Widzenie obuoczne

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Widzenie obuoczne

Postprzez Cornello » czwartek 16 czerwca 2011, 13:54

Cześć!
Nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie, ale być może jest ktoś kto mi pomoże.
Wczoraj byłem na psychotestach na kat.C. Nie zaliczyłem tylko stereometru. Pan psycholog powiedział, że nie mam widzenia obuocznego. Nigdy nie miałem problemów ze wzrokiem, więc szybko udałem się do lekarza okulisty. Przebadał mnie dokładnie i powiedział, że tak zdrowej osoby dawno nie widział. Dostałem nawet zaświadczenie:
Ustawienie oczu równoległe,
Barwy rozpoznawane prawidłowo,
Dno oczu prawidłowe,
Widzenie obuoczne prawidłowe,
Narząd wzroku prawidłowy.

I tu moje pytanie: jak to możliwe, że nie zaliczyłem stereometru ? Mam spróbować jeszcze raz ? Są szanse, że go zalicze ?

I jeszcze jedno pytanie- jak nie przejde tego stereometru to mogą mi cofnąć prawko na B ?
Cornello

Re: Widzenie obuoczne

Postprzez qwer0 » czwartek 16 czerwca 2011, 16:32

Tez to przechodzilem :)
Wszystko ok, a tu nie moge ustawic patyczkow :P
Bardzo wazna sprawa to ostrosc wzroku, jesli masz chociaz minimalna wade na cwierc dioptrii powinienes zaopatrzyc sie w okulary lub soczewki.
Ja jestem krotkowidzem, okazalo sie, ze nalezalo skorygowac moja ostrosc wzroku na jednym oku o wlasnie cwiarteczke - z idealnym wzrokiem stereometr nie stanowil juz wiecej zadnego problemu :)
Mam spróbować jeszcze raz ? Są szanse, że go zalicze ?

Pewnie! Probowac jeszcze raz! Wazna kwestia jest tez przyjscie na badanie wyspanym. Zero stresu, pelny relaks i bedzie dobrze :)
Jesli pracownia psychologiczna, w ktorej robisz badania posiada tez inny stereometr, to mozesz poprosic o probe na innym, np wiekszym, gdzie jest wieksza tolerancja, lub jak masz badanie na duzym, to probe na malym. Jak nie maja innego, to popros o konsultacje w poradni, gdzie maja inny stereometr - w koncu z Twoimi oczami jest wszystko ok, co potwierdza badanie okulistyczne. Zaliczenie badania tylko na jednym z urzadzen nie gwarantuje pozytywnej opinii, ale udowodnisz w ten sposob, ze widzisz obuocznie, a problem stanowi np. stres czy niewyspanie - wtedy mozna liczyc na wieksze zrozumienie ze strony osoby przeprowadzajacej badanie.
Kwitek od okulisty niestety nic nie da :no:
Ale skoro wg okulisty widzisz obuocznie, to nie musisz sie przejmowac tym, ze cos jest nie tak; przyjdz na badanie wypoczety, w dobrym humorze, a do badania podejdz na powaznie, ale bez stresu i powinno byc ok :)
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Re: Widzenie obuoczne

Postprzez szerszon » czwartek 16 czerwca 2011, 21:28

^^^^^
Bardzo wazny post.Ja bym go gdzieś zabukował, aby nie przepadł w czeluściach forum.
szerszon

Powrót do Luźna gadka