Jazda po zdaniu egzaminu, możliwość przyśpieszenia... ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jazda po zdaniu egzaminu, możliwość przyśpieszenia... ?

Postprzez szofer80 » sobota 10 września 2011, 00:03

tak jest teraz a po wprowadzeniu zmian ubezpieczenie będzie obejmowało także tych którzy nie odebrali jeszcze "plastiku"
Kategorie: A,B,C,D,E,T
szofer80

Postprzez ks-rider » sobota 10 września 2011, 00:09

szofer80 napisał(a):tak jest teraz a po wprowadzeniu zmian ubezpieczenie będzie obejmowało także tych którzy nie odebrali jeszcze "plastiku"

Szofer, a powiesz mi w jakim przypadku przezyles aby cokolwiek zmienilo sie na lepsze ?

Z tego co sie orientuje to chyba tylko PZU jest jeszcze w rekach polskich, reszta ubezpieczen to towarzystwa zachodnie, ktore na pewno nie pozwola n ato aby do czegos takieo doszlo, no chyba, ze uwazasz, ze oni lubia wyrzucac kase w bloto bo jakis szczyl nie mial zamiaru czekac !

life is brutal i sorry Winetou.

:wink:
ks-rider

Postprzez szofer80 » sobota 10 września 2011, 09:25

Ale na terytorium najjaśniejszej wszystkie firmy muszą dostosować się do przepisów a te się zmienią.
szofer80

Postprzez ks-rider » sobota 10 września 2011, 22:10

szofer80 napisał(a):Ale na terytorium najjaśniejszej wszystkie firmy muszą dostosować się do przepisów a te się zmienią.

Dasz sobie za to fujarke uciac ? :mrgreen:

ks-rider

Postprzez Borys_q » sobota 10 września 2011, 23:29

Ale na terytorium najjaśniejszej wszystkie firmy muszą dostosować się do przepisów a te się zmienią.

Zmienią nie zmienią trochę zmienią będą dziurawe, pożyjemy zobaczymy.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez szofer80 » niedziela 11 września 2011, 01:13

cytat:
"Dasz sobie za to fujarke uciac ? :mrgreen: "

wybory wygrają platformersi a więc pomysł będzie miał swoją kontynuacje.
pożyjemy zobaczymy ten się śmieje kto się śmieje ostatni.
szofer80

Postprzez Borys_q » niedziela 11 września 2011, 12:17

wybory wygrają platformersi a więc pomysł będzie miał swoją kontynuacje

Chyba, że pomysł ma tylko nakłonić pewna grupę ludzi do oddania głosu to pojawi się dopiero za 4 lata.

Wystarczy że ubezpieczenie na te 3 tygodnie przed wydaniem plastiku będzie 50% droższe i już pomysł będzie martwy.

Ja bym raczej to tak zrobił zapisujesz się na egzamin od razu idzie zamówienie do mennicy na plastik (oczywiście od razu też za niego płacisz) , jak w końcu zdasz to otrzymujesz go z ręki egzaminatora tylko z wpisaną datą nabycia uprawnień.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ks-rider » niedziela 11 września 2011, 14:14

Borys_q napisał(a):Ja bym raczej to tak zrobił zapisujesz się na egzamin od razu idzie zamówienie do mennicy na plastik (oczywiście od razu też za niego płacisz) , jak w końcu zdasz to otrzymujesz go z ręki egzaminatora tylko z wpisaną datą nabycia uprawnień.

A dlaczego nie od razu po zlozeniu wniosku ? PJ moze przteciez lezec sobie w uzedzie i pol roku - w czym problem ?

Szofer, Zapominasz o jednym, to nie prawodawca ustala warunki ubezpieczenia tylko ubezpieczyciel !

Chce t robic prawodawca to niech prawodawca ubezpiecza, lumasz roznice ? Jak na razie TU nie sa panstwoew a prywatne.

ks-rider

Postprzez szofer80 » niedziela 11 września 2011, 16:16

Na wszelkie uprawnienia w przyszłości nie dość że nie trzeba będzie czekać to będą one przechowywane w formie elektronicznej, skończą się bezsensowne wymiany praw jazdy, nie będzie nawet konieczności posiadania dokumentu prawa jazdy, tylko w chipowym dowodzie osobistym będą te dane zawarte, ale urzędasy to zablokowały bo boją się tego jak ognia dziś czy to przy okresowej wymianie dokumentu PJ czy zmianie w nim danych trzeba wnioskować o nowy dokument za który pobierana jest niemała opłata, która jest w dodatku zdublowana bo podobnie sprawa tyczy się okresowej wymiany dowodu. Dowód elektroniczny będzie posiadał każdy a ewentualne uprawnienia do kierowania będą w nim zawarte tylko w formie elektronicznej. Dokument prawa jazdy pewnie nie zniknie ale będzie miał drugorzędne znaczenie, jakby ktoś nie wierzył do końca w elektronike to może mieć swoje uprawnienia dalej wtopione w plastik.
szofer80

Postprzez ks-rider » niedziela 11 września 2011, 17:33

Ale masz wizje, Do roboty tez chodzic nie bedziemy, bo nam kase na konto przeleja, kazdemu w/g zaslug i potrzeb :mrgreen: Tylko patrzec jak nam chipy pod skore wstrzykna, pytanie tylko jaka bedzie roznica miedzy nami a czworonogami ?

ks-rider

Postprzez Maniek5k » niedziela 11 września 2011, 20:31

ks-rider napisał(a): pytanie tylko jaka bedzie roznica miedzy nami a czworonogami ?

mynie walimy kloców pod pierwszym lepszym drzewem. :mrgreen:
Wg mnie fajny patent z czipami w DO, ja czasem mam tak ze jade autem a nie mam papierów bo zostawiłem w domu / sluzbowce (pod firma zalozmy stoje i musze skoczyc do podst po bajtle a papiery i prawko leza w sluzbowym wózku.. bo to raz tak bylo :P)
I na pewno zmniejszy to ilosc ludzi w urzedach, ergo - albo nizsze podatki, albo lepsze ich spozytkowanie zamiast utrzymywanie 600pracowników urzędu w niemal 200tyś miescie (gdzie jeszzcze 6-7lat temu bylo tych pracowników 150-160)
Maniek5k

Postprzez ks-rider » niedziela 11 września 2011, 20:58

Mnie taka wizja przeraza, Big brother is watching you ! Ne mam na to absolutnie ochoty aby kazdy wiedzial o mnie wszystko.

A do´tego ten swiat dazy. !

ks-rider

Postprzez szofer80 » niedziela 11 września 2011, 22:13

Ale i tak już teraz wiedzą o Tobie wiele jeśli nosisz ze sobą komórkę, kartę chipową też pewnie nosisz od bankomatu albo paszportu polsatu
szofer80

Postprzez ks-rider » poniedziałek 12 września 2011, 08:24

szofer80 napisał(a):Ale i tak już teraz wiedzą o Tobie wiele jeśli nosisz ze sobą komórkę, kartę chipową też pewnie nosisz od bankomatu albo paszportu polsatu

To ze moj byly szef bawil sie w detektywa i sprawdzal gdzie i w jakim czasie jezdze, w sumie mi nie przeszkadzalo, bo gdy jechalem dla innej szkoly to po prostu wylaczalem drugi telefon - komu zrobil pod gorke ? Kursantom z jego szkoly.

Naprawde nie wiem kogo nogl by interesowac profil mojego poruszania sie po miescie, niewtajemniczony musi myslec, zejakis nawiedzony jestem.

Z karta bankowa jest juz inna bajka, kasa z bankomatu naszego banku, zakupy za gotowke, jedynie tankowania auta place karta, paszpotru polsatu nie mam i miec nie bede podobnie ja innych wynalazkow tych czasow.

ks-rider

Postprzez szofer80 » poniedziałek 12 września 2011, 12:34

bardzo subiektywnie to opisałeś na podstawie swojego przykładu ale z całym szacunkiem Ty to nie wszyscy.Fakt jest faktem szpiegować można już dziś i elektroniczny dowód/PJ nic nie zmieni
szofer80

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy