Jak się zachować

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jak się zachować

Postprzez radeom » wtorek 17 maja 2011, 20:30

Mam pytanie dotyczące innej sytuacji, ale nie chcę zakładać nowego tematu.

Mianowicie chodzi mi o taką rzecz: mam egzamin, jadę sobie przed siebie i mam zamiar skręcić w lewo, czekam, aby puścić tych jadących z naprzeciwka i jeden z nich błyska długimi, aby mnie puścić. Czy wtedy muszę czekać, aż wszyscy przejadą i będzie dogodna sytuacja, czy mogę przejechać przez skrzyżowanie?
05.02.11 - 13.02.11 - część teoretyczna
14.02.11 - 14.04.11 - część praktyczna
22.04.11 - zdany egzamin teoretyczny
17.05.11 - zdany egzamin praktyczny
25.05.11 - prawo jazdy do odbioru
radeom

Postprzez maryann » środa 18 maja 2011, 09:12

Przed chwilą miałem taką sytuację- nie egzamin, ale dojazd do pracy. I co miałem zrobić, jak tamten miga? A no- ruszam i jadę mu przed nosem w lewo. Ale nie tak prosto- tamten musi mnie przepuścić, a na to składa się nie tylko błyskanie światłami, ale i zatrzymanie pojazdu. W innym razie skąd wiesz po co tamten błyska?
falsum in uno falsum in toto
maryann

Postprzez tristan » piątek 20 maja 2011, 21:54

radeom napisał(a):Mianowicie chodzi mi o taką rzecz: mam egzamin, jadę sobie przed siebie i mam zamiar skręcić w lewo, czekam, aby puścić tych jadących z naprzeciwka i jeden z nich błyska długimi, aby mnie puścić. Czy wtedy muszę czekać, aż wszyscy przejadą i będzie dogodna sytuacja, czy mogę przejechać przez skrzyżowanie?

jeżeli masz pewność, że cię przepuszcza, to możesz, tylko kto ci da pewność, że trafisz na normalnego egzaminatora? Ja np. znam jednego, co twierdzi, że ograniczenie prędkości kończy się za progiem i innego, co twierdzi, że strefę (ograniczonej prędkości itp) określa się ,,na oko'' wg najbliższych ulic, a nie wg znaku końca. I jeszcze takiego, co poza obszarem wyróżnia dwa rodzaje dróg. Zwykłe i jakieś specjalne, choć nie do końca zrozumiałem, jakie to mu się jawią...
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy