Ja mam w
Allianz Direct - POLECAM.
Razem z ojcem mamy - on na swoje auto, i on jest pierwszym współwłaścicielem mojego auta. Te ubezpieczenie ma 4 podstawowe zalety:
- jest tanie
- po roku bezszkodowej jazdy za kontynuację umowy dostajesz 10%
- ubezpieczenie jest na auto, a nie na osobę, tj. jak ja walnę swoim, to ojciec zniżki zachowuje
-
nie ma zwyżki za posiadanie współwłaściciela!- normalnie temu współwłaścicielowi (za którego obecność składka nie jest podwyższana) wylicza się okres bezszkodowej jazdy - czyli parę lat pojeżdżę i ile sobie nazbieram na siebie, tyle mam

Wady...? Hmm, jakby brać na siebie jako młodego to pełne zniżki się ma od 28 roku życia

Z tym, że nie wiem jak jest w innych towarzystwach, bo podobno też podnosili granicę wieku "bez zwyżkowego".
Nawiasem mówiąc dziwi mnie polityka agencji ubezpieczeniowych w kwestii klas kierowców - biorą pod uwagę wszystko co tylko można, ale nie to jakiej kategorii prawo jazdy ma właściciel pojazdu. Przecież wiadomo że osoba z zawodowym prawkiem lepiej sobie radzi za kółkiem jak "zwykły człowiek", bo jazda to jego zawód, o stopniu trudności jazdy ciężarówką, autobusem lub zestawem w stosunku do osobówki nawet nie będę wspominał.