Oblany egzamin!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Oblany egzamin!

Postprzez lith » poniedziałek 30 maja 2011, 23:25

No raczej... na pewno nie jechać na ślepo 'bo nie widać'. Przykleić się do szyby i na ile widać na tyle wyjeżdżać.

jeżeli z tego co piszesz widoczność w lewo miałeś, skręcałeś w lewo i po ruszeniu już nie patrzyłeś w prawo, chociaż w pewnym momencie widoczność miałeś już dobrą, więc nie wiem co by miało to wymuszenie tłumaczyć. Tradycyjne... nie widzę/nie mogę, ale zamiast na spokojnie do odwalę coś co przerwie egzamin :P
lith

Postprzez Gazik » wtorek 31 maja 2011, 09:57

Ojj nie wiem czy wyjadę z WORDu:E. Jak nie plac to przy wyjeździe mnie obleje, bo mam zerową widoczność na prawą- ruszę delikatnie poza linię tzn., że włączam się do ruchu, i nadjedzie nagle jakieś autko z prawej, to będzie już wymuszenie i koniec LOL(albo przyblokuję przejazd dla tych z lewej wjeżdżając delikatnie poza linię i czekając, aż zwolni się prawa).
Gazik

Postprzez Pinhead » wtorek 31 maja 2011, 10:43

No widzisz jaki zły WORD macie, nie da się wyjechać prawidłowo ! :lol: Ci co wyjechali i zdali to na pewno mieli fuksa, prawda ? ;)
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Postprzez Gazik » wtorek 31 maja 2011, 10:57

Pinhead napisał(a):No widzisz jaki zły WORD macie, nie da się wyjechać prawidłowo ! :lol: Ci co wyjechali i zdali to na pewno mieli fuksa, prawda ? ;)

No, ale co mówię źle;)? Poza tym większość jeździ na prawo, bo tam zaraz równorzędne, parkowanie i zawracanie z użyciem infrastruktury, w 5 minut po wyjechaniu jest sprawdzane.

BTW. TUTAJ od 0:17 wyjeżdżałem i pojechałem pod prąd(stanąłem z lewej strony do skrętu w lewo), czekam, aż ustąpią i z prawej wyjechał(auto na parkingu z prawej zasłaniało:()PARKING.
Co byście zrobili w tej sytuacji?
Gazik

Postprzez Pinhead » wtorek 31 maja 2011, 11:39

Według mnie tam jest dobra widoczność co widać na filmiku przy 0,42 i 1,50min. Pomysł jazdy od lewej strony na dwukierunkowym wyjeździe jest dziwny, raczej żaden kierowca nie chciał by abyś kiedyś jadąc samodzielnie zrobił takie błędy pakując się na czołówkę. Będąc już kierowcą (kiedyś, chyba) spotkasz się ze znacznie cięższymi sytuacjami w których będziesz musiał sobie poradzić lub dojdzie do wypadku. Lepiej naucz się teraz myśleć logicznie za kierownicą (to tak odnośnie skrętu od lewej) i podstawowych umiejętności jak upewnianie się o możliwości jazdy. Jak już się nauczysz to zapisz się na ponowny egzamin, wyjdzie taniej i mniej stresowo niż uczyć się na egzaminie.
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Postprzez Amos » wtorek 31 maja 2011, 13:20

Pinhead napisał(a):No widzisz jaki zły WORD macie, nie da się wyjechać prawidłowo ! :lol: Ci co wyjechali i zdali to na pewno mieli fuksa, prawda ? ;)

Mieli, bo nic nie zasłaniało im widoczności... ;)
To nie prędkość zabija, tylko bezmyslność, złe przepisy i kiepska infrastruktura...
Amos

Postprzez lith » wtorek 31 maja 2011, 18:22

@Gazik
Mając lewą wolna przecież nikomu nie wymusiłbyś gdybyś po zatrzymaniu się przed linia podjechał potem delikatnie do przodu. Na pewno nie ma w ogóle takie opcji, żeby ruszać na ślepo, bo to prędzej czy później się skończy nieciekawie. Tm bardziej, że tu na prawdę nie było problemu z poprawieniem sobie tej widoczności.
lith

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy