Czy egzaminator miał rację? Sienkiewicza Słupsk

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Czy egzaminator miał rację? Sienkiewicza Słupsk

Postprzez Przemek211 » niedziela 24 kwietnia 2011, 19:39

Witam, sory że odświeżam temat, śledziłem go już na początku. Nie jestem ze Słupska, ale jestem z tym miastem dość związany :)
Dylek, piszesz że powinny obowiązywać znaki, ale czyż nie jest tak, że po prostu przy włączonej sygnalizacji, także i w tym przypadku nie patrzymy na znaki, czyli zwyczajnie ustępujemy tym, którzy jadą drogą z na przeciwka?
rusel napisał(a):dodam ze oznakowanie za pomoca lini p14 budzi watpliwosci gdyz sama nie wystepuje a dotyczy dwoch przypadkow; przejscia dla pieszych lub sygnalizatora

Również dotyczy skrzyżowań, u mnie w Tychach wykorzystywana do oznaczania skrzyżowań równorzędnych.
A i dziękuję autorowi za tę stronkę, bardzo fajne te filmiki :)
BTW. jeszcze taka jedna kwestia :)
Przypuśćmy następujące :) : światła uruchamiają się po nocnej przerwie. Ktoś kto na rondo wjechał jedzie jeszcze wg "starych" zasad, czyli nie przepuszcza kogoś kto ma już zielone. Czy jest to jakoś rozwiązane? Jeśli nie to czyja jest wina w przypadku kolizji i dlaczego nie zarządcy drogi? :P
Przemek211

Postprzez rusel » wtorek 26 kwietnia 2011, 11:42

Również dotyczy skrzyżowań

nie takich jak na rysunku
rusel

Postprzez Przemek211 » wtorek 26 kwietnia 2011, 21:04

rusel napisał(a):
Również dotyczy skrzyżowań

nie takich jak na rysunku

a to dlaczegóż? I bardzo proszę o odpowiedzi na pytania z poprzedniego mego posta :)
Przemek211

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy