cinquecento

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: cinquecento

Postprzez Bary18 » piątek 06 maja 2011, 07:10

Ludzie :P Nie gadajcie mi o jakimś tam Volvo :D Kurde, kilka dni temu prawko odebrałem. Każdy wie jak to jest, jak ciągnie żeby się czymś przejechać :p Sąsiada teraz aktualnie nie ma w Polsce.. ale jak był to mówił, że mogę go kupić za 400 zł, bo jak nie to idzie na złom... Tylko mówił, że nie jest opłacony.. a czy jest zarejestrowany to nie wiem.. blachy ma..
Bary18

Postprzez qwer0 » piątek 06 maja 2011, 07:51

Za 4 stowki mozesz wziac w ciemno. Cienias zbyt duzo nie wazy, ale zlom teraz w cenie :P

ja bym wiecej niz 5k nie dał za stare, 15letnie volvo z 200k na liczniku.

Tak, tak, my juz wiemy, ze wolisz najubozsze auta, bo przeciez sa dobre. A dlaczego? Podobnie jak z tanim winem - bo jest dobre i tanie. No i najwazniejsze, zamiast jak burzuj latac po sklepach, za czesciami najlepiej jezdzic po szrotach.
Ja bym jednak na Twoim miejscu nie ryzykowal jazdy Latynosem. Wez go sprzedaj, no jest za dobry! Fiata 126p tez idzie jeszcze kupic, to chyba bedzie odpowiednia klasa auta dla Ciebie bobpl.
Na wyposazeniu kij do odpalania i tyle. Nic poza tym tam nie ma, to i nic sie nie zepsuje. Nie zachorujesz, bo klimy nie ma (a klima niezdrowa!). Najwyzej kij sie moze zlamac, ale sobie w lesie znajdziesz nowy uzywany - w koncu wiemy, ze najbardziej lubisz zbierac czesci do Swojego auta, niz je kupowac - to przeciez glowna zaleta, ktora sie kierowales przy wyborze auta.

BTW: W PL nie znajdziesz takiego volvo. U nas maja przebieg max 160 000km :lol:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez bobpl » piątek 06 maja 2011, 09:54

qwer0 napisał(a):Ja bym jednak na Twoim miejscu nie ryzykowal jazdy Latynosem. Wez go sprzedaj, no jest za dobry! Fiata 126p tez idzie jeszcze kupic, to chyba bedzie odpowiednia klasa auta dla Ciebie bobpl.

a wiesz ze chcialem kupic malczana? Jakbym miał wolne 10tyś zamiast 6 to bym kupił i robił swapa na 1.2. Taki pierdzibączek, a kreci czasy do sety w <8 sec.
qwer0 napisał(a):w koncu wiemy, ze najbardziej lubisz zbierac czesci do Swojego auta, niz je kupowac - to przeciez glowna zaleta, ktora sie kierowales przy wyborze auta.

nie zbieram czesci, szukam tylko zaslepki ktorej nigdzie nie ma :P
qwer0 napisał(a):BTW: W PL nie znajdziesz takiego volvo. U nas maja przebieg max 160 000km

a często i poniżej stówy mają, o !
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez athlon » piątek 06 maja 2011, 14:13

hmm, dziwny kraj, po co wam niby auta jak nimi nie jeździcie? U mnie we Francji większość 3letnich aut ma ponad 120tys na blacie.
athlon

Postprzez lith » piątek 06 maja 2011, 15:06

Ale potem te same auta do Polski na wstecznym jadą przez Australię :P

btw. porównanie do taniego wina uważam za trafione :spoko:
A jak szukamy już zaślepek to ja na prawy reflektor potrzebuję :P
@Bary18
Jak ma blachy to ok... teraz jeszcze ile czasu jest nieopłacony... i niech ktoś powie czy ewentualnie metoda 'handel ze słupem' ma tu zastosowanie (i czy w ogóle jest konieczna)? :P
lith

Postprzez qwer0 » piątek 06 maja 2011, 16:13

Jakbym miał wolne 10tyś zamiast 6 to bym kupił i robił swapa na 1.2.

A dlaczego tak? Przeciez z tych 6 000zl spokojnie idzie kilka takich gibonow zlozyc - a juz z pewnoscia jednego porzadnego. No chyba, ze celowalbys w nowke sztuke :P

nie zbieram czesci, szukam tylko zaslepki ktorej nigdzie nie ma :P

Ojj no przeciez smieje sie :wink:

A jak szukamy już zaślepek to ja na prawy reflektor potrzebuję :P

Z takimi pierd.oletami wlasnie najtrudniej. Albo kupic nowke sztuke w salonie za wiadoma cene, albo pozostaje gdzies podpitolic :P
i niech ktoś powie czy ewentualnie metoda 'handel ze słupem' ma tu zastosowanie

Metoda ze slupem ma zastosowanie w 99% przypadkow, wiec i tu daloby sie cos wymyslec xD
hmm, dziwny kraj, po co wam niby auta jak nimi nie jeździcie? U mnie we Francji większość 3letnich aut ma ponad 120tys na blacie.

No tak, ale jak wyzej kolega wspomnial, z nikomu niewiadomych przyczyn te auta od zabojadow w PL maja polowe tego przebiegu :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez athlon » piątek 06 maja 2011, 18:26

lith napisał(a):Ale potem te same auta do Polski na wstecznym jadą przez Australię :P

Czy na wstecznym czy nie, licznik i tak do przodu bije :P
No tak, ale jak wyzej kolega wspomnial, z nikomu niewiadomych przyczyn te auta od zabojadow w PL maja polowe tego przebiegu :P

Z wiadomych przyczyn, ale to juz kwestia mentalności polaków wychowanych na autach z PRLu. Pamiętam jak jeszcze bylem mały i ojciec miał ścierke '91 to ponad 350k miała na blacie i dalej śmigała, nawet nie było widać za bardzo spalin z tyłu, tak samo corolla też ponad 400k na blacie, Vectra jedna tez ponad 400k, moja viki już ponad 250k, moje volvo 5 lat ma i już ponad 220k. Tylko widzisz, polak jak zobaczy ze na liczniku 250k to już dla niego szrot, więc kupuje takie auto z cofniętym licznikiem na 120k robi nim kolejne 100k, cofa na 150k i sprzedaje dalej i tak w kółko. Potem ktoś kupuje auto z przebiegiem 600k które ma na blacie 200k i wtedy ma opinie ze auto z przebiegiem 200000 zaczyna się sypać.
athlon

Postprzez qwer0 » piątek 06 maja 2011, 19:36

Czy na wstecznym czy nie, licznik i tak do przodu bije :P

W takim cienkim licznik moze akurat zaczac sie odkrecac :P
qwer0

Postprzez bobpl » piątek 06 maja 2011, 20:18

qwer0 napisał(a):A dlaczego tak? Przeciez z tych 6 000zl spokojnie idzie kilka takich gibonow zlozyc - a juz z pewnoscia jednego porzadnego. No chyba, ze celowalbys w nowke sztuke

sama jednostka napedowa 1.2 albo 1.4 zaturbiona to ~1,5k. + skrzynia, fotele, dywaniki, pierdółki typu zegary, +profesjonalna klatka ( a nie rułki pospawane u tadzia na kanale, które wiecej szkoda niz daja) za ~tysiak. Do tego przerejestrowanie, zmiana pojemnosci w dowodzie to dodatkowe oplaty.
No i malczana w dobrym stanie trzebaby znalesc zeby nie bylo przy nim roboty za duzo.

Sam sie bawilem z kumplem w takie przeróbki, to 10k to taka max kwota jaka wydamy, srednio 8k. Robocizna elektryki w tym sie miesci, mechanika we wlasnym zakresie.
qwer0 napisał(a): albo pozostaje gdzies podpitolic

@lith - jak znajde albeę na szrocie to wezme jedna zaslepke na prawy reflektor. :P
qwer0 napisał(a):No tak, ale jak wyzej kolega wspomnial, z nikomu niewiadomych przyczyn te auta od zabojadow w PL maja polowe tego przebiegu

no ba. 12letnia corsa z przebiegiem 31k to moj ostatni 'hicior sezonu' ;)

@up - a ja nie wiem czy licznik w cienkim nie jest na 5 cyfr? :D bo widzialem juz na wlasne oczy 'zerowanie' licznika bodajze starego focusa czy czegos takiego z licznikiem co 5 cyfr miescil.
bobpl

Postprzez athlon » sobota 07 maja 2011, 15:20

bobpl napisał(a):
@up - a ja nie wiem czy licznik w cienkim nie jest na 5 cyfr? :D bo widzialem juz na wlasne oczy 'zerowanie' licznika bodajze starego focusa czy czegos takiego z licznikiem co 5 cyfr miescil.

Widocznie inzynierowie projektując ten wynalazek nie przewidzieli ze te auto wytrzyma przebieg 100k, hie hie
athlon

Postprzez Bary18 » sobota 07 maja 2011, 21:29

To jak to będzie z tym cieniasem? :D Odpowie ktoś na moje pytanie ;P
Bary18

Postprzez bobpl » sobota 07 maja 2011, 21:37

za 400 zl warto wziac, zwlaszcza jak mechanicznie sprawny.
samo rejestrowanie, oplaty to pewnie kolo tysiaka
i drugi tysiak na naprawy, plyny bo podejrzewam ze jak niejezdzony to moglo go lekko przetrzepac.
bobpl

Postprzez Bary18 » sobota 07 maja 2011, 21:41

Ogólnie jest na chodzie.. Ale ile pochodzi to nie wiadomo ;p.. Kurde... Teraz mam dylemat ludzie.. Czy kupić cienkiego.. za te 400 zł... czy poczekać do końca wakacji ( w wakację do Holandii do pracy ) i kupić sobie coś lepszego... Podoba mi się golf 3 :)
Bary18

Postprzez athlon » sobota 07 maja 2011, 21:55

wieśwagen :] Poczekaj i kup coś porządnego (no chociazby tego wieśwagena)
athlon

Postprzez bobpl » sobota 07 maja 2011, 22:39

athlon napisał(a):coś porządnego (no chociazby tego wieśwagena)

oksymoron? ;)
VW to dobre auta, tylko te w polsce maja czesta przypadlosc 'panie, niebity, sprowadzony, 110tys oryginalny przebieg'. A potem na geo sie okazuje, ze polowa wozu to szpachla, silnik wyglada jakby przejechał 600k a nie 100. ;)
No i auta w wieku ~16 lat do mnie nie przemawiaja.

Z golfem3 z reguly w opisiach znajomych uzytkownikow wiecej dokaldaja do auta niz ono warte. Zainwestuj lepiej w cos taniego i 'mniej dresiarskiego'. Ot we fiacika coupe np. ;)
bobpl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka