

Onwa mk3 ~190zl (male, proste, dobre, tanie)
+ Leem Magnum AT71/72 ~70zl (tania, extra antenka)
i masz spoko zestaw za ok 260zl.

TTI 771 i antena hustler IC 100

Radio jak radio, dzialac bedzie, ale antena tragiczna.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez mk61 » sobota 23 kwietnia 2011, 16:40

Antenę kup od razu Sirio ML-145, albo Midland ML-145. Wartość około 100zł, a anteny na lata. Hustler ma to do siebie, że rdzewieje po jakimś czasie. Jeśli już ma być metr, to Wilson Little Wil, albo Sirio AS-100. Radio? Zależy od wymagań. Z najtańszych, to bym pomyślał nad Alanem 109. Trochę wyżej, to Alan 48. Mam te drugie w innym opakowaniu, czyli TTI 880. W moim ostatnio ktoś grzebał i mam wrażenie, że coś jest nie tak, ale ogólnie jest w porządku. Nie daj sobie wcisnąć anten Presidenta (poza WA-27), bo są zbyt drogie w stosunku do jakości, choć jakość jest ok. Jeśli radio chcesz tylko do używania, a nie do fanatycznej zabawy, to też Presidenta pomiń. Podstawowe modele są dość drogie, a różnicy chyba nie ma żadnej w porównaniu z tańszymi, typu Alan, czy TTI.

Najlepszy z najlepszych? President Walker + President WA-27. Ale to nie ta liga. :)
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez szofer80 » sobota 23 kwietnia 2011, 17:44

Ja mam president harry 2 i sobie chwalę ale najtańsze nie jest.
Kategorie: A,B,C,D,E,T
szofer80

Postprzez qwer0 » sobota 23 kwietnia 2011, 20:03

Najlepszy z najlepszych? President Walker + President WA-27

Czy ja wiem... A President Textas?? :)
A co do WA-27, to Lemm Turbo 2001 ma ta sama dlugosc, jest tansza i lepiej sie stroi.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez mk61 » sobota 23 kwietnia 2011, 20:10

qwer0 napisał(a):
Najlepszy z najlepszych? President Walker + President WA-27

Czy ja wiem... A President Textas?? :)

Długość i jakoś prawie taka sama, a Texas prawie 100zł droższy. :) Poza tym, prostota wyglądu WA-27 jest dla mnie zaletą. Texas błyszczy i się prezentuje, więc kwestia czasu, kiedy zainteresuje się nią jakiś "zbieracz".
A co do WA-27, to Lemm Turbo 2001 ma ta sama dlugosc, jest tansza i lepiej sie stroi.

Nie miałem do czynienia z Lemm'em, nie wiem, jak jej giętkość, ale WA-27 gałęzie nie straszne. No i jak wyżej - wygląd. Mi bardziej prosta, ze "sprężynką" WA-27 podchodzi, niż obudowana cewka Lemm'a.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez SpearHead » niedziela 24 kwietnia 2011, 06:42

czubaka87 napisał(a):witam. chcę sobie kupić cb i nie wiem czym się kierować przy wyborze.

zamierzam przeznaczyć na nie tak +/- 250 zł. chodzi mi głównie oto żeby było w miarę proste w obsłudze, no i tak w miarę działało oczywiście :D

myślałem nad zestawem TTI 771 i antena hustler IC 100. wie ktoś może jakby to działało???

jakby ktoś miał jakieś inne propozycje w tej cenie to oczywiście będę wdzięczny za podzielenie się nimi :) .

