Jak zostać egzaminatorem prawa jazdy?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jak zostać egzaminatorem prawa jazdy?

Postprzez rusel » środa 22 czerwca 2011, 22:56

Uczestnictwo w kursie-zaliczenie zajec na nim prowadzonych, zaliczenie praktyk podczas kursu, zaliczenie egzaminu wewnetrznego koncowego, zapisanie na kolejne praktyki panstwowe, po ukonczeniu praktyk i uzyskaniu opini skierowanie na egzamin weryfikacyjny teoria i praktyka-zdawalnosc mala czas uzyskania wpisu od momentu rozpoczecia kursu srednio ok 1.5-3 lat
rusel

Postprzez Ewellka » piątek 24 czerwca 2011, 08:10

Dziękuję za treściwe wyjaśnienie. Jedno takie pytanko: jakich pytań spodziewac się na tescie rozpoczynającym kurs kwalifikacyjny?
Ewellka

Postprzez wooly » piątek 24 czerwca 2011, 11:29

Zwykle bywały takie jak na PJ kat. B
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez Ewellka » czwartek 07 lipca 2011, 11:40

W necie trafiłam na coś takiego: http://www.egzaminator-testy.pl/

Czy jest jakaś specjalna baza pytań dla kandydatów na egzaminatorów czy rzeczywiście uczyć sie tych z Kat. B?
Ewellka

Postprzez rusel » czwartek 07 lipca 2011, 13:41

Ogolnodostepnej bazy nie ma, uczyc sie wszystkiego co popadnie, pytania sa niestandardowe, kodeks na pamiec i rozporzadzenie w sprawie szkolenia i egzaminowania, w sprawie znakow i sygnalow itp
rusel

Postprzez wukofan84 » czwartek 07 lipca 2011, 21:38

Chwileczkę, halo... Przecież żeby zostać egzaminatorem prawa jazdy, to najpierw trzeba zrobić licencję INSTRUKTORA, nie :?:

A co to niby ma być? Prawko, 7 lat jazdy i już egzaminatorka? To tak jak teraz ja obecnie będąc jedynie inżynierem chciałbym od razu zostać doktorem habilitowanym :P

A wszędzie trzeba po szczeblach: prawko bezwypadkowe, instruktor, doświadczenie zawodowe i dopiero egzaminator (a jeśli autorka tego tematu pragnie pracować w tym zawodzie głównie dlatego żeby oblewać ludzi i mieć z tego przyjemność, to osobiście odradzam :wink:)
Zawód egzaminator to poważna sprawa, tak poważna jak policjant czy lekarz :!:

Dlatego z całego serca radzę autorce tematu zwolnić nieco tempo... Zostać instruktorką (najlepiej jakiejś szkoły dla kobiet), nabrać doświadczenia, a potem zadecydować co i jak... :)
Życzę powodzenia :spoko:
wukofan84

Postprzez ella » czwartek 07 lipca 2011, 21:39

Przecież żeby zostać egzaminatorem prawa jazdy, to najpierw trzeba zrobić licencję INSTRUKTORA, nie

Nie
ella
Moderator

Postprzez wukofan84 » czwartek 07 lipca 2011, 21:42

A to przepraszam, ale dam się zabić, że gdzieś czytałem że licencja instruktora jest niezbędna aby być egzaminatorem.... no chyba że teraz prawo się nieco zmieniło, aż tak na bieżąco to nie jestem

Jeśli jest tak jak twierdzi Pani moderator, to nie będę polemizował :wink:
wukofan84

Postprzez Ewellka » czwartek 07 lipca 2011, 22:25

kity wciskasz:P Nie trzeba być instruktorem aby później iść na egzaminatora :wink:
Ewellka

Postprzez wukofan84 » czwartek 07 lipca 2011, 22:28

Ewellka napisał(a):kity wciskasz:P Nie trzeba być instruktorem aby później iść na egzaminatora :wink:

