B1 na B

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

B1 na B

Postprzez lukalg » środa 11 stycznia 2012, 23:55

Witam
Mam następujące pytanie: Z tego co sie orientuje nie Bede mógł zdawać egzaminu b1 na daihatsu więc gdybym do tego egzaminu przystąpił quadem ( automat ) dostalbym kat b1 z kodem "78" czyli tylko automaty.

I czy potem moge wyjeździc 20godzin samochodem z manualna skrzynia biegów i przystąpić do egzaminu kat. B ( bez żadnych kodów na wszystkie samochody do 3,5 tony) ?
lukalg

Re: B1 na B

Postprzez Borys68 » czwartek 12 stycznia 2012, 10:32

lukalg napisał(a):Witam
Mam następujące pytanie: Z tego co sie orientuje nie Bede mógł zdawać egzaminu b1 na daihatsu więc gdybym do tego egzaminu przystąpił quadem ( automat ) dostalbym kat b1 z kodem "78" czyli tylko automaty.

I czy potem moge wyjeździc 20godzin samochodem z manualna skrzynia biegów i przystąpić do egzaminu kat. B ( bez żadnych kodów na wszystkie samochody do 3,5 tony) ?

Nie widzę przeciwskazań.
Do zlikwidowania "78" liczy się wyłącznie egzamin.
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez ks-rider » czwartek 12 stycznia 2012, 13:04

Borys68 napisał(a):Nie widzę przeciwskazań.
Do zlikwidowania "78" liczy się wyłącznie egzamin.
Borys

Borys, dowiedzial bym sie dokladnie jak to jest. Musze przyznac, ze sam sie tu nie orietuje. W przypadku quad'ow zadko ( o ile wogole ) tarfia sie egzamplarz z manualna skrzynia biegow.

:wink:
ks-rider

Postprzez Borys68 » czwartek 12 stycznia 2012, 17:09

Orientowałem się, bo sam mam kod "78".
Instruktor na kursie oraz - o ile się nie myle - egzaminator na egzamine - że likwidacja kodu wymaga wyłącznie egzaminu na manualu.
A chłopak ma idealną sytuację - i tak przed egzaminem na B musi wyjeździć 20h i tak. A będąc w charakterze kursanta to i jeszcze madatu za jazdę bez uprawnień nie dostanie.
Borys
Borys68

Postprzez Pomarancza » poniedziałek 16 stycznia 2012, 20:20

Mam takie pytanie odnośnie tej skrzyni biegów, a mianowicie, czy gdzieś na arkuszu przebiegu egzaminu praktycznego powinien być napisany ten kod "78", w WORDZie w ogóle nie wiedzieli jak podejść do tego pseudo auta i nie wiem czy taką adnotację zrobili. Jeden gościu mówił mi, że kategoria B1, to po prostu kategoria skonstruowana tak, że ta adnotacja nie jest potrzebna. Oczywiście w WORDZie nie upominałem się o ten dopisek, zobaczymy jak to będzie po wydaniu ;]
Pomarancza

Postprzez Borys68 » wtorek 17 stycznia 2012, 04:27

Nie wiem, czy w arkuszu jest. Chyba nie. Zresztą, przez te prawie trzy lata arkusz sie pewnie dwa razy zmienił ...
Za pierwszym razem zdawałem bez dodatkowych formalności, za drugim musiałem napisać świstek pod tytułem "wiem co robie".
Osobiście znam osobę która zdała egzamin automatem i nie ma kodu "78". Nie wiem jednak, jak jej egzamin pod względem papierkowym wyglądał.
Moim zdaniem sami do końca nie wiedzą jak takich delikwentów traktować.
Borys
Borys68

Powrót do Egzamin na prawo jazdy