Powiem tak nie kupuj nic z półki TTI miałem i nie polecam typowy szumofon , dołóż trochę kasy i kup YOSAN 3031 TURBO . Osobiście polecam President Walker do tego antena MIDLAND ML-145 i będziesz zadowolony w aucie będziesz miał cisze i usłyszysz to co chcesz
SpearHead

Postprzez qwer0 » niedziela 24 kwietnia 2011, 15:51

Długość i jakoś prawie taka sama, a Texas prawie 100zł droższy. :)

Prawie robi wielka roznice :) A jak juz pisac o czyms z najwyzszej polki, to cena raczej nie gra roli :)

Nie miałem do czynienia z Lemm'em, nie wiem, jak jej giętkość, ale WA-27 gałęzie nie straszne

Galezie?
Chlopie, na tym bacie da sie krawat zawiazac, a Ty o galeziach?? :)
qwer0

Postprzez mk61 » niedziela 24 kwietnia 2011, 20:32

qwer0 napisał(a):
Długość i jakoś prawie taka sama, a Texas prawie 100zł droższy. :)

Prawie robi wielka roznice :) A jak juz pisac o czyms z najwyzszej polki, to cena raczej nie gra roli :)

Tak to się można licytować. :P Kiedyś widziałem 3 metrowy bat na dachu samochodu, jeśli już o najwyższej półce mówimy. :P Nie wiem, jaki to model i cena, ale podejrzewam, że pewnie jeszcze wyższa. Dodatkowe 100zł za 10cm anteny niezbyt mi się widzi. :)

Nie miałem do czynienia z Lemm'em, nie wiem, jak jej giętkość, ale WA-27 gałęzie nie straszne

Galezie?
Chlopie, na tym bacie da sie krawat zawiazac, a Ty o galeziach?? :)

Nie odczuwam potrzeby wiązania krawata anteną. Tym bardziej zamontowaną na samochodzie. :P Mówiłem o warunkach drogowych, a nie garderobianych. :P No i mówiłem też, że nie miałem do czynienia z Lemm'em.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Postprzez qwer0 » poniedziałek 25 kwietnia 2011, 08:46

Kiedyś widziałem 3 metrowy bat na dachu samochodu, jeśli już o najwyższej półce mówimy. :P

To poka! Bo jeszcze sie z taka nie spotkalem. O tym, ze musialbys to zainstalowac na samochodzie o wysokosci max 1m (coby sie w 4m zmiescic, zeby o linie nie zahaczac) nalezy wspomniec. Raczej nie ma takiej antenki seryjnie produkowanej. Jak pokazesz, to uwierze.
qwer0

Postprzez mk61 » poniedziałek 25 kwietnia 2011, 09:33

Nie pokażę, bo nie mam żadnych zdjęć. A antena była na samochodzie pokroju Alhambry/Sharana/Galaxy. Czy była produkowana seryjnie? Nie wiem. Postaram się coś poszukać na forum CB, bo domyślam się, kto to mógł być.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Postprzez qwer0 » poniedziałek 25 kwietnia 2011, 13:11

A antena była na samochodzie pokroju Alhambry/Sharana/Galaxy.

3m bat na takim aucie - tak, ale na trasie.
Do uzytku na co dzien, po miescie (szczegolnie centrum) sie nie nadaje.
Mi sie magnumka na kombiaku (nizszy od galaxy) zdazylo wyhaczyc trakcje trolejbusowa.

3m bat na w miare "normalnym" aucie odpada, bo minusy przyslaniaja plusy takiego rozwiazania.
W istnienie seryjnej takie antenki watpie.
qwer0

Postprzez BOLEKlodz » wtorek 26 kwietnia 2011, 16:02

Ew. można by zamontować na zderzaku. Połodzi buja się gościu garbusem i ma bata na tylnym zderzaku. 3metry to to nie miało, ale 2chyba przekraczało. A i do przepisowych 4m też jeszcze daleko.
BOLEKlodz

Postprzez qwer0 » wtorek 26 kwietnia 2011, 16:10

Tylko, ze w takim przypadku metrowa antena na dachu bedzie miala lepsze osiagi niz 2m na zderzaku... Miec jak najdluzsza tylko po to zeby... miec - bardzo meskie :D
qwer0

Postprzez BOLEKlodz » czwartek 28 kwietnia 2011, 19:45

Najważniejsze żeby kozacko wyglądało. Możnaby też zawinąć takiego pieska, jak na festynach wiejskich z baloników robią :lol:
BOLEKlodz

Następna strona

Powrót do Luźna gadka