Wymiana prawa jazdy

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wymiana prawa jazdy

Postprzez ito » czwartek 15 marca 2012, 05:27

Mam pytanie, otoz w 2000 r zdalam prawo jazdy na kategorie B, bez ograniczen waznosci. W 2003 roku wyjechalam za granice gdzie do tej pory mieszkam. W miedzy czasie zmienilam nazwisko. W tym roku przylatuje do Polski i chcialabym wymienic PJ tak by widnialo na nim moje obecne nazwisko. Wiem, ze w miedzy czasie mojego wyjazdu z kraju wymieniano PJ gdyz wszedl nowy wzor. Czy bede mogla wymienic PJ bez zadnych problemow czy musze zdawac jakies testy.

Z gory dziekuje za odpowiedz.
ito

Re: Wymiana prawa jazdy

Postprzez hajlfajer » czwartek 15 marca 2012, 11:46

Wątpię, ale chyba lepiej będą wiedzieć w Wydziale Komunikacji w Twoim mieście. Zadzwoń i się zapytaj, to chyba lepsze rozwiązanie. :)
hajlfajer

Postprzez Borys68 » czwartek 15 marca 2012, 12:43

Powinna być prosta wymiana. Pewnie odpis Aktu Małżeńskiego będziesz musiała pokazać - jestem dość niedługo po ślubie i widziałem jak żona łaziła po urzędach z takim papierkiem. Ale - jak juz wspomiano - odpowiedni Wydział Komunikacji najlepiej ci powie :)
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez ito » piątek 16 marca 2012, 21:51

Mam nadzieje, ze bedzie to prosta wymiana (chociaz jak to wiadomo w polskich urzedach nie moze byc latwo).

hajlfajer napisał(a):Wątpię, ale chyba lepiej będą wiedzieć w Wydziale Komunikacji w Twoim mieście. Zadzwoń i się zapytaj, to chyba lepsze rozwiązanie. :)

Zadzwonie jak juz bede w kraju.
ito

Postprzez common » środa 21 marca 2012, 14:54

Nie musisz zdawać żadnych testów. Wystarczą dokumenty potwierdzające tożsamość i ślub.
common

Powrót do Luźna gadka