Mycie Samochodu

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Mycie Samochodu

Postprzez netsatan » poniedziałek 21 lutego 2011, 18:12

Ja tam jadę na myjnię - 10 minut i auto błyszczy jak psu jajca. :) Na ogół raz/dwa razy w miesiącu. Z racji mojej natury alfonsa (wszędzie wokół mam burdel ;) ) muszę się pilnować, jeśli chodzi o wnętrze. Tutaj albo sam (niezawodnym odkurzaczem), albo na ręcznej "pełny program". :)
netsatan

Postprzez Cyberix » wtorek 22 lutego 2011, 13:05

Akurat po drodze mam stacje benzynową z ręcznym myjkami wysokociśnieniowymi. Na wielkiej planszy jest napisane, aby zachowywać minimalną odległość 20 cm od końca lancy... tymczasem prawie zawsze widzę specjalistów przykładających koniec lancy na odległość 1-2 cm od karoserii lub opon !!! Stwierdzam, iż niektórzy mają nieźle @#%@^@#$@ w głowach.
Cyberix

Postprzez Lejo » wtorek 22 lutego 2011, 17:58

Nic sie nie stanie, ja tak motór zawsze myję, bo błota inaczej się zerwać nie da, no i nic. Siebie też myję w ten sposób po błotnych wojażach :spoko: To ciśnienie nie jest wcale duże
A utrzymanie odległości 20 cm pomaga w np. słupiwaniu, bo zamiast lać wodę w jedno miejsce, leci ona na sporą powierzchnię i wsio spływa, oszczędność czasu, i wody przede wszystkim
Obrazek
Lejo

Postprzez qwer0 » wtorek 22 lutego 2011, 19:29

Akurat po drodze mam stacje benzynową z ręcznym myjkami wysokociśnieniowymi. Na wielkiej planszy jest napisane, aby zachowywać minimalną odległość 20 cm od końca lancy... tymczasem prawie zawsze widzę specjalistów przykładających koniec lancy na odległość 1-2 cm od karoserii lub opon !!! Stwierdzam, iż niektórzy mają nieźle @#%@^@#$@ w głowach.

Jest napisane, zeby bylo napisane...
Ja w instrukcji do swojego karczera rowniez mam tak napisane. Tylko, ze ja u siebie w karczerze, jak podstawie reke z odleglosci 20-30cm to dlugo jej nie utrzymam. Jak podlozysz palca tuz przy lancy, to musisz sie pozegnac ze skora (przy maxymalnym skupieniu strumienia).
A na myjni cisnienie jest tak przerazajace, ze mozna przystawiac palca i nic sie nie stanie, nawet nie zaswedzi :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Cyberix » wtorek 22 lutego 2011, 19:40

Cyberix

Postprzez qwer0 » wtorek 22 lutego 2011, 19:48

Polecam nauczyc sie czytac... Nigdzie nie napisalem, ze nalezy myc z odleglosci 1cm.
Po prostu myjka, a myjka to...
Myjac myjka wysokocisnieniowa nie nalezy trzymac dyszy zbyt blisko.
Ale myjac na myjni "myjka", ktora ze slowem "wysokocisnieniowa" nie ma nic wspolnego mozna sobie tym nawet leb umyc, czego z pewnoscia nie da sie zrobic myjka wysokocisnieniowa :P

A przynajmniej takie myjki sa na Turystycznej, na Topolowej i na Naleczowskiej w Lublinie :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Cyberix » wtorek 22 lutego 2011, 20:59

Więc należy pisać nieco ostrożniej... bo pisząc
qwer0 napisał(a):A na myjni cisnienie jest tak przerazajace, ze mozna przystawiac palca i nic sie nie stanie, nawet nie zaswedzi
przeczyta to ktoś, włoży palca pod lance i straci tego palca...
Cyberix

Postprzez porozmawiajznia » czwartek 30 czerwca 2011, 10:50

ja też tak mam, że nie lubię jeździć brudnym autem, źle się czuję w brudnym aucie;/ no i jak tylko mam czas a auto jest brudne to sobie jadę do myjni, żeby zrobili mi full czyszczenie. ;)
porozmawiajznia

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka