Do osób które niedawno zdały PJ, ale mają kłopoty

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Do osób które niedawno zdały PJ, ale mają kłopoty

Postprzez Tommi33 » poniedziałek 24 września 2012, 18:02

Szanowni Forumowicze,
pytanie jest skierowane głównie do mieszkańców stolicy :
czy uważacie że mogłyby być dla Was przydatne pewnego rodzaju "kursy doszkalające", które mogłyby rozwiać Wasze wątpliwości/zniwelować braki, poszerzyć Waszą wiedzę samochodowo-motoryzacyjną, przygotować się przynajmniej teoretycznie - na wiele różnych sytuacji na drodze, które wydają się Wam trudne lub niejasne, kursy, które wyjaśnią Wam i pomogą zrozumieć jak poprawnie zachowywać się w określonych sytuacjach i na co zwracać uwagę, aby bezpiecznie poruszać się po drogach ? które zwiększą Waszą świadomość postępowania jako kierowców.
Chodzi mi o te wszytkie sprawy, które pojawiają się podczas pierwszych samodzielnych jazd autem (albo np. w momencie kiedy chcecie kupić sobie własny samochód), a nie było za bardzo o nich mowy w trakcie kursu na prawo jazdy ? Albo ktoś z Was miał długą przerwę w jeżdżeniu autem i chciałby sobie pewne sprawy odświeżyć, uzupełnić, rozszerzyć.

Napiszcie proszę czy ktoś z Was byłby zainteresowany takimi kursami i czego chcielibyście się z takich kursów dowiedzieć (jakieś zakresy tematów Was interesują).

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi i dziękuję wszystkim za zaangażowanie.

Pozdrawiam
Tommi33

Re: Do osób które niedawno zdały PJ, ale mają kłopoty

Postprzez Kamasek » wtorek 02 października 2012, 17:44

Ja mieszkam na granicy śląska i opolszczyzny, nie posiadam wątpliwości, a jeśli się pojawiają to rozwiewam je wśród doświadczonych kierowców lub na tym forum, ale się wypowiem.

Szkolenie teoretyczne może być przydatne po dłuższej przerwie, bo jak ktoś idzie na kurs to powinien on rozwiać wątpliwości, a na dodatek istnieją takie fora jak te i blogi o podobnej tematyce, więc sama teoria to trochę mało. Lepszym pomysłem w perspektywie nadchodzącej zimy byłaby płyta poślizgowa+szarpak. Sam bym po takiej pośmigał, bo po śniegu jechałem zaledwie raz, ale nie mam namiarów na takie miejsca lub eventy w okolicy. Szkoda.
5.06.2012r.-prawko zdane za pierwszym podejściem
Obrazek
Kamasek

Powrót do Szkolenie kierowców