okulary czy konieczne?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

okulary czy konieczne?

Postprzez rocko19 » poniedziałek 23 maja 2011, 09:58

Witam. Miałem robione badania na kat D i C, potem również dla KW i lekarze nie nakazali mi jazdy w okularach lecz tylko powiedzieli ze moge jezeli chce, ale tego niemam nigdzie napisane na zaswiadczeniu, niedawno znów miałem robione badania okresowe związane z pracą i tym razem okulista mi powiedział że mam jeździć w okularach, tylko do jazdy, ale skierowania czy też recepty żadnej nie dostałej, tylko napisał tam w papierach i na zaświadczeniu również niemam nic napisane na ten temat,tylko mi powiedziała ze mam iść do optyka i tam sie zaopatrzyc w szkła. Uważacie że skoro na zaswiadczeniu niemam nic napisane to zalezy odemnie czy zaopatrze sie w okulary czy też nie?Pozdrawiam.
rocko19

Re: okulary czy konieczne?

Postprzez pawcio1978 » poniedziałek 23 maja 2011, 10:17

rocko19 napisał(a):Witam. Miałem robione badania na kat D i C, potem również dla KW i lekarze nie nakazali mi jazdy w okularach lecz tylko powiedzieli ze moge jezeli chce, ale tego niemam nigdzie napisane na zaswiadczeniu, niedawno znów miałem robione badania okresowe związane z pracą i tym razem okulista mi powiedział że mam jeździć w okularach, tylko do jazdy, ale skierowania czy też recepty żadnej nie dostałej, tylko napisał tam w papierach i na zaświadczeniu również niemam nic napisane na ten temat,tylko mi powiedziała ze mam iść do optyka i tam sie zaopatrzyc w szkła. Uważacie że skoro na zaswiadczeniu niemam nic napisane to zalezy odemnie czy zaopatrze sie w okulary czy też nie?Pozdrawiam.

Jesli nie masz wpisane w zaswiadczenie (ktore dajesz do WK) to nie wpisza ci w PJ. Wiec kontrola nie doczepi sie.
pawcio1978

Postprzez rocko19 » poniedziałek 23 maja 2011, 10:34

W PJ niemam. Ale na badaniach okresowych tylko mam to w papierach, takze sam niewiem co robic.
rocko19

Postprzez Maniek5k » poniedziałek 23 maja 2011, 14:52

dla wlasnego i innych bezpieczenstwa kup sobie te okularki, nawet jak to ma byc tylko -0,5 ; -1. Zawsze ot jest nieostrosc wzroku, przez co mozesz nie zauwazyc malego motorka np przed soba - bo wzrok traci ostrosc.
I to chyba nie jest kwestia dywgacji 'kupic czy nie'. A przynajmniej ja na bezpieczenstwie nie oszczedzam.
Maniek5k

Powrót do Luźna gadka