Ciezki dla mnie temat

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ciezki dla mnie temat

Postprzez jacekpolak » sobota 19 listopada 2011, 19:10

Witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc..
Przepraszam jesli sie powtarzam z tematem ale w nim chcialbym rozwinac pare innych tematow.

Więc, Czy jest mozliwosc odebrania dowodu rejestracyjnego stałego bez aneksu OC na moje nazwisko?? dodam ze OC jest obecnie oplacone do grudnia przez poprzedniego wlasciciela(1 rata)
jacekpolak

Re: Ciezki dla mnie temat

Postprzez jacekpolak » sobota 19 listopada 2011, 19:22

Dodam, ze mi bardzo zalezy na tym poniewaz mam w planie jezdzic na ubezpieczeniu poprzedniego wlasciciela. Pani z ubezpieczalni powiedziala ze nie mam obowiazku robic aneksu moge smialo jezdzic na jego OC poniewaz jest oplacone. ale problemem wlasnie staje sie to ze nie wiem jakim sposobem odebrac staly dowod rej.
Dlatego tak komplikuje sprawe bo ubezpieczalnia w ktorej jestem z tym autem naliczyla mi 500zl za wyrownanie :/ a nie jestem w stanie tego zrozumiec dlaczego tyle;/ specjalnie na mame zarejestrowalem samochod zeby uciec od takich sytuacji jak placenie za brak znizek czy za zwyzke za wiek. Dodam, ze mama posiada pelne znizki oraz brak zwyzki za wiek.
jacekpolak

Postprzez mk61 » sobota 19 listopada 2011, 19:56

Sama polisa nie jest wymagana przy odbiorze DR. Pytanie tylko, na kogo ten DR będzie? Na Ciebie, czy na mamę? Jeśli na mamę, to ona musi odebrać DR, lub napisać upoważnienie dla Ciebie.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez jacekpolak » sobota 19 listopada 2011, 19:59

DR będzie na mame oraz mama sama go odbierze, z tym nie ma problemu.
jacekpolak

Postprzez jacekpolak » sobota 19 listopada 2011, 20:04

kiedys mialem niezla przygode z firma generali. zaplacilem za pol roku 1200zl a mialem samochjod na siebie osobe z zwyzka za wiek oraz mame osobe ktora ma pelne znizki, nie chce miec z nimi wiecej doczynienia. dodam ze auto mialo maly motor 1.5 ale nie ten temat jest wazny:)
jacekpolak

Powrót do Luźna gadka