przez premal1 » poniedziałek 05 grudnia 2011, 22:21
przez szerszon » poniedziałek 05 grudnia 2011, 22:58
przez matshadow » poniedziałek 05 grudnia 2011, 23:33
przez ringus1 » poniedziałek 05 grudnia 2011, 23:35
przez reassor » czwartek 08 grudnia 2011, 11:14
przez lith » czwartek 08 grudnia 2011, 17:55
reassor napisał(a):Pozatym samochód jadąc prosto sam powinien trzymać tor jazdy - ja np po skręcie w lewo puszczam kierownicę i pozwalam jej się prześliznąć na pozycję "na prosto". niektórzy mówią, że tak nie wolno ale już tak się nauczyłem
przez reassor » piątek 09 grudnia 2011, 05:34
przez premal1 » piątek 09 grudnia 2011, 17:23
przez reassor » piątek 09 grudnia 2011, 19:28
przez mapmen » niedziela 22 stycznia 2012, 01:13
premal1 napisał(a):Witam. Mam taki mały problem , a mianowicie taki , ze gdy jadę autem i chce zmienic bieg to puszczam prawą ręke z kierownicy aby zmienic bieg, i gdy to robię to nie mogę zapanować lewą ręka nad kierownicą i zazwyczaj auto zaczyna mi uciekac do lewej strony. Dodam tylko że gdy jechałem autem bez wspomagania raczej nie miałem tego problemu, ale przeciez na egzaminie są auta tylko ze wspomaganiem. Proszę o jakies porady co mam roboć aby tak się nie działo. z góry dziekuję.
reassor napisał(a):dzisiaj podczas jazdy zauważyłem, że sięgając na drążek zmiany biegów ręka już sama mi wędruje na godzinę 11 gdzieś. ( generalnie chodzi o to że jest większy zasięg działania wtedy)
przez Maniek5k » niedziela 22 stycznia 2012, 23:48
reassor napisał(a):Pozatym samochód jadąc prosto sam powinien trzymać tor jazdy - ja np po skręcie w lewo puszczam kierownicę i pozwalam jej się prześliznąć na pozycję "na prosto". niektórzy mówią, że tak nie wolno ale już tak się nauczyłem
przez szymon1977 » czwartek 26 stycznia 2012, 19:17
Właściwie to nic w tym nadzwyczajnego. Obie ręce bowiem mają tendencję, aby opadać w dół, ciągnąć kierownicę w dół. Jeżeli trzymasz obie ręce na kierownicy ich siłą się równoważy, w efekcie jedziesz prosto. Jeżeli zdejmiesz np. prawą rękę z kierownicy to lewa zaczyna ściągać kierownicę w dół, w efekcie skręcasz w lewo. Pojeździsz troszkę, przyzwyczaisz lewą rękę trzymaną na pozycji "9" do jazdy na wprost i na zawsze zapomnisz o problemie.premal1 napisał(a):...nie mogę zapanować lewą ręka nad kierownicą i zazwyczaj auto zaczyna mi uciekac do lewej strony....