Odbiór właściwego dowodu rejestracyjnego

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Odbiór właściwego dowodu rejestracyjnego

Postprzez idenawybory » środa 02 listopada 2011, 19:40

Niedawno zdałem egzamin na prawo jazdy, kupiłem samochód i od razu go zarejestrowałem. Oczywiście otrzymałem tymczasowy dowód rejestracyjny.
Od tego czasu minęły około 3 tygodnie. Co powinienem teraz zrobić? Mam po prostu iść i odebrać właściwy dowód rejestracyjny? Jak mam się zachować w starostwie - bo są takie numerki, które trzeba brać po przyjściu (trzy automaty - do prawa jazdy, rejestracja pojazdów i jeszcze jeden jakiś tam...) - muszę wejść i chwycić numerek "rejestracja pojazdów", po czym czekać na swoją kolej?
Jeśli chodzi o urzędy to jestem jeszcze kompletnie zielony w tym temacie i nie wiem jak się zachować, więc każda pomoc będzie dla mnie bardzo ważna.
A pytam dlatego, że pani, która mnie obsługiwała wypowiadała się dość chaotycznie i niejasno, przez co właśnie teraz mam mętlik, a wtedy jeszcze o tym nie myślałem.
Pozdrawiam, miłego wieczoru życzę.
idenawybory

Re: Odbiór właściwego dowodu rejestracyjnego

Postprzez Borys_q » środa 02 listopada 2011, 20:07

W Gda po odbiór stałego dowodu oraz adnotacje w dowodzie rejestracyjnym jest kolejka taka na zasadzie" Kto ostatni? Acha to ja za panem".

Mam dla ciebie bomba radę, skorzystaj z okienka z napisem INFORMACJA myślę, że ci powiedzą co i jak, ewentualnie musisz się kogoś na sali zapytać.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Re: Odbiór właściwego dowodu rejestracyjnego

Postprzez alice_b » środa 02 listopada 2011, 21:14

a w Piekarach najlepiej w piątek o 8 rano się przychodzi i odbiera bez czekania w kolejkach. :mrgreen:
Zdałam egzamin 14 kwietnia 2011 roku !
alice_b

Powrót do Luźna gadka