Jak zostać egzaminatorem prawa jazdy?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jak zostać egzaminatorem prawa jazdy?

Postprzez skov » piątek 08 lipca 2011, 21:15

jak chcesz się pouczepiać to na końcu zamieść taki znaczek ( :D )i wszyscy zrozumieją "uszczypliwość".
skov

Postprzez wukofan84 » piątek 08 lipca 2011, 21:19

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie. Osobiście mi się średnio podoba kiedy to ładne młode dziewczę pracuje jako... egzaminator prawka :cry:

Dobrze że nie słyszałem jeszcze o zawodzie "kanarki" sprawdzającej bilety w tramwaju czy w autobusie :lol:
wukofan84

Postprzez szerszon » piątek 08 lipca 2011, 21:49

qwer0 napisał(a):To, ze Wy sie nie nadajecie na egzaminatora (bo nie macie wyksztalcenia, bo nie macie wystarczajaco dlugo prawka, bo to, bo tamto) nie znaczy, ze dziewczyna sie nie nada.
Ja jej zycze powodzenia. Jesli przejdzie przez wszystkie etapy i zostanie egzaminatorem(/ka) to znaczy, ze sie nadaje i wasze pierdzielenie o szopenie tego nie zmieni.

Oj tam, oj tam. 3,5 roku Pj i podstawowe niepełne to chyba nie powód abym również nie startował :wink:
nadam sie ?
Najzwyczajniej w świecie wyraziłem swoje zdanie- a co ? nie wolno mi ? :D
szerszon

Postprzez qwer0 » sobota 09 lipca 2011, 15:59

Oj tam, oj tam. 3,5 roku Pj i podstawowe niepełne to chyba nie powód abym również nie startował :wink:
nadam sie ?

No nie nadasz sie, bo:
Art. 110. 1. Egzaminatorem może być osoba, która:
1) (uchylony);
2) posiada wykształcenie wyższe;
3) posiada prawo jazdy kategorii B przez okres co najmniej 6 lat oraz uprawnienie do kierowania pojazdami rodzaju objętego egzaminowaniem przez okres co najmniej 1 roku;

Aczkolwiek jak dla mnie to mozesz byc nawet murzynem bez wyksztalcenia, ale jesli masz wiedze i umiejetnosci do bycia egzaminatorem, to nie widzialbym przeszkod.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez rusel » sobota 09 lipca 2011, 16:22

wszystko jest dla ludzi, im bardziej zniechecaja i wymyslaja tym bardziej mozna zabrac sie za temat, grunt to cel i jego konsekwentna realizacja
rusel

Postprzez szerszon » sobota 09 lipca 2011, 20:20

qwer0 napisał(a):Aczkolwiek jak dla mnie to mozesz byc nawet murzynem bez wyksztalcenia, ale jesli masz wiedze i umiejetnosci do bycia egzaminatorem, to nie widzialbym przeszkod.

Poważnie mówiąc- zastanawiałem sie nad tym 1,5 roku temu ( krótko :D )

Ale bardziej odpowiada mi kogoś nauczyć. Większa frajda.
szerszon

Postprzez skov » sobota 09 lipca 2011, 21:04

bo cóż urzekającego jest w zawodzie egzaminatora? Jak świstak "zawijać trzeba w sreberka" dzień w dzień.
Nie ma miejsca na obiektywną ocenę, jest instrukcja i ciągłe zastanawianie się czy przymknięcie oka na jakiś błąd przejdzie w oczach nadzoru. Nie sztuką jest wystawić negatyw, sztuką jest teraz wystawić pozytyw, żeby nie musieć się później tłumaczyć.
Ale można i taką pracę polubić, ale nie wiem czy można o takiej pracy marzyć. Tak samo jak nikt nie marzy żeby zostać "kanarem" w MZK :D
skov

Postprzez szerszon » sobota 09 lipca 2011, 21:11

Też racja. Nawet "cześć" znajomym w WORD cieżko powiedzieć, bo od razu podteksty. :wink:
szerszon

Postprzez wukofan84 » sobota 09 lipca 2011, 21:49

szerszon napisał(a):Też racja. Nawet "cześć" znajomym w WORD cieżko powiedzieć, bo od razu podteksty. :wink:

Hehehe otóż to.
A ja powiem wam osobiście że gdybym się cofnął do czasu jak poznawałem swoją dziewczynę i by mi się przyznała że jest egzaminatorką prawka, to serdecznie bym był zmuszony zerwać takową znajomość :P
wukofan84

Postprzez wooly » sobota 09 lipca 2011, 22:30

Skov święte słowa, teraz naprawdę jest ciężko wystawić pozytyw żeby przypadkiem nadzór nie dobrał ci się do przysłowiowej dupy.
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez Ewellka » poniedziałek 11 lipca 2011, 08:14

No tak My Polacy jesteśmy narodem narzekającym :)
To była kwestia czasu az zaczniecie mi pisać w taki sposób aby mnie zdemotywować, ale nic z tego :P
Tak łatwo sie nie poddam :P

A tak przy okazji to co złego jest w tym, że to kobieta będzie egzaminatorką?

Każdy kursnat przychodzi na egzamin. Ma pokaząć, że jest odpowiednio przygotowany i gotowy na to aby uzyskać dokument uprawnijający go do kierowania pojazdem, a egzaminator jest tylko od tego aby pod jego okiem został przeprowadzony egzamin.

Nie zaliczam sie do tych "wrednowatych" egzaminatorów, którzy po złości oblewają.
Jak juz pisałam wczesniej - jeżeli kursnat popełni bład na egzaminie - wynik NEGATYWNY, a jeżeli wszystkie manewry zostana wykonane prawidłowo to dlaczego miała bym nie wpisac wyniku POZYTYWNEGO?
Ewellka

Postprzez skov » poniedziałek 11 lipca 2011, 10:15

Ewellka napisał(a):No tak My Polacy jesteśmy narodem narzekającym :)

jak zaczniesz egzaminować przekonasz się jak bardzo....

Ewellka napisał(a): A tak przy okazji to co złego jest w tym, że to kobieta będzie egzaminatorką?

same plusy

Ewellka napisał(a):Nie zaliczam sie do tych "wrednowatych" egzaminatorów, którzy po złości oblewają.
Jak juz pisałam wczesniej - jeżeli kursnat popełni bład na egzaminie - wynik NEGATYWNY,

pani egzaminator byłaby nazbyt surowa :D
skov

Postprzez rusel » poniedziałek 11 lipca 2011, 14:51

niech dziewczyna robi, ma checi i chce papier na sciane, nie widze przeszkod zeby zapisac sie na kurs w obecnej chwili przyjma z otwartymi ramionami
rusel

Postprzez Ewellka » wtorek 12 lipca 2011, 08:14

rusel napisał(a):niech dziewczyna robi, ma checi i chce papier na sciane, nie widze przeszkod zeby zapisac sie na kurs w obecnej chwili przyjma z otwartymi ramionami

Tu nie chodzi o to aby miec kolejny papier do kolekcji, tylko wreście robiłam bym to co sprawiało by mi przyjemność. Od 8 lat o niczym innym nie myślę jak zostac egzaminatorem. Z racji stazu za kierownica dopiero teraz mogę zapisac się na kurs.

A wracając do tematu, to po skonczonym kursie tez jest jakis egzamin i co dalej? Zaczynamy praktykę? Prosze o wyjasnienie. :roll:
Ewellka

Postprzez cman » wtorek 12 lipca 2011, 09:17

Po zdanym egzaminie jesteś egzaminatorką. Możesz bardzo chcieć pracować jako egzaminatorka, ale ktoś jeszcze musi chcieć Cię zatrudnić - o tym pisał rusel.
cman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy