Jak wyszukać tanie ubezpieczenie OC?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Jak wyszukać tanie ubezpieczenie OC?

Postprzez vonBraun » środa 04 lipca 2012, 17:55

Jak w temacie, kolenjna "porównywarka" ubezpieczeń okazała się jakąs kryptoreklamą. Czy znacie jakieś:

1) Prawdziwe i obiektywne porównywarki ubezpieczeń
2) Jakieś "forumy" gdzie ludzie wymieniają informacje o ubezpieczeniach OC
3) Firmy ubezpieczeniowe mające aktualnie promocje itp.
pozdrawiam
vonBraun
Suzuki Grand Vitara 1.6, 3D, rok 2000
Prawko od 28.09.2009/po drugim podejściu- nie liczę pomylonego terminu/. Autko (pierwsze w życiu) od 26.10.2009
vonBraun

Re: Jak wyszukać tanie ubezpieczenie OC?

Postprzez Cyberix » środa 04 lipca 2012, 20:28

Kiedyś drążyłem temat i 90% porównywarek on line to jest kpina na resorach oderwana od rzeczywistości.

Kolega z pracy jak przedłużał to cały dzień wydzwaniał po kolei do towarzystw ubezpieczeniowych, podawał parametry, obliczano mu składkę, zapisywał i mówił, że się jeszcze zastanowi. W końcu znalazł jakiegoś najtańszego i tam sobie ubezpieczył OC.

Ja rok temu poszedłem do takiego punktu gdzie niby mają multi ubezpieczenia, tzn. punkt może podpisywać umowy z kilkoma towarzystwami. Było coś tańsze o 20 zł, ale nie zmieniałem bo to śmieszny pieniądz a trzeba tylko biurokrację uprawiać z powiadomieniami.

Nie wiem jak te nowe przepisy o wypowiadaniu umowy, ale trzeba o tym pamiętać. Jeden znajomy zmienił ubezpieczenie w punkcie, niby mieli wysłać wypowiedzenie do poprzedniego, ale nie wiadomo czy wysłali. Potwierdzenia nie było i musiał zapłacić podwójnie :) Przyszło wezwanie do zapłaty od 1. ubezpieczyciela. Teraz niby coś się te przepisy pozmieniały ale lepiej trzymać rękę na pulcie niż się potem obudzić z ręką w nocniku.
Cyberix

Postprzez dylek » środa 04 lipca 2012, 20:37

Ja tam ubezpieczam kilka pojazdów... przez zaufaną agentkę ubezpieczeniową. Firma na dzielnicy świadcząca usługi dla większości towarzystw. Kobieta dzwoni do mnie jak się kończy ubezpieczenie, a że już od kilku lat jestem jej klientem, to wie, że zawsze chcę najtańsze OC :D
Zna wszystkie parametry (pojemność, rocznik, mój wiek, staż kierowcy itp...) i przygotowuje wszystkie kwity dobierając mi na dany rok tą ubezpieczalnię, gdzie mi wyjdzie najtaniej... Moją rolą jest zajrzeć do niej po jej telefonie, złożyć kilka podpisów i...zapłacić :D
Sprawdza się bez zarzutu, więc nie zamierzam kombinować czegoś innego :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez rafal5757 » niedziela 15 lipca 2012, 20:21

Podłączam się do tematu. W jakiej firmie można ubezpieczyć najtaniej L-kę?. pozdrawiam
Havranek - Nauka Jazdy Warszawa
Jazdy doszkalające Warszawa
rafal5757

Postprzez daghda » piątek 20 lipca 2012, 14:39

vonBraun napisał(a):Jak w temacie, kolenjna "porównywarka" ubezpieczeń okazała się jakąs kryptoreklamą. Czy znacie jakieś:

1) Prawdziwe i obiektywne porównywarki ubezpieczeń
2) Jakieś "forumy" gdzie ludzie wymieniają informacje o ubezpieczeniach OC
3) Firmy ubezpieczeniowe mające aktualnie promocje itp.
pozdrawiam
vonBraun

Znajdź sobie multibrokera, który zrobi Ci pełną symulację i dostosuje ofertę do Twoich potrzeb.
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Powrót do Luźna gadka