DMC przyczepki lekkiej większe od MW samochodu?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: DMC przyczepki lekkiej większe od MW samochodu?

Postprzez marcin_akle » sobota 30 lipca 2011, 18:20

Ok, więc teraz pozostaje kwestia aktualności "1.33 DMC".
marcin_akle

Postprzez scorpio44 » sobota 30 lipca 2011, 19:47

qwer0 napisał(a):Artykul, w ktorym siedzisz mowi tylko i wylacznie o uprawnieniach.
Zapomniales chyba o innych przepisach, np.(...)

Nie, nie zapomniałem, po prostu nie o to pytano. Autor wyraźnie napisał, że pytanie odnosi się wskazanego wątku z FAQ, a w nim rozpatrywałem możliwość ciągnięcia danej przyczepy tylko pod kątem uprawnień właśnie. A kwestia tego, czy dany pojazd może w ogóle ciągnąć daną przyczepę, to jest odrębny temat - który zresztą, nie ukrywam, nigdy mnie specjalnie nie interesował (bo i póki co osobiście nie dotyczył), a w związku z tym nie jestem w tym za bardzo obeznany. ;)
scorpio44

Postprzez qwer0 » sobota 30 lipca 2011, 20:01

Nie, nie zapomniałem, po prostu nie o to pytano.

Jak nie o to, to o co??

Szukałem i myślę, że jeszcze nie padło takie pytanie. Czy z przyczepką lekką(załóżmy DMC 750 kg) można prowadzić samochód o
a) MW samochodu mniejszej od 750 kg?
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez scorpio44 » sobota 30 lipca 2011, 20:14

marcin_akle napisał(a):Pytanie odnośnie viewtopic.php?f=9&t=26656.

Czyli odnośnie do (! :) ) wątku, którego temat brzmi "Pojazdem z jaką przyczepą mogę kierować, mając tylko prawo jazdy kategorii B?"

A wtedy sens dalszego pytania:
marcin_akle napisał(a):Czy z przyczepką lekką(załóżmy DMC 750 kg) można prowadzić (...)

jest równoznaczny z "czy posiadając tylko prawo jazdy kategorii B można prowadzić (...)"
scorpio44

Postprzez marcin_akle » niedziela 31 lipca 2011, 09:34

Przepraszam. Ale napisałem ''odnośnie'' i podałem link tylko dlatego, żeby potem nie miano mi za złe, że zaczynam podobny temat, których jest już pokaźna suma oraz głównie dlatego, żeby potem nikt z ironią nie wskazywał mi tego linka jako, że tam mam odpowiedź. Moje zapytanie miało być niejako tylko nawiązaniem do tamtego tematu. :spoko:

scorpio44 wg. mnie(analizując podaną przeze mnie tabelkę) w Twoim temacie podane zdanie powinno brzmieć:
Z prawem jazdy kategorii B, B+E przede wszystkim można ciągnąć każdą przyczepę lekką (czyli o DMC nieprzekraczającej 750 kg).

Ale Twój temat miał w nazwie tylko kat. B, więc nie mam Ci tego za złe.
marcin_akle

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka