punkty karne a prawo jazdy zagraniczne

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

punkty karne a prawo jazdy zagraniczne

Postprzez thomas198 » wtorek 03 stycznia 2012, 23:28

witam
mam pytanie odnośnie punktów a prawo jazdy zagranicznego , a tak dokładnie to mam prawo włoskie oczywiście w polsce nie mam zameldowania, obywatelstwo tak , i tak ostatnio zatrzymano mnie do kontroli i policjant wmowil mi ze nie miałem pasów oczywiście ja sie upieralem przy swoim ze miałem ale pan władza przystąpił do pisania mandatu którego nie mogłem odmówić bo powiedzial ze nie mam zameldowania w polsce i bede musiał isc na dołek aż nie stanę przed sądem grockim i oczywiście dał mi 2 punkty karne . i teraz pytanie czy moze mi dać punkty karne jak nie mam PJ polskiego ani zameldowania i czy mogą mnie zamknąć aż do wyjaśnienia przed sądem grockim .
Z gory dziekuje
thomas198

Re: punkty karne a prawo jazdy zagraniczne

Postprzez mk61 » środa 04 stycznia 2012, 00:07

Zamknąć mogą. Punktów nie masz. Inaczej jest w innych krajach. W krajach bardziej normalnych nie jest ważne, skąd masz PJ, tylko jak dostajesz mandat, to automatycznie w tym kraju tworzą Ci konto punktowe.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez szofer80 » środa 04 stycznia 2012, 01:52

Iść na dołek za pasy, niezły kraj.....
Kategorie: A,B,C,D,E,T
szofer80

Postprzez ks-rider » środa 04 stycznia 2012, 19:43

szofer80 napisał(a):Iść na dołek za pasy, niezły kraj.....

Prawo jest prawem.

:wink:
ks-rider

Postprzez mk61 » środa 04 stycznia 2012, 22:07

szofer80 napisał(a):Iść na dołek za pasy, niezły kraj.....

A jak byś wyegzekwował, jeśli gość nie ma pieniędzy, albo się nie zgadza i woli sąd, a możesz go nie znaleźć? Myślisz, że jak jest w innych krajach?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez thomas198 » środa 04 stycznia 2012, 22:18

bylem na komendzie dzisiaj i wyglada to tak ze nasza policja to nieuki i nie mogą wpisywać żadnych punktów karnych bo system odrzuca z powodu braku uprawnień, system przypisuje punkty osobom do uprawnień a nie jak mówili policjanci ze idzie to na numer pesel, a uprawnienia mam w innym kraju na których moge sie poruszać po całym świecie a w naszym polskim systemie mnie po prostu nie ma i tyle by było z tego problemu wiec jak chcą pisać mandat to niech piszą bo stać mnie na płacenie a jak popełniłem wykroczenie to nie bede sie od niego uchylać .
thomas198

Powrót do Luźna gadka