Jazda w Trakcie Kursu jakie konsekwencje?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jazda w Trakcie Kursu jakie konsekwencje?

Postprzez Minor » niedziela 01 kwietnia 2012, 18:45

Akurat, w tej kwestii to nie wiele by zmieniło czy ma prawko czy nie. Mogę się założyć że i tak został by uznany winnym. Mimo tego że, rodzice szli po złej stronie jezdni (skoro mówisz o ich wyprzedzaniu). Chyba najgorzej jest potrącić pieszego, a jak by dziecko rozjechać? Człowieku TVN, Polsat + gazety skutecznie zadbały by o twój wyrok.
Minor

Postprzez lith » niedziela 01 kwietnia 2012, 18:59

Na pewno w takiej sytuacji z pieszym, a co dopiero bachorem ciężko byłoby się bronić, ale bez przesady. Kwestia tylko udowodnienia swojej wersji wydarzeń.
lith

Postprzez Minor » niedziela 01 kwietnia 2012, 19:35

Dlatego używam stwierdzenia "mogę się założyć" bo jak wiemy, zakłady obarczone są ryzykiem pomyłki. Nie mniej skory jestem postawić, dość dużą kwotę, iż w tej sytuacji kierowca nawet posiadający uprawnienia został by uznany winnym.
Minor

Postprzez garrik » niedziela 01 kwietnia 2012, 20:30

Jaka wersja wydarzeń usprawiedliwia potrącenie kogoś podczas manewru wyprzedzania? Wykonując manewr przy zachowaniu bezpiecznego odstępu i prędkości nie bardzo widzę jak można potrącić np. wspomnianego wcześniej dzieciaka na rowerku.
garrik

Postprzez lith » niedziela 01 kwietnia 2012, 20:44

Jak straci równowagę i wyjedzie w poprzek drogi to bez problemu można. jak to zrobi jeszcze zza czegoś i go wcześniej nie widać to powodzenia w unikaniu. Poza tym tu opisane jest 'wyprzedzanie', a nie wyprzedzanie, ale to juz najmniej istotne.
lith

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka