Dla wszystkich "pewniaków" na drodze

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Dla wszystkich "pewniaków" na drodze

Postprzez oskinstruktor » wtorek 08 listopada 2011, 23:27

oskinstruktor

Re: Dla wszystkich "pewniaków" na drodze

Postprzez lith » środa 09 listopada 2011, 01:02

Nie tyle pewniakom co kretynom. Przecież już był tu temat na takie rzeczy, z resztą spora część z tych filmików też tu była. Ogólnie może się powtórzę, ale uważam, że pokazywanie takich totalnych debili na drodze ma wręcz odwrotny efekt- bo potem ludzie sobie myślą, że skoro nie nie zachowują się jak totalni debile to żaden wypadek im nie grozi. A żeby kogoś potrącić to wcale nie trzeba się 10s oglądać za siebie jadąc 150 km/h przez las. Jakby pokazali bardziej realne sytuacje i ich skutki to myślę, że by dużo bardziej dawało do myślenia. A tak taki kozak obejrzy i stwierdzi, że on jeździ przecież 100x lepiej, więc jest oki.
lith

Postprzez michooo » czwartek 10 listopada 2011, 12:53

Po części Lith ma rację, ale i tak uważam, że to jeden z lepszych filmów w tej tematyce.
Nie jest patetyczny ani infantylny. Nie pokazuje też totalnych idiotów tylko przerysowuje znacznie zachowania, które wielu z nas popełnia. A to daje do myślenia. Drastyczne zdjęcia z wypadków też pobudzają do refleksji, ale to jest lepsze, bo widzimy cały łańcuch przyczynowo skutkowy.
Chyba ktoś kiedyś już to zarzucił w tym przyklejonym temacie o kretynach na drodze.
michooo

Postprzez Maniek5k » czwartek 10 listopada 2011, 15:03

ten film zawsze mi przypomina akcję, jak w moim miescie gość składał sie do lewoskretu i przeskakiwał na 'wczesnym czerwonym', slisko bylo i wjechał bokiem w kobietę z wózkiem która przechodziła przez przejście. Kobieta i dzieciak z wózka zabrał karawan, jej prawdopodobnie mężowi nic się nie stało poza lekkimi obiciami.
A kierowcę pamiętnego passata zabrało pogotowie, facet co szedł z tą kobietą go dość mocno zmasakrował..
Chociaż się nie dziwię, bo też bym gościa za fraki wyciągnął i obił.
Gość wpadł w taką furię, że 3 dorosłych facetów (no, a ja ułomek jakiś nie jestem) miało problem zeby go oderwać..
Także cóż, wiekszość scen przedstawionych jest przez nieuwagę kierowców ew. błędne określenie możliwości swoich i auta. Grzanie mocno ponad ograniczenia w zakrętach, wyprzedzanie przed przejściem - kto takim bezmózgom daje pj ja się pytam..
Maniek5k

Postprzez szkola4kola » poniedziałek 14 listopada 2011, 12:45

Nie powiem mocny film. Może takie coś trafi do wyobraźni zwłaszcza młodszych kierowców
szkola4kola

Powrót do Luźna gadka