Jak zostać egzaminatorem prawa jazdy?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jak zostać egzaminatorem prawa jazdy?

Postprzez rusel » środa 13 lipca 2011, 17:17

kolezanka juz o poprawki sie pyta, sam kurs-praktyki-badania-pisma z sadu itp pochlaniaja najwiecej juz na poczatku, nawet za sama poprawke na kursie tez sie placi :)
rusel

Postprzez Ewellka » czwartek 14 lipca 2011, 09:16

Kto pyta jest głupi przez 5 minut, a kto nie pyta jest głupi do końca życia... :D
Ewellka

Postprzez rusel » czwartek 14 lipca 2011, 19:44

pytan podejrzewam bedzie mnostwo wiec troche minut jeszcze musisz dorzucic :wink:
rusel

Postprzez lucasskywalker » środa 28 grudnia 2011, 13:50

Sądzę, że "czarnowidztwo" Kolegi ~Szkoda jest bardzo mocno uzasadnione. Oczywiście każdy robi ze swoimi pieniędzmi co chce, ale rozumiem, że pisząc w ten sposób chciał zaoszczędzić Koleżance zakładającej ten temat nieco zmartwień i wydatków. Od Jej samozaparcia i pewnie szczęścia zależy czy swoje marzenie zrealizuje. Ja prawo jazdy kat. B mam ponad 10 lat, pracowałem przez kilka lat w administracji państwowej by potem wykonać dziwaczny dla wielu (jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...) przeskok na kierowcę zawodowego - kat. D, świadectwo kwalifikacji. Aktualnie mogę się pochwalić pewnym doświadczeniem. I w tym momencie dochodzę do ważnej decyzji czy robić uprawnienia na instruktora czy od razu egzaminatora. Chciałbym aby ktoś "z branży" realnie ocenił szanse na zatrudnienie takiej osoby jak ja (kat. B, D, doświadczenie kierowcy zawodowego) i pomógł w wyborze.
lucasskywalker

Postprzez skov » środa 28 grudnia 2011, 20:42

lucasskywalker napisał(a):Sądzę, że "czarnowidztwo" Kolegi ~Szkoda jest bardzo mocno uzasadnione. Oczywiście każdy robi ze swoimi pieniędzmi co chce, ale rozumiem, że pisząc w ten sposób chciał zaoszczędzić Koleżance zakładającej ten temat nieco zmartwień i wydatków. Od Jej samozaparcia i pewnie szczęścia zależy czy swoje marzenie zrealizuje. Ja prawo jazdy kat. B mam ponad 10 lat, pracowałem przez kilka lat w administracji państwowej by potem wykonać dziwaczny dla wielu (jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...) przeskok na kierowcę zawodowego - kat. D, świadectwo kwalifikacji. Aktualnie mogę się pochwalić pewnym doświadczeniem. I w tym momencie dochodzę do ważnej decyzji czy robić uprawnienia na instruktora czy od razu egzaminatora. Chciałbym aby ktoś "z branży" realnie ocenił szanse na zatrudnienie takiej osoby jak ja (kat. B, D, doświadczenie kierowcy zawodowego) i pomógł w wyborze.

jeżeli chodzi o te dwie profesje to co byś wolał robić i dlaczego?
skov

Postprzez lucasskywalker » czwartek 29 grudnia 2011, 14:52

Sądzę, że mam predyspozycje do bycia instruktorem, lubię przekazywać wiedzę, jestem też otwarty na naukę, bo zdaje sobie sprawę z tego, że ciągle mam jakieś braki. Odpowiedź, więc wydaje się prosta - instruktor. Tyle, że egzaminator daje większe poczucie stabilizacji (finansowej, zawodowej), tak oceniam to z zewnątrz. Może jestem w błędzie. W każdym razie chciałbym w niedalekiej przeszłości zdobyć kolejny szczebel w swojej "karierze", bo co by nie mówić kierowca to mocno deprecjonowana profesja.
lucasskywalker

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy