Badania lekarskie kierowców w Warszawie - kto zna?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Badania lekarskie kierowców w Warszawie - kto zna?

Postprzez BOReK » niedziela 12 czerwca 2011, 10:46

Mam nadzieję, że informacje, o które tu poproszę, nie są zakazane jakąś etyką. :D

Czy ktoś zna jakiegoś fajnego lekarza w Warszawie, który wydaje orzeczenia o przeciwskazaniach bądź ich braku do bycia kierowcą? Fajnego czyli najlepiej takiego, który nie zrobi z moich szkieł -1 Bóg wie jakiej afery, a najlepiej jakby w ogóle wydał zaświadczenie o braku ograniczeń. Nie chce mi się co 5 lat tego przechodzić, właśnie załatwiam kontynuację.

Z góry wielkie dzięki, a jeżeli nie wolno takich danych tu podawać, to proszę na PW. ;)
BOReK

Re: Badania lekarskie kierowców w Warszawie - kto zna?

Postprzez qwer0 » niedziela 12 czerwca 2011, 11:41

"Normalny" lekarz raczej bez ograniczenia (obowiazek korekcji) nie wypisze, ale z bezterminowym nie powinno byc problemu.
Idz do pierwszego lepszego i wywal kawe na lawe - za terminowe nie zaplacisz :P
Albo zainwestuj w soczewki na czas badania - jednodniowe kosztuja grosze.
Albo wlasnie popytaj o "nienormalnego" lekarza :)
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez BOReK » niedziela 12 czerwca 2011, 19:01

Nie no, chodzi mi o bezterminowe li tylko i wyłącznie. Za bardzo przywykłem do okularów. ;)
BOReK

Postprzez BOReK » wtorek 14 czerwca 2011, 14:42

Przepraszam za podwójny post, ale zależy mi na odpowiedzi - jakie są obecnie koszty badań na kategorię B (amatorskie, nie zawodowe)? Ostatnio płaciłem 50pln przystępując do kursu, a tutaj mi śpiewają 170. Oo

EDIT - i jeszcze co powinno byc badane? Dostałem instrukcję, że na 2 godziny przed badaniem nie należy nic jeść ani pić, takiego cyrku jako żywo nie pamiętam nawet na wojskowej komisji...
BOReK

Postprzez qwer0 » wtorek 14 czerwca 2011, 15:10

Nie wiem czy sie cos w tej kwestii zmienilo, wiec Ci nie powiem, ale 170zl to zdecydowana przesada (dopiero co placilem ok. 200zl za full badania zawodowe, lacznie z badaniami psycho(90zl) - i to nie szukalem najtanszego osrodka, tylko pomaszerowalem do luxmedu).
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez BOReK » czwartek 16 czerwca 2011, 20:32

No i dzięki serdeczne, w innym gabinecie zawołano 70 i były to zupełnie standardowe badania. W razie czego zatem nie polecam warszawskiego Prof-Medu - to właśnie im albo coś się pomyliło, albo mnie chcieli naciągnąć, albo mają piekielnie drogie badania. ;)

Wątek chyba do zamknięcia.
BOReK

Powrót do Luźna gadka