Witam.
Po ciężkich walkach z bydgoskim Wordem wreszcie mam upragnione kategorie A i B. W sumie miałem wątpliwą przyjemność przeżycia tam 5 egzaminów z czego tylko 2 zakończyły się wynikiem pozytywnym.
Kategoria ATeoria łączona A+B 22.10.2012 0 błędów.
Praktyka 24.10.2012 8:00 Wynik
pozytywny, jedyny błąd to to że powtarzałem ósemkę, ponieważ zgasł mi motocykl za pierwszym razem. I tutaj uwaga: ósemka w Wordzie jest lekko pod górę więc należy jeździć na pół sprzęgle trzymając cały czas odkręcony delikatnie gaz !
Egzaminator Radosław K. - bardzo miły, konkretny, potrafił dać kilka wskazówek, widać że podchodzi do kursanta na luzie.
Kategoria BEgzamin nr 1 22.12.2012 9:00
Teoria łączona A+B 0 błędów i po 2 godzinach oczekiwania praktyka.Wynik
negatywny.
Egzaminator Leszek Ch. - typowy służbista, całą drogę nic się nie odzywał aż naglę zaczął dosłownie krzyczeć przerywając egzamin.
Powód oblania: 39 minuta egzaminu w ruchu drogowym, skrzyżowanie Powstańców Wielkopolskich z Jurasza - niepotrzebnie zatrzymałem się aby ustąpić pierwszeństwa pieszemu ( okazało się że sygnalizator dla pieszych w międzyczasie zmienił się z zielonego na czerwony ).
Egzamin nr 2 16.11.2012 9:30 1,5 godziny czekania.
Wynik
negatywny.
Egzaminator Dominika Ch. - bardzo miła osoba od samego początku, całą drogę dawała wskazówki, potrafiła przymknąć oko na drobne błędy
Powód oblania: 29 minuta egzaminy w ruchu drogowym, skrzyżowanie Powstańców Wielkopolskich z Wyszyńskiego, skręt w lewo od strony ronda. gdy wjechałem na skrzyżowanie zmieniły się świtała na drodze poprzecznej. Chcąc uciekać ze swojego pasa i ominąć 2 L-ki przede mną wymusiłem pierwszeństwo na lewym pasie. Straszny pech bo miałem zaliczony cały program egzaminacyjny i jechałem już prosto do Wordu.
Egzamin nr 3 31.12.2012 8:30 2 godziny czekania.
Wynik
negatywny.
Egzaminator Joanna G. - strasznie niemiła, doczepiała się do wszystkiego łącznie z ustawieniem lusterek na placu, podczas jazdy w mieście wydawała polecenia co do kierunku z premedytacją dosłownie w ostatnim momencie.
Powód oblania: 11 minuta egzaminu, rondo Powstańców Wielkopolskich ( trzeci raz ta sama ulica
), oficjalnie: nieustąpienie pierwszeństwa, pani stwierdziła, iż wjechałem zbyt szybko uniemożliwiając pojazdowi który był na rondzie jego opuszczenie ( po prostu podobno za szybko ruszyłem a samochód który była na rondzie jeszcze z niego nie zjechał ) co dla mnie jest kompletną bzdurą i nie zgadzam się z wynikiem tego egzaminu szczególnie iż jest to na tyle duże rondo, iż nie byłoby mowy o żadnej kolizji.
Egzamin nr 4 11.12.2013 7:00 30 minut czekania.
Wynik
pozytywny.
Egzaminator Dawid G. - młody, konkretny, pomocny, z dobrym podejściem do kursanta.
Egzamin w mieście trwał dokładnie 30 minut. W jego trakcie nie popełniłem żadnego błędu. Trasę miałem dość prostą, głównie osiedle Leśne, Wyszyńskiego, Cicha, Chodkiewicza, Sułkowskiego, Powstańców, Gajowa, Rondo Skrzetuskie. Później kazanie i jedyna uwaga, iż zbyt "kwadratowo skręcam w lewo" oraz żebym się nie bał aż tak tych podwójnych ciągłych.
Pozdrawiam wszystkich zdających.