Prospekt

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Prospekt

Postprzez Kamasek » niedziela 06 maja 2012, 20:59

@OSKBelfe.
Ja jeśli nie zdam za pierwszym razem(choć mam nadzieję zdać) to też napiszę podanie o przyspieszenie egzaminu. Sorry, ale 2,5 miecha czekania to lekkie przegięcie, a chciało by się mieć prawko na wakacje. Choćby po to, aby do kina pojechać. Na pięć osób na LPG wychodzi 5 zeta, a na bilet pociągiem 12-16 i na dodatek trzeba czekać(czasami wręcz nie ma co, bo pociągu nie ma).
Najbardziej mają przekichane ci, którzy mieszkają w dziurze z 4 supermarketami(w mym przypadku) i jakimś centrum rozrywki(kino) oddalonym 40 km.
Co do stresu to za 4 dni mam teorię. Dowiedziałem się 10 minut temu i świat przez 5 sekund składał z cieknących cyferek hehe. Teorię zdam na 100%, a mimo tego się stresuję. Na mnie stres w mały dawkach działa mobilizująco.
Fakt, że im nam bardziej zależy, tym się bardziej stresujemy. Jeśli komuś brakuje skupienia to może mu pomóc kawa, ale jak ktoś się stresuje to będzie gorzej. Skoro się tak strasznie stresujesz to możesz mieć w organiźmie niedobór magnezu.
Ktoś wspomniał o batonie. Dobra rzecz bo słodkości uwalniają hormony szczęścia w mózgu przez co zmniejszają stres. Co do magnezu to mogą to być nawet rozpuszczalne tabletki z biedronki. Działają na pewno(również przeciwko skurczą). Byle byś nie przesadził, bo na egzamin pójdzie w pampersie(biegunka).
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez Amos » poniedziałek 07 maja 2012, 14:30

oskbelfer napisał(a):Inną kwestią i to również bierz pod uwagę jest to że gdyby wszyscy wzorowo jeżdzili to zdawalność wyniosłaby 100% a nie 30 %

Jakby wszyscy wzorowo jeździli, to zdawalność wyniosłaby najwyżej 70-80%. Ile jest takich sytuacji, że ktoś zdaje za drugim albo trzecim razem, a pomiędzy egzaminami nie wziął ani jednej godziny jazdy z instruktorem...
To nie prędkość zabija, tylko bezmyslność, złe przepisy i kiepska infrastruktura...
Amos

Postprzez Kamasek » poniedziałek 07 maja 2012, 14:39

Racja Amos. 100% by nie było. Matce kumpla karetka na sygnale wyskoczyła na rondzie(z wjazdu), a egzaminator odrazy po heblach. Zdarzenia losowe to nieodłączny element ruchu drogowego. Równie dobrze przed maskę może nam się pieszy wpakować(gdzieś było o tym n forum odnośnie egzaminu). Co do tych 70-80% to wydaje mi się, że trochę zaniżyłeś, ale tego nigdy nie sprawdzimy.
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Postprzez Stetson » wtorek 15 maja 2012, 15:11

Witam po krótszej niż sądziłem przerwie. Dziś około 13 zdałem prawko, było to moje piąte podejście. Mam nadzieję, że mój wątek poprawi kiedyś humor tym, którzy tak jak ja zwątpili w swoją motoryzacyjną przyszłość. Pozdrawiam serdecznie
Stetson

Postprzez garrik » wtorek 15 maja 2012, 19:51

Gratulacje, chcieć znaczy móc :)
Tak z ciekawości - udało ci się panować nerwy bez trucia organizmu chemią czy jednak musiałeś sięgnąć po jakiej wspomagacze sprzedawane na receptę?
garrik

Postprzez Stetson » środa 16 maja 2012, 10:34

Nie, nie brałem żadnych prochów. Co ciekawe, denerwowałem się mniej niż za poprzednim razem, a już na pewno krócej. Nastawiłem się, że egzaminu zdać nie mam szans, tylko sobie pojeżdżę. No i trafił mi się prezencik. Kiedy zorientowałem się, że wracamy do WORD-u, stopa tak drżała mi na sprzęgle, że cały pedał wibrował.
Stetson

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy