prawo jazdy (3 miesiące przed 18)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: prawo jazdy (3 miesiące przed 18)

Postprzez Apostoleanu » czwartek 22 grudnia 2011, 14:30

Jeżeli się tym w ogóle NIE interesowałem to się chciałem zapytać.. teraz wiem już wszystko i więcej.

Ale mam jeszcze 1 pytanie o ile kogoś nie urażę, jeżeli pójdę do wordu 2 lutego to będę dnia następnego zdawać? Czy to zależy od tego ile chcę ludzi zdawać itp.

Dzieki
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem."
Zapamiętaj.
Apostoleanu

Postprzez krzychoo » czwartek 22 grudnia 2011, 16:47

Apostoleanu napisał(a):Ale mam jeszcze 1 pytanie o ile kogoś nie urażę, jeżeli pójdę do wordu 2 lutego to będę dnia następnego zdawać? Czy to zależy od tego ile chcę ludzi zdawać itp.

Tak, od tego. Ale na teoretyczny czeka się z reguły krócej niż na praktyczny, jeśli chciałbyś sobie rozbić.
krzychoo

Postprzez Pomarancza » czwartek 22 grudnia 2011, 20:51

Ale raczej nie ma tak, że zdajesz z nia na dzień, owszem zdaża się, ale baardzo sporadycznie, czeka się od tygodnia do ponad miesiąca, wszysko zależy od WORDu
Pomarancza

Postprzez mk61 » piątek 23 grudnia 2011, 03:37

Apostoleanu napisał(a):Jeżeli się tym w ogóle NIE interesowałem to się chciałem zapytać.. teraz wiem już wszystko i więcej.

Rozumiem, że jeśli egzaminator Cię obleje i powie "ja się Pana osobą w ogóle nie interesuję, więc wolę Panu dać wynik negatywny", to będzie to dla Ciebie zadowalające?
Od czego masz instruktora? On powinien Ci powiedzieć wszystko od A do Ź, a Ty powinieneś jego słuchać i rozumieć, a nie później szukać pomocy w internecie. Przed każdym egzaminem pada takie głupie pytanie "czy zna Pan zasady egzaminowania?" i zazwyczaj każdy młotek odpowiada, że oczywiście zna. Czasem nawet po minucie już wychodzi na jaw, że nie zna.

Co do samego egzaminu, to teorię można zazwyczaj nawet na następny dzień. Nie czeka się dłużej, niż tydzień, jeśli się nikomu nie śpieszy.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Apostoleanu » piątek 23 grudnia 2011, 19:23

Ale kiedy ja napisałem ten temat w celu dowiedzenia się paru rzeczy to jeszcze się NIE zapisałem na żadne kursy itp. ale dzięki mk61 za napisanie :)
Dowiedziałem się wczoraj od pana który mnie uczy jeździć że nie dam rady robić prawa jazdy na starych zasadach, dziś poszedłem do ośrodka w celu zobaczenia tych nowych przepisów ale jeszcze ich nie ma, ale pan powiedział mi że można zrobić tak aby wyjeździć z 15 godzin i pójść zdawać tylko na teorię, co o tym myślicie?
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem."
Zapamiętaj.
Apostoleanu

Postprzez Mendieta » piątek 23 grudnia 2011, 20:07

Powiem ci tak , ja zapisałem się 25 Listopada , wyjezdziłem 5 godz dopiero , 15 stycznia mają nam wydać zaświadczenia o ukończeniu kursu żeby móc się zapisać jeszcze nie starych zasadach. Mam miesiąc czasu od 15 stycznia żeby przystąpić na starych, czy się wyrobie ? nie wiem zależy jakie kolejki będą w wordzie bo wiadomo że teraz dużo osób zdaje . Ale wydaje mi się że miesiąc czasu powinni mi dać jakiś konkretny termin przed 12 lutego. To co ci instruktor powiedział to jest prawda. Wypiszą ci ukończenie kursu , podejdziesz do teorii w wordzie jak zdarzysz w czasie oczekiwania wyjezdzisz sobie godzinny , tak jak w moim przypadku ma nastąpić.
Mendieta

Postprzez ella » piątek 23 grudnia 2011, 21:48

Ale kiedy ja napisałem ten temat w celu dowiedzenia się paru rzeczy to jeszcze się NIE zapisałem na żadne kursy itp.

zapisałem się już na prawo jazdy

Czytaj swoje posty

Dantejskie sceny w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego. To ostatni moment, by zapisać się na egzamin teoretyczny w starej formie. Ci, którzy przyjdą do WORD po świętach, najprawdopodobniej będą zdawali już nowy egzamin

Od przekroczenia progu siedziby WORD do wejścia do pokoju, w którym składa się wnioski o przyznanie terminu na egzamin trzeba odstać swoje w kolejce i poczekać najmniej dwie i pół godziny. W ciągnącej się przez cały hol kolejce głównie młodzież, która dopiero co ukończyła kurs i chce zdążyć zdać na starych zasadach.

- Dziś odebrałam papiery ze swojej szkoły jazdy i od razu przyjechałam tutaj z nadzieją, że nie obejmą mnie przerażające zmiany. Udało się, teorię i praktykę będę zdawać 3 lutego -

Jeszcze dwa tygodnie temu od momentu zapisania się na egzamin do przystąpienia do niego trzeba było czekać maksymalnie dwa tygodnie. Teraz jest to już ponad miesiąc. W czwartek w południe w kolejce do zapisu czekało ponad sto osób.

ella
Moderator

Postprzez Mendieta » piątek 23 grudnia 2011, 22:16

Może to zależeć też z innym powodów. Zależy od Miasta , wordu itp Nie wszystkie wordy są takie same.
Mendieta

Postprzez Apostoleanu » sobota 24 grudnia 2011, 21:15

ela łapiesz mnie za słowa a wcale nie pomagasz...

Mandieta, to racja, porzmawiam z instruktorem i zobaczymy co się da zrobić, może uda się zdawać na starych, jak nie to trudno nie powieszę się.
Zapamiętaj.
Apostoleanu

Postprzez Apostoleanu » piątek 30 grudnia 2011, 19:16

Naszła mnie taka myśl, bo gdzieś chodzą plotki, że można zdawać osobno teorię i praktykę czy to prawda? i na jakiej zasadzie jeśli tak? muszę mieć wyjeżdżone jakieś godzin jazdy ?
Zapamiętaj.
Apostoleanu

Postprzez bartus93 » piątek 30 grudnia 2011, 19:26

Możesz rozdzielić teorię od praktyki (ustalasz rózne terminy na jedno i drugie, ewentualnie możesz początkowo zapisać się jedynie na teorię). Musisz mieć jednak ukończony kurs i zaświadczenie o takowym.
bartus93

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy