Badania Terminowe

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Badania Terminowe

Postprzez YaMaSuKrO » wtorek 11 września 2012, 18:57

Witam za 9 dni kończa Mi się badania terminowe ... Byłem za granicą i nawet nie pomyślałem ... Może to jest głupie pytanie . Czy jak zrobie te badania 2 ,3 miesiące po terminie to prawko Mi przepadnie ? Czy nie ma nic do rzeczy z Góry Bardzo dziękuje za odpowiedz .
YaMaSuKrO

Re: Badania Terminowe

Postprzez Mateusz1 » środa 12 września 2012, 08:53

Hmm.. Sprawa wygląda tak: najczęściej przy badaniach terminowych termin ważności uprawnienia = termin ważności prawa jazdy. W takim wypadku - Twoje prawo jazdy straci ważność jeżeli o to Ci chodziło. Jeżeli pod pojęciem przepadnie rozumiesz to czy będziesz mógł jeździć czy też nie - odpowiadam: tak ale tylko na własne ryzyko, bo jak Cię zatrzyma Policja może być nieciekawie - 500 zł za jazdę bez prawa jazdy o ile się nie mylę.
18.11.2011 Teoria (+) ; Plac manewrowy (+) ; Ruch miejski (+)
24.11.2011 Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne
30.11.2011 Dokument do odbioru w Urzędzie
30.11.2011 Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
Mateusz1

Re: Badania Terminowe

Postprzez BOReK » środa 12 września 2012, 10:30

Czyli nie będzie mógł jeździć, bo nie ma ważnych uprawnień i to jest właściwe postrzeganie problemu. Nie takie "możesz, ale na własne ryzyko bo jak Cię złapią to...".

Warto się upewnić dzwoniąc do jakiegoś WORDu czy też na bardziej specjalistycznym forum, ale o ile się nie mylę to po prostu dostaniesz nowy plastik jak pokażesz nowe badania. To, że będzie przerwa nie ma znaczenia poza tym, że w tym czasie masz tak naprawdę zawieszone uprawnienia - odwiesisz je sobie robiąc badania i dostając nowy plastik. Nowego szkolenia ani egzaminu nie będzie. ;)
BOReK

Powrót do Luźna gadka