3krotnie nie zdany egzamin (1 teoria 2x praktyka)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

3krotnie nie zdany egzamin (1 teoria 2x praktyka)

Postprzez senseiao » piątek 04 listopada 2011, 11:52

Witam serdecznie!

Mam do Państwa jedno pytanie, nie znalazłem na nie odpowiedzi na forum, a mianowicie: Czy w przypadku, gdy nie zdałem 3 razy egzaminu państwowego łączonego na kat. B (w tym raz oblałem teorię a dwa razy praktykę) potrzebuję zaświadczenie o jazdach doszkalających? Wiem, że w przypadku 3,6,9 itd. nieudanych prób jest to wymagane, ale czy istnieje rozdział na egazminy teoretyczny i praktyczny? Pozdrawiam serdecznie, senseiao.
senseiao

Re: 3krotnie nie zdany egzamin (1 teoria 2x praktyka)

Postprzez daghda » piątek 04 listopada 2011, 13:00

Teorię i praktykę możesz zdawać osobno. Po niezdanym trzecim praktycznym trzeba wziąć 5h jazd i z zaświadczeniem ze szkoły dopiero zapisujesz się na egzamin. Dodatkowe 10h teorii wykupujesz w momencie, jak nie zdasz trzy razy teorii. I z takim zaświadczeniem ze szkoły również przystępujesz do egzaminu.

Skoro masz problem zdać teorię, to zapisz sie tylko na teorię a potem na praktyczny. Egzamin teoretyczny ważny jest przez pół roku.
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez senseiao » piątek 04 listopada 2011, 14:51

Nie nie nie.. :P Nie zdałem teorii za pierwszym razem (17/20 aww) więc automatycznie do praktycznego nie mogłem przystapić, za drugim już zdałem normalnie teorie (20/20), po czym nie zdałem praktycznego (1szy raz). 3 tyg. później zdawałem juz tylko praktykę, również nie zdałem (2gi raz). I teraz moje pytanie: Czy potrzebuje to zaświadczenie, czy mogę spokojnie jechać do MORDU po kolejny termin.
senseiao

Postprzez Paula1992 » piątek 04 listopada 2011, 15:33

możesz jechać, dopiero po 3. niezdanym praktycznym egzaminie potrzebujesz zaświadczenie z jazdami doszkalającymi
Paula1992

Powrót do Egzamin na prawo jazdy