judyta, nie oszukujmy się, te przeróbki są tylko teoretyczne, aktualnie przeróbka np daihatsu coure czy peugeota 107 kosztuje u nich 1500zł, nie mogę znaleźć ale raz pisali, ze samochód może być kupiony w kraju i za dopłatą 300zł rejestrują samochód na siebie, więc jeżeli podczas wypadku wyjdzie coś nie tak to my nie mamy problemów, jednak jeżeli sami zarejestrujemy i byłaby jakaś kolizja to raczej nam i tak nic nie grozi, bo to nie my przerabialiśmy samochód i myśleliśmy, ze wszystko jest ok ;] co do ceny wydaje mi się nie wielka, bo za to 1500zł otrzymujemy samochód, który jest rzeczywiście samochodem, a nie jakimś pierdzi kółkiem z silnikiem skutera ;]
judyta masz tu stronkę, zadzwoń i się zapytaj co i jak
http://www.autab1.pldostałem odpowiedź od sejmu:
Szanowny Panie,
uprzejmie informuję, że projekt ustawy uchwalonej 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami (Dz. U. z 2011 r. Nr 30, poz. 151 z zm.) był autorstwa rządowego, a do reprezentowania stanowiska rządu podczas prac parlamentarnych został upoważniony Minister Infrastruktury. Uwagi może więc Pan kierować na adres Ministerstwa Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej (dawniej Infrastruktury) zapewniającego obsługę ministrowi właściwemu do spraw transportu.
Informuję również, że ewentualna zmiana przepisów prawa wymaga podjęcia inicjatywy ustawodawczej. Zgodnie z art. 118 Konstytucji RP, inicjatywa ustawodawcza przysługuje posłom, Senatowi, Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej, Radzie Ministrów oraz grupa co najmniej 100 000 obywateli mających prawo wybierania do Sejmu. Poselski projekt ustawy – zgodnie z Regulaminem Sejmu – może być wniesiony przez komisję sejmową lub co najmniej 15 posłów podpisujących projekt. Jednak należy podkreślić, że wybór podmiotu, do którego kieruje się wniosek, pozostaje autonomiczną decyzją zainteresowanego.
W tym kontekście informuję o przesłaniu Pana pisma do wiadomości Komisji Infrastruktury.
Może ktoś z polskiego na nasze przetłumaczyć drugą część maila?