Zeder

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Zeder

Postprzez pawcio1978 » środa 18 maja 2011, 10:43

Co sadzicie o zabezpieczeniach Zeder?
pawcio1978

Re: Zeder

Postprzez lith » środa 18 maja 2011, 14:58

Nie wiem... tak poczytałem i zabezpieczenie jak zabezpieczenie, może porządnie wykonane... dla ubezpieczyciela i tak liczy się sztuka. A załadować auto na lawetę i tak można w kilka chwil. Zamiast wpadać w paranoje i zabezpieczać się nie wiadomo jak to ubezpieczyć samochód i wyrąbane - niech kradną. Nie jest tak, ze samochody giną jakoś masowo, więc bez przesady. W dodatku wymaga dodatkowego odblokowywania, więc nieporęczne to na co dzień.
lith

Postprzez szerszon » środa 18 maja 2011, 15:35

Blokada na skrzynię biegów odsiewa 90 % amatorów przejazdżki.I wystarczy- jak sie zawezma to i tak ukradną.
szerszon

Postprzez Przemek211 » środa 18 maja 2011, 16:18

W programie "Jazda polska" było to bardzo zachwalane, choć jak teraz patrzę, że te filmiki są na stronie głównej, zeder.pl to mam wrażenie jakby to była reklama..
Przemek211

Postprzez Cyberix » środa 18 maja 2011, 16:57

Jasne, ubezpiecz sobie auto i zapłać za AC jakieś 4000 zł lub więcej.

Widziałem film gdzie facet próbował przełamać zedera. I się mu nie udało. Nawet nie dało się rozmrozić. Po rozmrożeniu włożył brechę w kierownice i urwał kierownice a zeder nie puścił.

Czytałem opinię i ponoć jedyna metoda na zezdera to laweta.

Co do blokady skrzyni biegów to są one podatne na rozwiercania i rozmrażania. Nie wiem, czy istnieją jakieś potrafiące się oprzeć rozmrażaniu.

Sam kiedyś interesowałem się zederem ale nigdzie nie znalazłem ceny... może przy okazji ktoś się podzieli informacją ile to kosztuje?
Cyberix

Postprzez lith » środa 18 maja 2011, 18:51

Z tego co na szybko idzie w necie znaleźć to kosztuje to ponad 1200 zł.
Jeżeli ma się samochód, który może chcieć ukraść ktoś komu się będzie opłacało mrozić, wiercić, kombinować to raczej to będzie samochód, który szkoda także rozbić i w większości przypadków tak czy siak będzie ubezpieczony. Kosmiczne zabezpieczenia mają tylko sens jak chce się oszczędzić na AC... ale wtedy nie rozumiem wydawania zaoszczędzonej kwoty na zabezpieczenie samochodu. Nawet zakładając że nikt nam tym samochodem nie odjedzie to i tak rozwali pół samochodu próbując go odpalić, na koniec zabierze radio i zwieje xD... więc koszty i tak spore dość mogą być.
lith

Postprzez qwer0 » środa 18 maja 2011, 19:33

Jasne, ubezpiecz sobie auto i zapłać za AC jakieś 4000 zł lub więcej.

Przy "normalnym" aucie AC tylko do kradziezy nie bedzie az takim strasznym wydatkiem.
Widziałem film gdzie facet próbował przełamać zedera. I się mu nie udało. Nawet nie dało się rozmrozić. Po rozmrożeniu włożył brechę w kierownice i urwał kierownice a zeder nie puścił.

Nawet na ich stronce sa filmiki jak koles otwiera to ustrojstwo, ale oczywiscie po filmiku nie najlepszej jakosci sa przekonani, ze to podroba ze wschodu :lol:
W programie "Jazda polska" było to bardzo zachwalane, choć jak teraz patrzę, że te filmiki są na stronie głównej, zeder.pl to mam wrażenie jakby to była reklama..

Tez mam takie wrazenie po obejrzeniu tego na ich stronce.
Komentarz do blokady skrzyni, jaka to jest niedoskonala "ale auto po wcisnieciu sprzegla auto mozna odholowac lub wciagnac na lawete".
No tak, a w przypadku zablokowania kierownicy nie mozna wciagnac na lawete? Lub blyskawicznie odholowac na motylku? :P

Nawet zakładając że nikt nam tym samochodem nie odjedzie to i tak rozwali pół samochodu próbując go odpalić, na koniec zabierze radio i zwieje xD... więc koszty i tak spore dość mogą być.

:spoko:

Ogolnie wg mnie porazka.
Mialbym placic poltora kafla, zeby uzerac sie z dodatkowym kluczykiem. Musialbym na leb upasc.
Podejrzewam, ze naklejka za kilka PLNow na szybie "uwaga mam tu zedera" mialaby podobna skutecznosc, jak nie lepsza, moze gosciowi co nie umie tego pokonac nie chcialoby sie nawet do srodka wchodzic.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez pawcio1978 » piątek 20 maja 2011, 10:07

qwer0
Zlodziej potrzebuje max 30 sekund (na zabezpieczenie) aby pokonac standardowe zabezpieczenia w samochodach.
pawcio1978

Postprzez lith » piątek 20 maja 2011, 10:16

eee tam... w moim na pewno mniej :P... ale co taki zedar zmienia? miejscowe gimbusy, czy osiedlowy <&%#$@> i tak nie da im rady, a ktoś kto się na tym zna to i tak sobie da radę. Trochę jak dokładanie sobie dodatkowej wielkiej kłódki na drzwi do domu (z super zamkiem, której nie idzie obejść) z którą będziemy musieli się męczyć, a złodziej jak ją zobaczy to i tak wejdzie oknem :p
lith

Postprzez qwer0 » piątek 20 maja 2011, 13:17

qwer0
Zlodziej potrzebuje max 30 sekund (na zabezpieczenie) aby pokonac standardowe zabezpieczenia w samochodach.

No i?

BTW:
Jaroslaw nie dal rady w te Twoje max 30s :P
http://www.motofilm.pl/2009/03/26/ile-c ... a-passata/
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez netsatan » piątek 20 maja 2011, 16:08

...czyli jak Polaczki, nam Niemcom, auta kradną.

Ale Niemcy wcale nie mają uprzedzeń. :) Co do samego Zedera - dobre zabezpieczenie, pewnie nie do obejścia (wszystko, czego rozwalenie zajmuje więcej niż 20 minut można uznać za "nie do obejścia"), opcja dobra (wolę mieć auto I pieniądze z AC) - ale droga.
netsatan

Postprzez athlon » piątek 20 maja 2011, 21:27

lith napisał(a):Z tego co na szybko idzie w necie znaleźć to kosztuje to ponad 1200 zł.
Jeżeli ma się samochód, który może chcieć ukraść ktoś komu się będzie opłacało mrozić, wiercić, kombinować to raczej to będzie samochód, który szkoda także rozbić i w większości przypadków tak czy siak będzie ubezpieczony. Kosmiczne zabezpieczenia mają tylko sens jak chce się oszczędzić na AC... ale wtedy nie rozumiem wydawania zaoszczędzonej kwoty na zabezpieczenie samochodu. Nawet zakładając że nikt nam tym samochodem nie odjedzie to i tak rozwali pół samochodu próbując go odpalić, na koniec zabierze radio i zwieje xD... więc koszty i tak spore dość mogą być.

Głupio bedzie jak komus skroją auto dla samego Zedera, bo się komuś spodobał :o
athlon

Postprzez ZederPolska » środa 12 października 2011, 13:21

Szanowni Forumowicze,

W nawiązaniu do filmów z youtube, które zamieszczono na tym forum, chcielibyśmy Was uspokoić i wyjaśnić niejasności. Właśnie przed takimi sprawami ostrzegamy klientów na naszej stronie www.zeder.pl (FAQ), gdzie pokazujemy takie filmy. Tu podkreślamy fakt istnienia od jakiegoś czasu kopii Zedera na rynku słowackim (ostatnie dwa lata), a od tego roku również na rynku ukraińskim. Te tanie kopie ZEDERA różnią się, oprócz innych cech, wyglądem i konstrukcją od oryginału. Na filmach są pokazane kopie Systemu Zeder bez oryginalnego zamka, mające na celu oszukać widzów, iż są to prawdziwe Systemy Zeder i że można je łatwo otworzyć.
Walka z kopiami i falsyfikatami nigdy nie jest prosta, ale niestety nieunikniona, kiedy jest mowa o wyjątkowym i jakościowym produkcie, czy chodzi tu o odzież, biżuterię, technikę czy produkty takie, jak Zeder.
Duży problem stanowi również nadużycie takich kopii ze strony nielegalnej konkurencji, oszustów, itd. Ze strony naszej firmy staramy się asystować producentowi i właścicielowi marki przy prawnym zapobieganiu takiemu falsyfikowaniu i nadużyciu i w ten sposób uchronić klientów przed oszustwem i wprowadzaniem w błąd, co jednak nie zawsze jest możliwe.
Co dotyczy samego Zedera, proszę być całkowicie spokojnym, jeśli chodzi o ochronę Waszych samochodów. Przez wszystkie lata od kiedy Zeder jest w sprzedaży, do dzisiejszego dnia nie ukradziono ani jednego auta z zamkniętym Zederem. Mówimy oczywiście o oryginalnym systemie Zeder, który można kupić i zamontować tylko i wyłącznie w autoryzowanych serwisach.
Mamy nadzieję, że rozwialiśmy pewne wątpliwości, choć części z Was.

Z pozdrowieniami
ZEDER Polska
ZederPolska

Powrót do Porady techniczne