Uwaga Pirat.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Uwaga Pirat.

Postprzez Ha-eS » sobota 28 maja 2011, 22:18

Ja właśnie nie rozumiem dlaczego kierowcy, którzy po zdanym egzaminie, ale bez dokumentu wsiadają za kółko i jeżdżą, a przy kontroli mówią, że już mają prawo jazdy tylko jeszcze nie odebrali plastiku. Może większość o tym zapomina jak zda egzamin, ale uprawnienia do kierowania pojazdem dostaje się dopiero wtedy gdy mamy w kieszeni ten plastik, a nie po słowach "egzamin zaliczony".
Przecież policja ma te swoje "coś" gdzie może sprawdzić czy pan o takim imieniu i nazwisku ma faktycznie zdany egzamin czy tylko robi funkcjonariuszy w balona, co i tak nie zmienia faktu, że powinni takich karać.
Jestem ciekaw jakie będą akcje po wprowadzeniu planowanych przepisów, że właściciel konkretnego samochodu może jeździć bez dowodu rejestracyjnego i prawka. Musi mieć tylko dowód osobisty. Wtedy kontrola zamiast trwać 5 minut będzie trwała 15 bo zanim policja sprawdzi potrzebne info to jednak trochę czasu minie... Zresztą i tak pewnie ten przepis jest durny, bo raczej każdy ma prawko w portfelu. Jak jedzie gdzieś dalej samochodem to portfel ma ze sobą, a jak blisko to i tak nie zabiera dokumentów tak więc nie widzę sensu, żeby wprowadzać takie przepisy, no ale...
Ha-eS

Postprzez lith » sobota 28 maja 2011, 22:46

Ha-eS napisał(a): Może większość o tym zapomina jak zda egzamin, ale uprawnienia do kierowania pojazdem dostaje się dopiero wtedy gdy mamy w kieszeni ten plastik, a nie po słowach "egzamin zaliczony".

Problem w tym, ze ani Twoja 'większość', ani Ty nie masz racji, bo uprawnienia się dostaje gdzieś pomiędzy jednym, a drugim. :hmm:
lith

Postprzez qwer0 » niedziela 29 maja 2011, 09:05

Zresztą i tak pewnie ten przepis jest durny, bo raczej każdy ma prawko w portfelu. Jak jedzie gdzieś dalej samochodem to portfel ma ze sobą, a jak blisko to i tak nie zabiera dokumentów tak więc nie widzę sensu, żeby wprowadzać takie przepisy, no ale...

Mi sie niestety porftel przestal "domykac" po upchaniu 3 dowodow rejestracyjnych, prawka i dowodu os. Wiec sie przerzucilem z portfela na nerke.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez BOReK » niedziela 29 maja 2011, 10:40

A to swoją drogą boli. Skoro jest CEPiK, mogliby sobie te plastiki darować przynajmniej w kraju ojczystym (za gramanicą lepiej jednak mieć przy sobie, bo niekoniecznie szybko sprawdzą).

Mk61 - mówiłem, że nie pamiętam dokładnego dnia egzaminu? Na pewno było to w okolicy walentynek, a w dokumencie mam 15 lutego. :D
BOReK

Postprzez scorpio44 » środa 01 czerwca 2011, 23:18

scorpio44

Postprzez maryann » czwartek 02 czerwca 2011, 12:58

falsum in uno falsum in toto
maryann

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka