Prawo jazdy tylko na 15lat?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Prawo jazdy tylko na 15lat?

Postprzez szofer80 » niedziela 01 stycznia 2012, 19:41

Mieliśmy ponoć odchodzić od zaświadczeń na rzecz oświadczeń, dlatego nie wiem po co mam przechodzić obowiązkowe odpłatne badania i wymieniać odpłatnie plastik co kilka lat a tym samym zaświadczać Państwu że jestem zdrowy, to ja powinienem oświadczyć na żądanie że jestem zdrowy a Państwo powinno mi wierzyć tym bardziej jeśli nie prowokuję z własnej winy zdarzeń drogowych. Natomiast Państwo najwidoczniej wychodzi z założenia że zaufanie jest bardzo dobre a sprawdzanie jeszcze lepsze a to jest zasada domniemania wiadomo czego.
Kategorie: A,B,C,D,E,T
szofer80

Postprzez matshadow » poniedziałek 02 stycznia 2012, 17:07

To w końcu trzeba będzie zdawać znowu egzaminy? Chyba ich po....., teoria ok, ale praktyka to już skandal
matshadow

Postprzez Razor1990 » poniedziałek 02 stycznia 2012, 17:14

Wg. obowiązującego prawa, działanie wstecz jest niemożliwe... No chyba, że będzie to zrobione na innej zasadzie...
Razor1990

Postprzez common » piątek 20 stycznia 2012, 15:21

Rozumiem, że niektórym nie podobają się zachowania innych kierowców, ale sam pomysł zdawania egzaminu nawet co 15 lat jest absurdalny - większość wieloletnich kierowców nie potrafiłaby się dostosować drobiazgowych wymagań egzaminu, bo tak się po prostu nie jeździ w rzeczywistości. Zresztą jakby były bezpłatne, to jeszcze może bym zrozumiał. Sam pomysł wymiany dokumentu jest raczej trafny - jeżeli chodzi o badania lekarskie, przez 15 lat może się wiele w zdrowiu zmienić.
common

Postprzez szerszon » piątek 20 stycznia 2012, 17:32

naprawde wystarczy teoria...
szerszon

Postprzez szofer80 » sobota 21 stycznia 2012, 14:50

legislator jest na dobrej drodze do przegięcia pały (pod pretekstem dostosowywania się do przepisów unijnych) jeśli m.in. tego typu pomysłom w poprawie bezpieczeństwa ma służyć bycie w Unii to ja chcę już teraz wyjścia Polski z Unii. Wiadomo najpierw zacznie się niewinnie od samego odświeżania(samej wymiany) dokumentów co kilka/kilkanaście lat później dojdą badania lekarskie które będą zaostrzane też z biegiem czasu a skończy sie oprócz tego jeszcze na zdawaniu powtórnego egzaminu sprawdzającego kwalifikacje.
Kategorie: A,B,C,D,E,T
szofer80

Postprzez arturr0 » sobota 21 stycznia 2012, 23:25

szofer80 napisał(a):legislator jest na dobrej drodze do przegięcia pały (pod pretekstem dostosowywania się do przepisów unijnych) jeśli m.in. tego typu pomysłom w poprawie bezpieczeństwa ma służyć bycie w Unii to ja chcę już teraz wyjścia Polski z Unii. Wiadomo najpierw zacznie się niewinnie od samego odświeżania(samej wymiany) dokumentów co kilka/kilkanaście lat później dojdą badania lekarskie które będą zaostrzane też z biegiem czasu a skończy sie oprócz tego jeszcze na zdawaniu powtórnego egzaminu sprawdzającego kwalifikacje.

Pozostaje nam mieć nadzieję, że jeszcze długo to nie wejdzie w życie. Zresztą nie wyobrażam sobie tego w praktyce w najbliższym czasie.
arturr0

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka