utrata ważności egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

utrata ważności egzaminu

Postprzez ciastuss » środa 25 maja 2011, 19:14

Witam ostatnio zdałem egzamin praktyczny na kat. B i czeka mnie jeszcze na kat. A z tym, że nie wyjeździłem godzin na kat. A i teraz moje pytanie : jeżeli wyrobię sobie dokument to czy stracę ważność egzaminu teoretycznego na kat. A ( zdawałem obydwa za jednym razem ) ? Wstrzymał bym się ale zdałem go już prawie 2 tyg. temu miałem mieć dzisiaj jazdy a rozchorował mi się instruktor a nie chce czekać jeszcze miesiąc zanim będę mógł jeździć.

Pozdrawiam
ciastuss

Re: utrata ważności egzaminu

Postprzez Borys_q » środa 25 maja 2011, 19:18

Egzamin teoretyczny traci ważność po 6 miesiącach i tylko po 6 miesiącach (do tego czasu nie wlicza się czas wstrzymania egzaminów ze względu na warunki atmosferyczne).

EDIT:
Jak ty podszedłeś do teorii A bez ukończonego kursu??
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ciastuss » środa 25 maja 2011, 19:23

Czyli normalnie mogę iść wyrobić sobie dokument i jak pójdę na praktyczny na A to nie będzie żadnych problemów ?

Wypisali mi papierki, żebym zdał sobie teorie razem bo mniej pytań i teraz zaczynam jeździć dopiero na A
ciastuss

Postprzez Borys_q » środa 25 maja 2011, 19:25

Jak nie minie 6 miesięcy to nie będzie problemu.

Jak pójdziesz na praktyczny jeszcze przed jazdami też nie powinno być problemu z zapisaniem :P
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ciastuss » środa 25 maja 2011, 19:28

nie no nie będę taki :D a poza tym zapłaciłem to się trochę pomęczę na tym placu. Pytam się o to bo mi kolega mówi nie wyrabiaj sobie dokumentu bo Ci przepadnie teoria i wiedziałem, że mam racje hehe
ciastuss

Powrót do Egzamin na prawo jazdy