Teraz nie opłaca mi się chyba wyrabiać
Dowod wyrabia sie teraz za darmo, jedynie ponosisz koszt zdjecia... Wiec nie jest to jakos strasznie nieoplacalne przedsiewziecie.
Przecież nawet jeżeli wyrobi nowy paszport to i tak będzie miał w nim stary adres,
hmmmm, niech spojrze... Przegladam wlasnie swoj paszport i wiesz co? Nigdzie nie moge sie doszukac w nim jakiegokolwiek adresu.
Slowo Lublin wystepuje w rubryce "miejsce urodzenia", a slowo "lubelski" w rubryce "organ wydajacy", gdzie jest wpisane "wojewoda lubelski". No chyba, ze w najnowszych paszportach cos sie zmienilo.
Wyrabianie paszportu dla samego prawka nie jest oplacalne, bo chyba 140zl kosztuje taka watpliwa przyjemnosc.
A tak na marginesie - moja koleżanka brała jakiś czas temu ślub, dowód wymieniła, prawa jazdy nie.
Phi, tez mi!
Ale czy dowód który wyrobił bym sobie teraz na ten adres co mieszkam teraz to za te 3 miesiące mogę go użyć do zapisania się na egzamin? I gdybym zdał to wydali by mi prawo jazdy właśnie na ten adres? Nie rozumiem tego...;/
Tak. Nikogo nie interesuje czy Ty bedziesz sie przeprowadzal jutro, czy za miesiac, czy moze w ogole to nie nastapi. W danym dniu, masz taki, a taki adres zameldowania i tyle.
Jak adres sie zmieni, to zglosisz zmiane danych - gdzie ja zglosisz, zalezec bedzie na jakim etapie tego prawka bedziesz.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków