jazda w okularach a egzamin.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

jazda w okularach a egzamin.

Postprzez prawko111 » niedziela 18 grudnia 2011, 02:11

Witam.

Na badaniu lekarskim mam wpisaną jazdę w okularach.

Czy na egzaminie praktycznym kat.B oprócz okularów musze przynieść jakieś zaświadczenie od okulisty?
Przecież każdy w takim przypadku mógł by sobie założyć okulary "zerówki" albo pierwsze lepsze z intermarche dobrane do wady wzroku.
prawko111

Re: jazda w okularach a egzamin.

Postprzez bartus93 » niedziela 18 grudnia 2011, 10:11

Adnotacja o okularach jest już załączona w papierach złożonych do WORD-u, więc nic nie musisz przynosić.

A co do drugiej części pytania, po co ktoś, niemający wady wzroku, miałby zakładać zerówki na egzamin?
bartus93

Postprzez prawko111 » niedziela 18 grudnia 2011, 11:31

np. Ja.

wiem wiem źle robię. mam wade wzroku i mam wpisaną jazdę w okularach. Wizyte mam dopiero na 26 marca a egzamin zdaje w lutym. Jeśli pójdę na bezpłatne badanie wzroku i powiedzą mi jaką mam wadę, dokupie sobie okulary w aptece na czas egzaminu nie bedzie problemow?
prawko111

Postprzez Borys_q » niedziela 18 grudnia 2011, 11:33

Nie będzie problemów, chociaż zastanów sie ile ty widzisz beż tych okularów. Zerówki też przejdą, nawet przeciwsłoneczne powinny przejść, egzaminator wie tylko, że potrzebna ci korekcja lub ochrona wzroku.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Powrót do Egzamin na prawo jazdy