Orzeczenie lekarskie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Orzeczenie lekarskie.

Postprzez diksus94 » czwartek 28 czerwca 2012, 20:11

Witam.
Posiadam prawo jazdy kat. A1 i chodzę na kat. A. Czy mogę uzyskać jakoś kopię orzeczenia lekarskiego z wydziału komunikacji w urzędzie miasta? Czy mają te orzeczenie w ogóle, czy muszę iść jednak na nowe badania? A1 zdałem 1 października 2010 roku.

Jeśli muszę iść na nowe badania to dodam, że uczęszczam również na kat. B i tam miałem przeprowadzane badania. Czy te orzeczenie lekarskie z kat. B może być również dla kat. A?
Z tym, że bardziej interesowałaby mnie opcja 1.
diksus94

Re: Orzeczenie lekarskie.

Postprzez mk61 » czwartek 28 czerwca 2012, 22:50

Opcja 1 jest raczej niemożliwa. Ostatnio drążyłem temat i niestety wychodzi na to, że trzeba nowe badania dać. Kiedyś w urzędzie można było zrobić ksero z pieczątką potwierdzającą zgodność z oryginałem, ale jakoś niedawno się to chyba zmieniło.
Opcja 2:
Jeśli na tym nowym orzeczeniu lekarz wpisał kategorię A, to jak najbardziej.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez diksus94 » czwartek 28 czerwca 2012, 22:57

Nie wpisałem.

Czyli mogę spróbować pójść do wk? I do jakiego okienka wtedy isć spytać się czy jest taka możliwość?
diksus94

Postprzez mk61 » czwartek 28 czerwca 2012, 23:01

Iść możesz. Nie wiem, czy Ci wydadzą. Mi dała na 5 minut, poszedłem zrobić ksero, ale i tak nic z tego, bo już żadnej pieczątki potwierdzającej zgodność nie dostałem, a same ksero niestety jest nic niewarte.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez diksus94 » piątek 29 czerwca 2012, 22:25

Pójdę i dam znać ;) W pon, albo we wtorek.
diksus94

Postprzez BOReK » sobota 30 czerwca 2012, 08:51

Dlatego najlepiej poprosić doktorka od razu od dwa czy trzy egzemplarze, ewentualnie kopie z jego notką że zgodne z oryginałem. Na to mało kto wpada.

Poza tym stan zdrowia nawet w ciągu pół roku może się znacząco zmienić, dlatego lepiej mieć jednak świeże badania. ;)
BOReK

Powrót do Luźna gadka