Egzamin B1, Trasa egzminacyjna

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin B1, Trasa egzminacyjna

Postprzez Pomarancza » poniedziałek 19 grudnia 2011, 14:37

Witam!
16 stycznia mam egzamin w Dąbrowie Górniczej na kat. B1, na stronie tego WORDu jest mapa trasy egzaminacyjnej, czy ja będę jechał tą trasą skoro mój OSK ma przystosowany samochód do 2 osób i mogę jechać z egzaminatorem w pojeździe? Do tej pory w Dąbrowie żądano ważenia pojazdu przed egzaminem, dla tego też zdawano qudami, a pojazd którym zdaje to AIXAM 400 i spełnia wszystkie normy (masa, moc, homologacja wg kategorii "L"), w dowodzie ma wpisane, że jest 2 osobowy, a jeżeli powiedzmy przed egzaminem bym wykręcił siedzenie to co wtedy? Jak uważacie będę zdawał tą samą trasą co quady czy egzaminator zabierze mnie w inne miejsca?
Pomarancza

Re: Egzamin B1, Trasa egzminacyjna

Postprzez Borys68 » poniedziałek 19 grudnia 2011, 17:25

Wedle mojej wiedzy słusznie podejrzewasz, że egzaminator wozi cię, gdzie chce.
Stała trasa jest wtedy, gdy egzamintor nie może z egzaminowanym jechać.
Podejrzewam, że wykręcenie siedzenia przyniesie skutek w postaci odwołania egzaminu, gdyż pojazd nie spełniał wymogów technicznych.
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez Pomarancza » poniedziałek 19 grudnia 2011, 18:31

Czyli na % zdawalności w tym WORDzie mam bardziej patrzyć na statystykę zdawalności B, a nie B1, bo tak jak mówię tam zdawano tylko quadami i zdawalność to 71%, ale miejmy nadzieje, że zdam za pierwszym, znajomi co zdawali B w DG zdali za pierwszym razem, jeden z nich przejechał na czerwonym, a i tak zdał ;]
Pomarancza

Postprzez Elfik » poniedziałek 19 grudnia 2011, 20:42

Ta uważaj bo bedzie im sie chciało wykręcac specjalnie siedzenie i to na dodatek zeby ci ułatwić życie i jechać stałą trasą :lol: albo będą jechali na dwa samochody zużywając 2x paliwo i komunikując się przez interkomy. Ludzie myślcie zanim coś napiszecie przecież stała trasa aktualnie jest dla motorów. Nie stresuj się tak przed tym egzaminem bo przez to nie zdasz. Jedyne co to trzeba uważać i rozglądać się dookoła pudełka :lol: Pewnie ludzie będą mieli niezła atrakcje jak zobcza takie cacko na drodze :wink:
Elfik

Postprzez Pomarancza » poniedziałek 19 grudnia 2011, 21:27

Co do wykręcania siedzenia to zapytałem po prostu z ciekawości, sam jestem ciekaw jak to będzie jeździć, mam jeszcze 16h do wyjeżdżenia i samochód, przepraszam "czterokołowiec" będzie zarejestrowany w najbliższym czasie. Widziałem go i z zewnątrz wygląda jak samochód jednak jak się go dotknie to już wszystko jasne (plastik) Nie wiem jak będzie wyglądał przejazd przez większe skrzyżowania, gdzie występuje kolizja z innymi pojazdami, bo przyspieszenie ten samochód ma raczej mizerne. Prawdopodobnie będę pierwszą osobą która zdaje pojazdem dwu osobowym B1 w Dąbrowie więc może egzaminatorzy będę egzaminować na tej trasie co wszystkich, zobaczymy ;]
Powiedzcie mi jeszcze, czy będę miał w prawo jazdy wbite, że zdawałem na automacie?
Pomarancza

Postprzez Borys68 » wtorek 20 grudnia 2011, 10:11

Pomarancza napisał(a):Powiedzcie mi jeszcze, czy będę miał w prawo jazdy wbite, że zdawałem na automacie?

Tak, powinieneś mieć wbite "78".
Jeśli ci wbiją inny kod to się awanturuj, bo 10.xx dot. ograniczeń zdrowotnych.
Zdarza się, że osoby zdające automatem NIE mają tego odnotowanego w PJ. Osobiście znam taki przypadek.
Ot, bałagan+niewiedza o przepisach dot. automatów ...
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Powrót do Egzamin na prawo jazdy