Do odsprzedania Groupon na prawko kat. A Warszawa

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Do odsprzedania Groupon na prawko kat. A Warszawa

Postprzez jonaszs » wtorek 04 września 2012, 13:16

Witam, jakiś czas temu zakupiłem w serwisie groupon, na prawo jazdy kat.A w OSK Mobilek. Jednakże, nie jestem w stanie podjąć tego kursu, ze względów zdrowotnych. Kurs odbywa się w dowolnie wybranym punkcie Mobilka w Warszawie. Poniżej wstawiam link do allegro, cena jak dla forumowiczów 400zł, więc bardzo atrakcyjna. Możliwość osobistego odbioru kuponu, lub wysyłki na maila. Mam nadzieję, że to dobry dział, jeśli nie to przepraszam.

http://allegro.pl/kurs-prawa-jazdy-kat- ... 67373.html

Pozdrawiam
jonaszs

Re: Do odsprzedania Groupon na prawko kat. A Warszawa

Postprzez lith » wtorek 04 września 2012, 13:47

Czy to nie ten sam osk?
viewtopic.php?f=1&t=31085
http://www.wykop.pl/ramka/1247253/uwaga-na-osk-mobilek/

Chyba ktoś się naciął i próbuje wrobić kogoś innego o.O Nieładnie...
lith

Postprzez ks-rider » wtorek 04 września 2012, 15:44

lith napisał(a):Chyba ktoś się naciął i próbuje wrobić kogoś innego o.O Nieładnie...

Nieladnie to troche malo powiedziane - przewalacz jeden :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez garrik » wtorek 04 września 2012, 16:48

Aż mam ochotę założyć lewe konto na allegro i wystawić mu negatywa...że też zawsze znajdzie się sukinsyn który efekt własnej głupoty chce zrzucić na kogoś innego.

A najgorsze, że prędzej czy później znajdzie się jeleń który odkupi to kukułcze jajo.

Swoją drogą - nie da się chyba "odkupić" kuponu, jest on imienny. Ale w tym momencie to najmniejszy problem ewentualnego kupującego...
garrik

Postprzez jonaszs » wtorek 04 września 2012, 17:03

Panowie, nic nie wiedziałem o takiej akcji, z Mobilkiem. Jeżeli ktoś odebrał, to jako próbę wyłudzenia pieniędzy to przepraszam, jednakże, szczerze to nawet nie miałem przyjemności rozmawiać z nimi. Nie miałem pojęcia, że z tą szkołą jazdy, jest coś nie tak. Po prostu kupiłem sobie, kurs prawa jazdy, bo był w okazyjnej cenie, akurat we wrześniu chciałem zacząć, ale niestety musiałem zrezygnować, ze względu na kolizję samochodową w jakiej uczestniczyłem i po której niestety mam straszne problemy z kręgosłupem, ale mimo, że nie z mojej winy to pretensje mogę mieć tylko do siebie, bo nie zapiąłem pasów. I jeszcze raz przepraszam, za takie zamieszanie. W takim razie, jeśli jest to uznawane za oszustwo, proszę o skasowanie tematu.

Ps: Jednakże, może ktoś wie co zrobić z niechcianym, grouponem. Czy w momencie gdy go nie chcę wykorzystać, to mogę zażądać zwrotu pieniędzy ? Tym bardziej, że to jakieś oszustwo.
jonaszs

Postprzez garrik » wtorek 04 września 2012, 17:19

W takim razie wywal te aukcje z allegro bo nie masz prawa sprzedać grupona dalej (albo inaczej - ktoś kto odkupi taki kupon nie ma prawa go wykorzystać i nawet w sądzie nie odzyska pieniędzy; no chyba że pozwie ciebie)
garrik

Postprzez jonaszs » wtorek 04 września 2012, 17:31

Kupon z Groupona, można sprzedać i w żadnym wypadku nie jest on imienny i każdy może go wykorzystać. To, że regulamin Groupona tak mówi, że nie można odsprzedawać, to nie znaczy, że prawo tego zabrania, bo nie zabrania. Kodeks Cywilny na pewno jest wyżej niż, regulamin serwisu internetowego. Jak dla mnie to tzw. Klauzla Niedozwolona. Bo wystarczy zobaczyć ile tego jest na allegro, a poza tym jest to coraz popularniejszy proceder o czym można przeczytać tutaj http://antyweb.pl/co-zrobic-z-niewykorzystanymi-kuponami-z-groupona/
Po prostu nie widzę, żadnego sensownego wyjścia, co zrobić aby odzyskać pieniądze.
jonaszs

Postprzez garrik » wtorek 04 września 2012, 17:42

Dzwon do grupona i pytaj jakie są zasady odzyskiwania pieniędzy, bo ważne, niewykorzystane kupony da się (chyba) zwracać.

Teraz gdy cie uświadomiliśmy jaka szemraną firmą jest OSK Mobilek, sprzedając komuś tego grupona z premedytacją orżniesz go na kasę.

I co mają zagraniczne strony skupujące grupony do naszego podwórka? W Polsce widać grupona działa na innych zasadach. Generalnie temat może i ciekawy (zakaz odsprzedaży a KC) ale nijak ma się do obecnej sytuacji podrzucania komuś kukułczego jaja.
garrik

Postprzez jonaszs » wtorek 04 września 2012, 17:59

Poczekam jeszcze na odpowiedź groupona w tej sprawie, a jutro jak tylko będę mieć dostęp do allegro to skasuje aukcje, no i kolejne 20zł poszło się bujać :( denerwuje, mnie że na każdym kroku jesteśmy oszukiwani i to zupełnie nie świadomie. Akurat mobilek, po tym ile ma ośrodków i ogólnie po PR firmy, wyglądał dość rzetelnie i w ogóle całkiem ładnie się to wszystko prezentowało, a w dodatku ciągle widzę ich samochody, jak i motocykle jeżdżące dumnie z elką na dachu, więc wybór padł na nich. Zobaczymy co groupon w tej sprawie, powie. Oczywiście, prześlę im przy okazji parę linków, z tego forum jak i z innych, bo teraz poszukałem na ich temat trochę informacji i wiem, że to jednak dość problemowa firma.
jonaszs

Postprzez BOLEKlodz » wtorek 04 września 2012, 20:45

Jeśli będą problemy z odzyskaniem pieniędzy, to polecam zwrócić się jeszcze do rzecznika praw konsumenta. Ale chyba kurs prawa jazdy, jak każdą usługę, można zareklamować.
BOLEKlodz

Postprzez ks-rider » wtorek 04 września 2012, 22:44

jonaszs napisał(a):Kupon z Groupona, można sprzedać i w żadnym wypadku nie jest on imienny i każdy może go wykorzystać. To, że regulamin Groupona tak mówi, że nie można odsprzedawać, to nie znaczy, że prawo tego zabrania, bo nie zabrania. Kodeks Cywilny na pewno jest wyżej niż, regulamin serwisu internetowego. Jak dla mnie to tzw. Klauzla Niedozwolona. Bo wystarczy zobaczyć ile tego jest na allegro, a poza tym jest to coraz popularniejszy proceder o czym można przeczytać tutaj http://antyweb.pl/co-zrobic-z-niewykorzystanymi-kuponami-z-groupona/
Po prostu nie widzę, żadnego sensownego wyjścia, co zrobić aby odzyskać pieniądze.

Mam nadzieje, ze ten kto kupi i stwierdzi, ze nie moze go wykorzystac po prostu zlozy Ci wizyte i oklepie Ci konkretnie facjate, bo taka opcja istnieje.

:wink:
ks-rider

Postprzez Szymo » środa 05 września 2012, 11:40

Parę razy korzystałem z grupowych zakupów, jakoś szczęśliwie, ale zastanawia mnie jakie jest stanowisko Groupona w tej sprawie.
Szymo

Postprzez szerszon » środa 05 września 2012, 11:41

Nic mi nie wiadomo, aby przejął się...
szerszon

Powrót do Luźna gadka