Nie mniej jednak zastanów się dobrze czy oblewanie ludzi (czasem z błahych powodów) to dobre zajęcie dla młodej i zapewne uroczej kobietki :wink: :P
wukofan84

Postprzez Ewellka » piątek 08 lipca 2011, 09:13

wukofan84 napisał(a):
Ewellka napisał(a):kity wciskasz:P Nie trzeba być instruktorem aby później iść na egzaminatora :wink:

Nie mniej jednak zastanów się dobrze czy oblewanie ludzi (czasem z błahych powodów) to dobre zajęcie dla młodej i zapewne uroczej kobietki :wink: :P

Nie mam zamiaru oblewać przyszłych kierowców z błachych powodów. Jeżeli popełni taki błą, który spowoduje automatyczne przerwanie egzaminu to obleję. Ale nie myślcie sobie,ze będę ich oblewała bo mam takie widzi mi się. Nie jestem az taka wrednowata :)

P.S. Dorwałam materiały szkoleniowe na egzaminatora i instruktora na pewnej dość popularnej stronie :D
Ewellka

Postprzez Borys_q » piątek 08 lipca 2011, 18:11

Nie mam zamiaru oblewać przyszłych kierowców z błachych powodów. Jeżeli popełni taki błą, który spowoduje automatyczne przerwanie egzaminu to obleję. Ale nie myślcie sobie,ze będę ich oblewała bo mam takie widzi mi się. Nie jestem az taka wrednowata

To szybko się skończy twoja kariera, pare przymknięć oka na dywanik do nadzorującego jak się nie poprawi to do domu, albo pesymistycznie wizyta smutnych panów o 5 rano z napisem CBA na plecach.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez qwer0 » piątek 08 lipca 2011, 20:02

Looo rany, juz zaczynaja...
Jednemu sie nie podoba, ze bedzie oblewa,a drugiemu sie nie podoba, bo nie bedzie oblewala...
Kobita jeszcze pewnie nie ma bladego pojecia o egzaminowaniu, bo dopiero zbiera sobie materialy, a juz kazdemu cos sie nie podoba. A to, ze ma dopiero tyle czasu prawko, a to ze to nie dla niej...
To, ze Wy sie nie nadajecie na egzaminatora (bo nie macie wyksztalcenia, bo nie macie wystarczajaco dlugo prawka, bo to, bo tamto) nie znaczy, ze dziewczyna sie nie nada.
Ja jej zycze powodzenia. Jesli przejdzie przez wszystkie etapy i zostanie egzaminatorem(/ka) to znaczy, ze sie nadaje i wasze pierdzielenie o szopenie tego nie zmieni.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Borys68 » piątek 08 lipca 2011, 20:08

Ahoj!
Borys_q napisał(a):
Nie mam zamiaru oblewać przyszłych kierowców z błachych powodów. Jeżeli popełni taki błą, który spowoduje automatyczne przerwanie egzaminu to obleję. Ale nie myślcie sobie,ze będę ich oblewała bo mam takie widzi mi się. Nie jestem az taka wrednowata

To szybko się skończy twoja kariera, pare przymknięć oka na dywanik do nadzorującego jak się nie poprawi to do domu, albo pesymistycznie wizyta smutnych panów o 5 rano z napisem CBA na plecach.

Nie zapominaj o strzałach w sztucznej mgle ...
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez Borys_q » piątek 08 lipca 2011, 20:40

To, ze Wy sie nie nadajecie na egzaminatora (bo nie macie wyksztalcenia, bo nie macie wystarczajaco dlugo prawka, bo to, bo tamto) nie znaczy, ze dziewczyna sie nie nada.

Ja się nie nadaje bo nie mam wiedzy praktycznej, a moja wiedza teoretyczna jest już starsza niż rok więc nieważna:)

A poza tym taka kolej rzeczy mnie się czepiali jak startowałem to daj na spokojnie mi się następnych "młodych i gniewnych" pouczepiać.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy