Manipulacje na forum

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Manipulacje na forum

Postprzez Drezyna » czwartek 13 października 2011, 22:16

Po raz kolejny obserwuję manipulacje na forum. Posty znikają nie pojawiając się nawet w koszu. Moderator ella nie ma w zwyczaju odpowiadać na pytania dotyczące jego tendencyjności. Ale to jest internet, trudno ukryć swoją niekompetencję. Wzywam forumowiczów do obrony swobody wypowiedzi i przeciwstawienia się manipulacji.
Drezyna

Re: Manipulacje na forum

Postprzez lith » czwartek 13 października 2011, 22:44

Jakieś konkrety?

Bo jeżeli wywalane są offtopy, czy osobiste wycieczki nie na temat to jaknajbardziej ok. Jakoś nie zdarzyło mi sie zauważyć, żeby zniknęło z forum coś specjalnie wartościowego... a jednak często tu bywam :P... No może jedynie scorpio dzielnie walczący o czystość wątku 'co mnie zdenerwowało' xD
lith

Postprzez Drezyna » czwartek 13 października 2011, 22:51

Konkrety - proszę. Moderator ella nie ma w zwyczaju odpowiadać na proste pytania dotyczące braku obiektywizmu. Monarchia absolutna. Z forum znikają posty dotyczące prawa o ruchu drogowym - powinny ewentualnie pojawić się w koszu z adnotacją kto i dlaczego je usunął. Ale tak nie jest - znikają, bo komuś rzetelna interpretacja PoRD nie odpowiada i już.
Drezyna

Postprzez szerszon » czwartek 13 października 2011, 22:55

Ej !!!
Połowa moich postów jest tu dyskryminowana i jakoś z tym żyję. :D
A do kosza nie trafiaja ewidentne głupoty, które mógłby ktos przypadkiem przeczytać.
Tnie sie ,jak widze , ostro jak chorą tkankę.
Niektórym brakuje trochę samokrytyki...
Drezyna- a Ty cos rozsądnego tu napisałeś ?,nie zauwazyłem...
Ostatnio zmieniony czwartek 13 października 2011, 22:56 przez szerszon, łącznie zmieniany 1 raz
szerszon

Postprzez ella » czwartek 13 października 2011, 22:56

powinny ewentualnie pojawić się w koszu z adnotacją kto i dlaczego je usunął

22.Winfor ma prawo w każdej chwili usunąć, edytować, przenieść lub zablokować każdy wątek w całości i w części oraz ograniczać działanie dowolnej funkcjonalności forum jednemu lub wielu uczestnikom.

Nie mam obowiązku wrzucania ich do KOSZA

Moderator ella nie ma w zwyczaju odpowiadać na pytania dotyczące jego tendencyjności.

25.Reklamacje dotyczące funkcjonowania forum lub zgłoszenia dotyczące naruszeń niniejszego Regulaminu powinny być zgłaszane pocztą elektroniczną na adres: poczta@winfor.pl, lub listownie na adres: „Wifnor” Sp. z o.o., Aleja Wojska Polskiego 184, 71-256 Szczecin.

Nie muszę odpowiadać na Twoje PW

27. Forum jest miejscem, które umożliwia prezentowanie różnych poglądów, tym samym polemikę w każdym temacie. Winfor nie weryfikuje zamieszczanych treści pod kątem ich prawdziwości i rzetelności, tym samym nie ingeruje w przebieg dyskusji, chyba że zamieszczone treści są niezgodne z Regulaminem, Polityką prywatności warunkami użytkowania i powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.
ella
Moderator

Postprzez Drezyna » czwartek 13 października 2011, 23:06

Pewnie, że nie musisz, ale uczciwie byłoby odpowiedzieć. Możesz wszystko usuwać według własnego widzimisię, tylko jeśli to oczywiście ty, to po co to robić?. Jesteś zwolennikiem teorii o zajmowaniu pasa ruchu, transwerze masy pojazdu i temu podobnych bredni? Prawda cię wyzwoli, manipulacja niekoniecznie. Ale rób jak uważasz, twoja sprawa.
Drezyna

Postprzez Drezyna » czwartek 13 października 2011, 23:10

szerszon napisał(a):Drezyna- a Ty cos rozsądnego tu napisałeś ?,nie zauwazyłem...

Na przykład napisałem kilka słów prawdy na temat konfabulacji jednego z ważnych użytkowników dotyczących podstaw fizyki ruchu pojazdu - niestety zaraz potem moderator zamknął wątek. I tak już kilka razy.
Drezyna

Postprzez lith » czwartek 13 października 2011, 23:13

Raczej nie zamknął nikt wątku dlatego, że tam się coś do transferu masy przyczepiłeś, bo to było akurat w tam najmniej istotne, a po prostu od kilu stron dyskusja się ewidentnie zapętliła.
Ostatnio zmieniony czwartek 13 października 2011, 23:14 przez lith, łącznie zmieniany 1 raz
lith

Postprzez ella » czwartek 13 października 2011, 23:14

Pewnie, że nie musisz, ale uczciwie byłoby odpowiedzieć

a może jeszcze oprócz odpowiedzi na PW powinnam tak jak tam proponujesz pousuwać absurdalne posty niektórych użytkowników, którzy mają odmienne zdanie od twojego oraz zwrócić uwagę niektórym użytkownikom....
ella
Moderator

Postprzez Drezyna » czwartek 13 października 2011, 23:20

Zapętlił ją ważny użytkownik forum, który zachowywał się jak obrażona panienka, najpierw żądając konkretów a potem zamieniając się w psychologa dusz. Bredził o transferze masy, sile odśrodkowej, podobnie jak na inne tematy. Ale moderator nie wykazał się nawet odrobiną obiektywizmu - bo jak sam napisał - regulamin nie nakazuje.
A stańcież koledzy w obronie rzetelnej dyskusji, co wam zależy. Nie musimy wszystkiego zamiatać pod dywanik kierowcy.
Drezyna

Postprzez Drezyna » czwartek 13 października 2011, 23:25

ella napisał(a):
Pewnie, że nie musisz, ale uczciwie byłoby odpowiedzieć

a może jeszcze oprócz odpowiedzi na PW powinnam tak jak tam proponujesz pousuwać absurdalne posty niektórych użytkowników, którzy mają odmienne zdanie od twojego oraz zwrócić uwagę niektórym użytkownikom....

Mnie tam nie zależy, rób co ci się żywnie podoba na swoim forum. Ale prawdą jest, tolerujesz setki "stop pierdołom drogowym" a czepiasz się jednego, będącego parafrazą mistrza. Jeszcze raz apeluję o obiektywizm. Z pełnym szacunkiem dla moderatorów.
Drezyna

Postprzez ella » czwartek 13 października 2011, 23:27

niestety zaraz potem moderator zamknął wątek

17.Moderatorzy i administrator mają prawo do zamknięcia wątku w przypadku, gdy jego autor dowiedział się tego, czego chciał, a dyskusja zaczyna odbiegać od początkowych założeń (tzw. OT).

Natomiast, każdy uczestnik forum może je sobie zmienić na inne jeżeli nie odpowiada mu regulamin tego forum.
Przypominam, że Administrator/Winfor, zmienił ostatni regulamin na bardziej rygorystyczny.

Mógłbyś sie do niego stosować, bo już w tym wątku dwa razy go złamałeś.
ella
Moderator

Postprzez Drezyna » czwartek 13 października 2011, 23:39

ella droga - to mnie zbanuj, usuń i unicestw. Ale to nie zmieni faktu, że ty czy ktoś inny, tego nie wiem, manipuluje postami w sobie tylko znanym celu. Czy poprosiłaś kolegę aby nie używał wulgarnego słowa "pierdoły"? Jakoś nie widzę efektu. Natomiast wskaż mi jeden mój post, który rozmija się z prawdą, cytuje nieistniejące przepisy albo błędnie interpretuje prawa fizyki. Nie rozumiem po prostu, dlaczego są usuwane i przez kogo? Wyjaśnij mi o co chodzi, a nie zasłaniaj się tendencyjnym regulaminem. Ja cie proszę o obiektywizm, a ty mi mówisz o dyktaturze. Ładnie to tak?
Drezyna

Postprzez cman » czwartek 13 października 2011, 23:50

Drezyna napisał(a):Czy poprosiłaś kolegę aby nie używał wulgarnego słowa "pierdoły"?

Polecam skorzystać niekiedy ze słownika: http://sjp.pwn.pl/slownik/2499910/pierdo%C5%82a

Może się nawet częściej przydawać:
Drezyna napisał(a):(...) transwerze (...)

Wykształcenie techniczne to nie wszystko, trochę znajomości języka polskiego też nie zaszkodzi...
cman

Postprzez ella » piątek 14 października 2011, 00:00

Natomiast wskaż mi jeden mój post, który rozmija się z prawdą,

wskazali ci to użytkownicy ( nie tylko cman) więc wybacz ale nie będę sie ponownie zagłębiać w Twoje posty.

Nie rozumiem po prostu, dlaczego są usuwane i przez kogo?
Jeżeli nie rozumiesz poczytaj regulamin. Na pewno nie są kasowane z powodu złej czy dobrej interpretacji przepisów. Kasowane są prywatne wycieczki i OT. No ale jak widać trudno to Tobie jakoś zrozumieć.

viewtopic.php?f=11&t=28561

a tendencyjny regulamin zgłoś do Winforu to nie ja go pisałam.

I to koniec dyskusji z mojej strony. Dalsze skargi na cmana, maryanna i innych który wprowadzają ludzi w błąd głoszeniem złej interpretacji przepisów zgłoś gdzie indziej a nie do mnie na PW.
ella
Moderator

Następna strona

Powrót do Luźna gadka